• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Torka kött, fråga

Måste man tillreda köttet innan man torkar det- eller räcker det med 1-2 dygns marinering i kyl innan torkning (nötkött) ? I en bok jag har står det att man ska steka köttet efter marineringen innan man torkar det. Sen hittade jag ett annat recept på nätet där man inte behöver steka det utan kan torka det direkt efter marineringen. Nån som vet bad som är bäst?
 
Det kött jag har torkat har bara legat i saltlag i ca två dygn men jag skulle inte försöka torka under rötmånad utan antingen ute under vårvintern eller innomhus på ett torrt och svalt ställe övriga året(förutom nu).
 
Beror på vad du tänker göra med det.

Vi torkade nötkött i ugn (50 grader, luckan öppnad en glipa i diverse timmar) efter marinering, sedan tillagade vi köttet mer eller mindre som vanligt.

På senare år har jag mest gjort souvas på renkött (en natt i saltlag, rökning och sedan torkning). Det äter vi som det är.
 
Jag ska fjällvandra nästa vecka och började lite sent med att torka mat.. Ska ha köttet tillsammans med annan mat jag torkat- potatis, morötter och lök och laga till på trangiaköket. Har tänkt torka köttfärs också och fler grönsaker.
 
Köttfärsen bör stekas först så att den är färdig innan torkningen. Stek utan fett, men gärna med peppar och eventuellt timjan eller andra kryddor som tål/mår bra av värme under längre tid.
 
Prova såhär!

Jag har använt en s.k. teflonpanna och startat med
medelvärme. Det har funkat.
Har använt mig av Till topps recept på köttfärssås, kanon!
Lycka till!
Yvonne.
 
Funderar på det där Till Topps-receptet och torka kanske 2 kg till helgen. Hur förvarar man det bäst? Planen är att ta med upp till fjällen där jag ska vara en månad, kylmöjligheter finns men jag kommer i alla fall att vara i rörelse utan kyl i två dygn, och kunna bjuda flickvännen när hon kommer den 25:e. Skulle ju vara väldigt trist om man blir magsjuk minst sagt så jag är lite fundersam... :)
 
Såg en film i Tuben.Om man inte vill se hela filmen men strax innan 7:00 börjar ett sätt att torka kött o vakumpacka det .
Är det någon som har provat metoden som finns i filmen.
https://www.youtube.com/watch?annot...&feature=iv&src_vid=UUZS_sOp9BI&v=QKAOLZHcRT8
Många ingredienser, bla koriander som är en höjdare i korv. Hörde inte riktigt vad det var han doppade/sköljde bitarna i mot slutet (1 tsk bikarbonat och olivolja?).
Lär väl bli sk beef jerky, och det kan ju inte gå fel =)

Skickat från min GT-I9305 via Tapatalk
 
Många ingredienser, bla koriander som är en höjdare i korv. Hörde inte riktigt vad det var han doppade/sköljde bitarna i mot slutet (1 tsk bikarbonat och olivolja?).
Lär väl bli sk beef jerky, och det kan ju inte gå fel =)

Skickat från min GT-I9305 via Tapatalk
Youtube-länken visar recept på biltong (just koriander och de tjockare köttbitarna är typiskt), inte beef jerky!

http://en.wikipedia.org/wiki/Biltong#Comparison_to_jerky

Bikarbonaten är för att förhindra mögelpåväxt på ytan
 
Trådstartare Liknande trådar Forum Inlägg Startad
KLAGER FDA varna för torkat kött till husdjur Friluftsmat 3
Immo Torka kött temperatur? Friluftsmat 13
josia Torka kokt kött Friluftsmat 7
fjallenv34 Torka kött Friluftsmat 10
Mattias1981 Torkat kött småprickigt?? Friluftsmat 18
Tobias.Åsman Torka kött Friluftsmat 3
Jakan Hållbarhet på torkat kött Friluftsmat 5
johnny76 Torkat kött Friluftsmat 54
snabel Torka kött Friluftsmat 3
Nyman Var hittar man torkad frukt/grönsaker/kött Friluftsmat 4
Hur torka kött?? Friluftsmat 3
vincentt Torkad frukt, bär, etc... som inte ser ut som "torkat". Friluftsmat 4
Nosse Torka konserverad majs? Friluftsmat 12
Leya Köpa torkad mat i lösvikt Friluftsmat 8
statemachine Torka bär/göra bärpulver Friluftsmat 7
Brankenfnatt Recept på torkad middagsmat Friluftsmat 4
såg Var är det som är dyrast frystorkat eller det man torkar själv? Friluftsmat 28
skutviken Torka kassler Friluftsmat 9
Skogskungen Går det bra att torka nötfärs ävrn fast den varit frusen? Friluftsmat 3
Askel Hållbarhet på torkad, vakuumförpackad och sedan fryst Friluftsmat 6
seasteel Torka hemmalagat potatismos? Friluftsmat 9
Caminista Proteinrik torkad mat? Friluftsmat 32
Virrhönan Torka fläskfilé Friluftsmat 6
lokatten Torka fetaost, fråga Friluftsmat 3
pysen78 Tips: Torkade sojaprodukter Friluftsmat 3
tlundberg Stycktorkade ingredienser vs torkade färdiga måltider Friluftsmat 12
Arnout Återfukta torkad mat. Tips? Friluftsmat 8
danordgren Att torka flera saker samtidigt? Friluftsmat 1
Lasse Be Torkad mat och vikt Friluftsmat 3
magnusk750-2 Torka sylt? Friluftsmat 25
Gusram Behöver man torka frystorkade ärter? Friluftsmat 10
Darkblack Torka djupfrysta kantareller? Friluftsmat 8
everest4ever torka mat Friluftsmat 12
Henkes torka vildsvinsfärs? Friluftsmat 16
josia Torka djupfrysta grönsaker Friluftsmat 8
Lasse Be Torkat Friluftsmat 3
Polarnatt Uppblötning av torkad mat Friluftsmat 12
RBG Hållbarhet på torkad köttfärs? Friluftsmat 17
sofiah torkad Quorn? Friluftsmat 8
grodanbolle Torka skinka? Friluftsmat 11
Kroppefjäll Torkad mat från 1985 Friluftsmat 40
hallonraden torka avocado Friluftsmat 4
Lennyosd Torkad köttfärs Friluftsmat 30
MarcusPantani Torka mat med Evermat Friluftsmat 3
Lasse Åbom Torka mat i varmluftsugn Friluftsmat 3
Mjateznik Torka hemma "how-to" Friluftsmat 10
hannulan Torka mat som innehåller mjölkprodukter Friluftsmat 5
pajaro Torkad mat? Friluftsmat 29
Beat it Torka räkor? Friluftsmat 16
hannulan Näringsinnehåll i torkad mat Friluftsmat 2

Liknande trådar