Här finns vandringar jag gjort i Sverige. Jag bor i Stockholm och vandrar gärna i de svenska fjällen.

Jag älskar fjällen och försöker fjällvandra regelbundet. Mina fötter gillar obanat...pga Mortons neurom.

Användarnamn: Totteman

Intressen: Friluftsmat, Expeditioner, Vandring, Långfärdscykling, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Litteratur, Navigering, Mountainbike, Multisport, Bär & svamp, Orientering, Allt som tar tid och utmanar...

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

Fantastiskt vackra Padjelanta - hela tiden

Tänk att det finns en beach i Padjelanta! En riktig strand.

Innan jag lägger upp en strandraggarbild så visar jag hur det ser ut i detta område. Det sägs att Sårjåsjaurestugan ligger på den vackraste platsen i fjällen. Det kan jag inte avgöra, men det är väldigt vackert här, och jag är glad att vi valde att starta vandringen i Sulitjelma.

In i Sverige och fina Padjelanta

Efter en skön natt vaknade vi till strålande väder. Den första vandringsdagen kan vara lite jobbigare då ryggsäcken är lite tyngre, och i vårt fall så hade vi börjat med en uppförsbacke också.

Nåja, utsövda var vi i alla fall. Efter frukost packade vi ihop tälten och fortsatte vandringen.

Gas - födelsedag - Nordkalottleden

Vi skulle på skattjakt! Eller gasjakt!

Det var ju inte med i planen att vi skulle börja med en hotellnatt innan vi ens hade börjat vandra. Men, shit happens, liksom.

Stockholm - Oslo - Bodö - Fauske

Äntligen var det dags för fjällvandring. Allting var packat.

Här kommer några matplaneringsbilder. Jag experimenterade 2017 med att torka mat och det var lyckat. Framför allt så var det gott och jag blev rejält mätt.

Sarekplanering - hur börjar man?

"Det finns en person jag kan tänka mig att vandra med" sade jag på den födelsedagsfest i augusti 2017 som kärestan hade ordnat. Jag sade det till den kompis jag har sedan år 2000.

Jag hade precis kommit hem från en lång solovandring med start i Storlien. Vandringen avslutades i Vålådalens fjällstation. Den vandringen finns beskriven i min blogg.


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.