Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Råstekta rotfrukter
Väldigt enkelt - underbart gott! Råstekta rotfrukter kan ätas som de är eller med bönor eller kött. Det smarta här är att alla ingredienser förbereds hemma. Den som vill torkar ingredienserna för att ta med på längre turer.
Typ:
Huvudmål
Portioner/mängd:
anpassas
Ingredienser:
Potatis
Morot
Rotselleri
Salt
Peppar
Gör så här:
Förberedelser hemma:
- Skala rotfrukterna.
- Skär dem i tunna stavar, en mandolin är perfekt till detta.
- Lägg allt i en burk tillsammans med smör att steka i.
- Lägg även med en buljongtärning.
Laga maten ute:
- Häll ut allt på en stekhäll eller i en stekpanna.
Stek på medelvärme tills allt är mjukt.
Swiss National Park är fullpackat med vandringsleder av olika svårighetsgradder, längder och vilda djur. Från vackra vandringar längs med slingriga ...
När vi paddlade i början av oktober hade vi extremt fint väder. Efteråt kom stormen Amy. Höstpaddlingen är en återkommande händelse som vi sysslat ...
3 kommentarer
En måndag i mitten av oktober förvandlas den kalla morgonen till en nästan sommarvarm dag. Jag och min kompis Anders åker med våra kikare till ...
4 kommentarer
Gränslandet är en av de största vildmarkerna i södra Skandinavien. Det ligger i hjärtat av vår stora halvö, så långt borta från havskusterna man kan ...
3 kommentarer
Mina fjällvandringar börjar alltid med en idé som mynnar ut i en tänkt rutt. Rutten hänger alltid ihop med en tänkt tidsplan, som innebär att dagarna ...
1 kommentar
I fredags hade vi varit gifta i 10 år. Det ville vi fira. Vi gifte oss i ett naturreservat utanför Uppsala, så ett firande i naturen skulle passa. Vi ...