Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Linser med bulgur och paprika
En rätt som du lagar i bara en gryta vilket är praktiskt. Bäst är att blöta upp hela grytan i cirka 20 minuter innan den kokas, då spar du mycket bränsle.
Typ:
Huvudmål
Portioner/mängd:
2
Ingredienser:
1 dl gröna linser
1,5 dl bulgur
1 torkad paprika
3 cm purjolök
1 tsk gul curry
1 buljongtärning
+ 5 dl vatten
+ 0,25 dl olja
Gör så här:
Förbered
- Hacka och torka purjolök samt paprika i 50 grader (i ugn eller torkugn, ca 8 timmar).
- Lägg alla torra ingredienser i en påse
Tillaga
- Blötlägg hela påsens innehåll i 5 dl hett vatten, under ca 20 minuter.
- Tillsätt oljan (du kan använda mer om du vill ha mer energi i rätten).
- Koka sedan upp och låt småkoka tills linserna är mjuka.
Mina fjällvandringar börjar alltid med en idé som mynnar ut i en tänkt rutt. Rutten hänger alltid ihop med en tänkt tidsplan, som innebär att dagarna ...
Det här inlägget handlar om mina första åtta turer i Sarek. Hur allt började och hur vissa vägval kunde göras då men inte idag. Ni får läsa om och se ...
5 kommentarer
68 dagar, 125 000 höjdmeter och ett dagligt slit på 12–20 timmar – det är matematiken bakom en expedition som var lika delar uthållighetsprov som ett ...
1 kommentar
I somras gjorde jag en solovandring genom naturreservatet Kvikkjokk-Kabla fjällurskog. En fin tur i landets mest orörda urskog och vidare upp på det ...
6 kommentarer
Med start I Vaisaluokta (båt från Ritsem) vandrade jag en del av Nordkalottleden till Sulitjelma i Norge. Därifrån gick jag söderut genom Junkerdals ...
1 kommentar