Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan.
Om du inte vill slå av annonsblockering kan du istället stödja oss genom att
teckna ett Plusmedlemskap -
då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!
Linser med bulgur och paprika
En rätt som du lagar i bara en gryta vilket är praktiskt. Bäst är att blöta upp hela grytan i cirka 20 minuter innan den kokas, då spar du mycket bränsle.
Typ:
Huvudmål
Portioner/mängd:
2
Ingredienser:
1 dl gröna linser
1,5 dl bulgur
1 torkad paprika
3 cm purjolök
1 tsk gul curry
1 buljongtärning
+ 5 dl vatten
+ 0,25 dl olja
Gör så här:
Förbered
- Hacka och torka purjolök samt paprika i 50 grader (i ugn eller torkugn, ca 8 timmar).
- Lägg alla torra ingredienser i en påse
Tillaga
- Blötlägg hela påsens innehåll i 5 dl hett vatten, under ca 20 minuter.
- Tillsätt oljan (du kan använda mer om du vill ha mer energi i rätten).
- Koka sedan upp och låt småkoka tills linserna är mjuka.
Swiss National Park är fullpackat med vandringsleder av olika svårighetsgradder, längder och vilda djur. Från vackra vandringar längs med slingriga ...
När vi paddlade i början av oktober hade vi extremt fint väder. Efteråt kom stormen Amy. Höstpaddlingen är en återkommande händelse som vi sysslat ...
3 kommentarer
En måndag i mitten av oktober förvandlas den kalla morgonen till en nästan sommarvarm dag. Jag och min kompis Anders åker med våra kikare till ...
4 kommentarer
Gränslandet är en av de största vildmarkerna i södra Skandinavien. Det ligger i hjärtat av vår stora halvö, så långt borta från havskusterna man kan ...
3 kommentarer
Mina fjällvandringar börjar alltid med en idé som mynnar ut i en tänkt rutt. Rutten hänger alltid ihop med en tänkt tidsplan, som innebär att dagarna ...
1 kommentar
I fredags hade vi varit gifta i 10 år. Det ville vi fira. Vi gifte oss i ett naturreservat utanför Uppsala, så ett firande i naturen skulle passa. Vi ...