Här finns vandringar jag gjort i Sverige. Jag bor i Stockholm och vandrar gärna i de svenska fjällen.

Jag älskar fjällen och försöker fjällvandra regelbundet. Mina fötter gillar obanat...pga Mortons neurom.

Användarnamn: Totteman

Intressen: Friluftsmat, Expeditioner, Vandring, Långfärdscykling, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Litteratur, Navigering, Mountainbike, Multisport, Bär & svamp, Orientering, Allt som tar tid och utmanar...

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

11 maj Distanser

Jag mätte lite snabbt hur långt jag kommer att gå, och inser att det inte är alltför långt varje dag, om jag går lika långt varje dag. Ungefär 18 mil blir det. 14 dagar tänkte jag vara ute.

Det verkar som om jag kan klämma in lite vilodagar också. Eller kanske någon enklare toppbestigning, om nu en toppbestigning kan vara enkel.

Ryggsäcken lär väga en del, och den jag beställde hämtade jag idag. Den är rymlig.

Tyvärr blir det ingen provvandring förrän den 27-28 maj. Är upptagen med annat samt även på resande fot. Desto mer tid att förbereda provvandringen.

Åter till distanser. Hur långt ska man gå på en dag? Jag tycker att "det beror på". Målet med den här vandringen är att njuta, vila och uppleva. Koppla av och koppla bort. Koppla upp sig går ju inte, vilket känns bra.

Jag vet inte vad dagsransonen med käk kommer att väga, men säg 600 gram, ev lite till. Då blir det nästan 10 kg mat. Ryggsäcken lär väga en del i början av vandringen.

Jag tror att det blir att fokusera på mat nu. Börja prova torka själv och blanda till olika frukostblandningar. Ska botanisera på de sidor jag känner till.

Det här blir kul :-)

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?

Läs mer i bloggen

4 september – till foten av Tjahkelij

Jag vaknade tidigt, somnade om. När jag väl steg upp var det till en strålande fin dag. Solen sken och jag med. Så skönt att starta dagen i kalasväder.

Jag tog det lugnt och skulle snart äta frukost. Lutade mig mot Litnokstugan och hade det bra.

3 september – Rapadalen och Litnokstugan

Natten måste ha varit bra då jag vaknade något senare än vanligt. Dagens mål var att ta sig till Litnokstugan och spana efter djur längs vägen.

Jag fixade frukost och tog det lugnt.

2 september – Sareks älgar

Jag sov bra och vaknade utvilad. Nu ville jag gå mot Rapadalen och drog inte ut på frukosten för länge, utan packade ihop tältet när jag hade ätit klart. Det var gott om blåbär, så frukostgröten blev extra god.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.