Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Om du ska torka dessa kakor så är en torkugn bäst, men en varmluftsugn fungerar också bra. Genom att torka kakorna så blir de lätta, håller väldigt länge och kan förvaras i rumstemperatur. Läs mer
Tomatpesto passar bäst till pasta, men passar även utmärkt som sås till potatis, kött, fisk och vegetariska rätter. Den här är enkel att förbereda och ta med på turen. Läs mer
En rätt som du nästan inte kan misslyckas med. Det är bara att steka laxen sen hälla över teriyakisås och sesamfrön - voilà! Du kan äta rätten som den är, till ris eller på bröd. Läs mer
Den här rätten kan förberedas hemma för dagsturer. För paddling eller flerdagarsturer tar du med en burk med kidneybönor. Tortillabröd håller veckovis (om inte mer) om de ligger i sin förpackning. Parmesanost håller flera dagar utan kyla. Ska du vara ute längre kan du torka ost eller köpa torkad ost. Läs mer
Det är perfekt att förbereda ingredienserna hemma (skala och skära i bitar). Torkar du ingredienserna kan du laga soppan på vandringsturer när du inte vill bära så tungt. Läs mer
Väldigt enkelt - underbart gott! Råstekta rotfrukter kan ätas som de är eller med bönor eller kött. Det smarta här är att alla ingredienser förbereds hemma. Den som vill torkar ingredienserna för att ta med på längre turer. Läs mer
Otroligt energirikt och underbart gott att ha på hårt eller mjukt bröd. Nötpastan håller ett par dagar i rumstemperatur, men förvaras den bara lite svalare så håller den i mer än en vecka (i kylskåp håller den veckovis). Läs mer
En rätt som du lagar i bara en gryta vilket är praktiskt. Bäst är att blöta upp hela grytan i cirka 20 minuter innan den kokas, då spar du mycket bränsle. Läs mer
Kärt barn har mång namn: jägarsnus, gotta, studentfoder... Vad du än väljer att kalla det så är det en bra kombination av långsam och snabb energi när du t ex vandrar, paddlar, cyklar, klättrar med mera. Läs mer
Ta vilka grönsaker du vill, men paprika, tomat och kålrot ger mer karaktär på rätten än till exempel morot och potatis. Passar till vegetariska biffar, korv, stekt ägg eller en gryta. Läs mer
En jättebra bas som du kan använda till pasta, ris eller stekt mat. Ju mer finfördelade grönsakerna är när du torkar dem, desto "såsigare" blir röran. Du kan även steka grönsakerna, mixa dem och sedan torka purén på bakplåtspapper (50 grader i ugn/torkugn) Läs mer
En måndag i mitten av oktober förvandlas den kalla morgonen till en nästan sommarvarm dag. Jag och min kompis Anders åker med våra kikare till ...
4 kommentarer
Inför årets vandring låg som en grundidé att få med en större topptur och att turen som helhet inte skulle vara avhängig av alltför långa ...
3 kommentarer
Gränslandet är en av de största vildmarkerna i södra Skandinavien. Det ligger i hjärtat av vår stora halvö, så långt borta från havskusterna man kan ...
3 kommentarer
Mina fjällvandringar börjar alltid med en idé som mynnar ut i en tänkt rutt. Rutten hänger alltid ihop med en tänkt tidsplan, som innebär att dagarna ...
1 kommentar
I fredags hade vi varit gifta i 10 år. Det ville vi fira. Vi gifte oss i ett naturreservat utanför Uppsala, så ett firande i naturen skulle passa. Vi ...
Det här inlägget handlar om mina första åtta turer i Sarek. Hur allt började och hur vissa vägval kunde göras då men inte idag. Ni får läsa om och se ...
6 kommentarer
68 dagar, 125 000 höjdmeter och ett dagligt slit på 12–20 timmar – det är matematiken bakom en expedition som var lika delar uthållighetsprov som ett ...
1 kommentar
I somras gjorde jag en solovandring genom naturreservatet Kvikkjokk-Kabla fjällurskog. En fin tur i landets mest orörda urskog och vidare upp på det ...
6 kommentarer