Torka kött, fråga

Måste man tillreda köttet innan man torkar det- eller räcker det med 1-2 dygns marinering i kyl innan torkning (nötkött) ? I en bok jag har står det att man ska steka köttet efter marineringen innan man torkar det. Sen hittade jag ett annat recept på nätet där man inte behöver steka det utan kan torka det direkt efter marineringen. Nån som vet bad som är bäst?
 
Det kött jag har torkat har bara legat i saltlag i ca två dygn men jag skulle inte försöka torka under rötmånad utan antingen ute under vårvintern eller innomhus på ett torrt och svalt ställe övriga året(förutom nu).
 

Lästips

Europas okända pärlor – 10 vandringar bortom turiststråken

Sugen på att packa väskan och vandra utanför Sverige? Då är den här listan för dig!

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.
Beror på vad du tänker göra med det.

Vi torkade nötkött i ugn (50 grader, luckan öppnad en glipa i diverse timmar) efter marinering, sedan tillagade vi köttet mer eller mindre som vanligt.

På senare år har jag mest gjort souvas på renkött (en natt i saltlag, rökning och sedan torkning). Det äter vi som det är.
 
Jag ska fjällvandra nästa vecka och började lite sent med att torka mat.. Ska ha köttet tillsammans med annan mat jag torkat- potatis, morötter och lök och laga till på trangiaköket. Har tänkt torka köttfärs också och fler grönsaker.
 
Köttfärsen bör stekas först så att den är färdig innan torkningen. Stek utan fett, men gärna med peppar och eventuellt timjan eller andra kryddor som tål/mår bra av värme under längre tid.
 
Prova såhär!

Jag har använt en s.k. teflonpanna och startat med
medelvärme. Det har funkat.
Har använt mig av Till topps recept på köttfärssås, kanon!
Lycka till!
Yvonne.
 
Funderar på det där Till Topps-receptet och torka kanske 2 kg till helgen. Hur förvarar man det bäst? Planen är att ta med upp till fjällen där jag ska vara en månad, kylmöjligheter finns men jag kommer i alla fall att vara i rörelse utan kyl i två dygn, och kunna bjuda flickvännen när hon kommer den 25:e. Skulle ju vara väldigt trist om man blir magsjuk minst sagt så jag är lite fundersam... :)
 
Såg en film i Tuben.Om man inte vill se hela filmen men strax innan 7:00 börjar ett sätt att torka kött o vakumpacka det .
Är det någon som har provat metoden som finns i filmen.
https://www.youtube.com/watch?annot...&feature=iv&src_vid=UUZS_sOp9BI&v=QKAOLZHcRT8
Många ingredienser, bla koriander som är en höjdare i korv. Hörde inte riktigt vad det var han doppade/sköljde bitarna i mot slutet (1 tsk bikarbonat och olivolja?).
Lär väl bli sk beef jerky, och det kan ju inte gå fel =)

Skickat från min GT-I9305 via Tapatalk
 
Många ingredienser, bla koriander som är en höjdare i korv. Hörde inte riktigt vad det var han doppade/sköljde bitarna i mot slutet (1 tsk bikarbonat och olivolja?).
Lär väl bli sk beef jerky, och det kan ju inte gå fel =)

Skickat från min GT-I9305 via Tapatalk

Youtube-länken visar recept på biltong (just koriander och de tjockare köttbitarna är typiskt), inte beef jerky!

http://en.wikipedia.org/wiki/Biltong#Comparison_to_jerky

Bikarbonaten är för att förhindra mögelpåväxt på ytan
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips