Fram till för några år sedan kunde man köpa ett antal olika torkade krämer från Ekströms eller Varma Koppen, men de finns tyvärr inte längre i detaljhandeln av vad jag kan hitta. Nypon- och blåbärssoppa finns ju fortfarande som pulver, men jag tänkte mer i linje med Ekströms gamla kallrörda hallon- och jordgubbskrämer eller Varma Koppens varma äppelkräm. Är det någon som brukar torka själv och laga till ute på tur och kan dela med sig av recept som fungerar i fält och är lätta att bära?
För varm kräm gissar att torkad frukt el bär, socker och potatismjöl borde fungera, men har inte torkat och testlagat. Potatismjölet bör kanske packas för sig och tillsättas sist eller fungerar det att blötlägga allt och ge ett snabbt uppkok? Vad kan man använda för förtjockningsmedel om man vill ha ett snabblagat, kallrört alternativ som tex mellanmål under varma dagar?
För varm kräm gissar att torkad frukt el bär, socker och potatismjöl borde fungera, men har inte torkat och testlagat. Potatismjölet bör kanske packas för sig och tillsättas sist eller fungerar det att blötlägga allt och ge ett snabbt uppkok? Vad kan man använda för förtjockningsmedel om man vill ha ett snabblagat, kallrört alternativ som tex mellanmål under varma dagar?