• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Torka skinka?

Min spontana reaktion är att rök skinka som behöver torkas måste vara ett uppenbart felköp. Både rökning och torkning är konserveringsmetoder.

Köp en riktigt rökt skinka istället.
 
Jag gjorde liknande med kasslar. Skar i strimlor som jag sedan torkade på bakplåtspapper. Har för mig att jag låg på 60-65. Tycker inte att du ska gå över 70 iaf.
 
Min spontana reaktion är att rök skinka som behöver torkas måste vara ett uppenbart felköp. Både rökning och torkning är konserveringsmetoder.
Köp en riktigt rökt skinka istället.
Den ena konserveringsmetoden behöver inte alls utesluta den andra. Röker du skinka/kött/fisk behålls mycket av vätskan som kan göra att det surnar relativt fort om det förvaras varmt, torkar du det istället efteråt får du dels ett lättare livsmedel som dessutom håller sig fräscht mycket längre.
'Nackdelen' med att torka, speciellt lufttorka, rökt mat är att mycket av röksmaken går förlorad.
Jag brukar köpa enrisrökt renbog som jag sen lufttorkar själv, blir bra mycket billigare än att köpa färdigtrökttorkat.... I våras provade jag att även att själv röka renkött i kåtan och sedan lufttorka det, smakade mums.
Och dessutom är den mesta maten i dag saltad, vilket i sig är ännu en konserveringsmetod:)

Till TS: har tyvärr inget att tillföra ugnstorkningsfrågan...
 
Har torkat skinka, mest för att spara vikt. Fungerade bra. Dock använde jag en torkmaskin. La det sedan i blöt nån timme och sen tillaga.
 
Den blev suverän. Mycket smakrik samt 1,1 kg blev ca 400 gram.

Den största risken är väl att man äter den som den är ute i fält.
 
Om att torka skinka

  • Rek torktemp i ugn - 70 grader
  • Den ena konserveringsmetoden behöver inte alls utesluta den andra - helt riktigt!
  • Den största risken är väl att man äter den som den är ute i fält - ingen fara att äta små mängder!


I övrigt:
  • Använd skinka/kött med låg fetthalt
  • Vakummpacka och frys för längre hållbarhet
 
Risken ligger i att man inte använder det till maten då det är så gott som snacks. Till skillnad från till exempel torkad köttfärs.
 
Mums

Och kan man ha bättre snacks ute i naturen än torkad skinka :) Varför inte göra soppa på gräddpulver, torkad skinka och torkade höstkantareller? Sweet
 
Trådstartare Liknande trådar Forum Inlägg Startad
vincentt Torkad frukt, bär, etc... som inte ser ut som "torkat". Friluftsmat 4
Nosse Torka konserverad majs? Friluftsmat 12
Leya Köpa torkad mat i lösvikt Friluftsmat 8
statemachine Torka bär/göra bärpulver Friluftsmat 7
Brankenfnatt Recept på torkad middagsmat Friluftsmat 4
såg Var är det som är dyrast frystorkat eller det man torkar själv? Friluftsmat 28
skutviken Torka kassler Friluftsmat 9
Skogskungen Går det bra att torka nötfärs ävrn fast den varit frusen? Friluftsmat 3
Askel Hållbarhet på torkad, vakuumförpackad och sedan fryst Friluftsmat 6
seasteel Torka hemmalagat potatismos? Friluftsmat 9
Caminista Proteinrik torkad mat? Friluftsmat 32
Virrhönan Torka fläskfilé Friluftsmat 6
lokatten Torka fetaost, fråga Friluftsmat 3
lokatten Torka kött, fråga Friluftsmat 25
pysen78 Tips: Torkade sojaprodukter Friluftsmat 3
tlundberg Stycktorkade ingredienser vs torkade färdiga måltider Friluftsmat 12
Arnout Återfukta torkad mat. Tips? Friluftsmat 8
KLAGER FDA varna för torkat kött till husdjur Friluftsmat 3
Immo Torka kött temperatur? Friluftsmat 13
danordgren Att torka flera saker samtidigt? Friluftsmat 1
Lasse Be Torkad mat och vikt Friluftsmat 3
magnusk750-2 Torka sylt? Friluftsmat 25
Gusram Behöver man torka frystorkade ärter? Friluftsmat 10
josia Torka kokt kött Friluftsmat 7
Darkblack Torka djupfrysta kantareller? Friluftsmat 8
everest4ever torka mat Friluftsmat 12
Henkes torka vildsvinsfärs? Friluftsmat 16
josia Torka djupfrysta grönsaker Friluftsmat 8
Lasse Be Torkat Friluftsmat 3
fjallenv34 Torka kött Friluftsmat 10
Polarnatt Uppblötning av torkad mat Friluftsmat 12
RBG Hållbarhet på torkad köttfärs? Friluftsmat 17
sofiah torkad Quorn? Friluftsmat 8
Kroppefjäll Torkad mat från 1985 Friluftsmat 40
hallonraden torka avocado Friluftsmat 4
Lennyosd Torkad köttfärs Friluftsmat 30
MarcusPantani Torka mat med Evermat Friluftsmat 3
Lasse Åbom Torka mat i varmluftsugn Friluftsmat 3
Mjateznik Torka hemma "how-to" Friluftsmat 10
hannulan Torka mat som innehåller mjölkprodukter Friluftsmat 5
pajaro Torkad mat? Friluftsmat 29
Beat it Torka räkor? Friluftsmat 16
Mattias1981 Torkat kött småprickigt?? Friluftsmat 18
Tobias.Åsman Torka kött Friluftsmat 3
hannulan Näringsinnehåll i torkad mat Friluftsmat 2
macher Torka blodpudding Friluftsmat 9
grodanbolle Torkat rökt renkött/hjärta? Friluftsmat 8
Rayban Torka lever till hundsnacks Friluftsmat 4
Ewerhof Torka i microvågsugnen? Friluftsmat 13
JenniferS Torka ajvar relish? Friluftsmat 6

Liknande trådar

Logga in

Tips!