Kan man torka krossade tomater som man har i köttfärssås?
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
torka mat
- Trådstartare everest4ever
- Start datum
Lästips
ANNONS
Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken
STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.
Torkad tomatpure typ Ardità, som man kryddar efter egen smak (vitlök, svarpeppar, örtkryddor...) är en riktig höjdare tycker jag, ifall man vill ha med sig en "generell" smakförstärkare och vitaminkälla.
Annars är det nog bättre om du torkar den färdiglagade köttfärssåsen, med tomat och allt.
Vegeratisk variant går naturligtvis lika bra. I bägge fallen är det ju en fördel att koka bort så mycket vatten som möjligt innan man torkar.
Annars är det nog bättre om du torkar den färdiglagade köttfärssåsen, med tomat och allt.
Vegeratisk variant går naturligtvis lika bra. I bägge fallen är det ju en fördel att koka bort så mycket vatten som möjligt innan man torkar.
Man kan torka allt i matväg, men tillagat före brukar underlätta, såsiga rätter reduceras med fördel först.
Jag kokar en basic tomatsås aka tomatkonkassé, med krossade alt passerade tomater, tomatpuré, hökryddor, salt, peppar, lök och vitlök. Koka ihop och låt reducera, fortsätt torka i ugn 50 grader och ev sluttorka i mattork. Den håller smaken fint och behöver inte ligga i blöt länge. Rör ihop med torkad köttfärs och du har en köttfärssås. Blanda i kokta, torkade bönor av olika slag, krydda med chili och spiskummin och du har en chili.
I vårt kylskåpsklimat brukar köttfärs gå väl med blir det varmare finns smartare alternativ.
go tur
go tur
Kan någon svara på hur länge torkad köttfärs håller i rumstemperatur? Om jag torrsteker köttfärs (med eller utan salt?) utan tillbehör sedan torkar det, kan jag då äta det efter fjorton dagar på tur(sommarvandring)?
avslutad210712
Gäst
Kan någon svara på hur länge torkad köttfärs håller i rumstemperatur? Om jag torrsteker köttfärs (med eller utan salt?) utan tillbehör sedan torkar det, kan jag då äta det efter fjorton dagar på tur(sommarvandring)?
Det här är inget vetenskapligt svar så skyll inte på mig ifall du blir sjuk men själv har jag förvarat torkad köttfärs från en säsong till nästa i rumstemperatur utan att vare sig bli sjuk eller tycka att smaken är urk.
Numera gör vi all protein (kött, fläsk, kyckling, fisk) till färs innan vi torkar det. Enkelt att torka och framförallt slipper man riskera sega bitar som inte blir riktigt bra när man senare tillagar dem.
Kan någon svara på hur länge torkad köttfärs håller i rumstemperatur? Om jag torrsteker köttfärs (med eller utan salt?) utan tillbehör sedan torkar det, kan jag då äta det efter fjorton dagar på tur(sommarvandring)?
Är den korrekt torkad så ska den hålla i flera månader. Det första som händer är att fettet härsknar (så lufttät förvaring gör att det håller längre).
... och mörk - även ljus påskyndar härskningsprocessen.Är den korrekt torkad så ska den hålla i flera månader. Det första som händer är att fettet härsknar (så lufttät förvaring gör att det håller längre).
avslutad210712
Gäst
"Wild Chips har lång hållbarhet (minst 12 månader) i rumstemperatur och behöver inte förvaras i kyla"
http://www.wildchips.com/produkter/wildchips
http://www.wildchips.com/produkter/wildchips
Liknande trådar
- Svar
- 9
- Visningar
- 4 K
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg