Måste man tillreda köttet innan man torkar det- eller räcker det med 1-2 dygns marinering i kyl innan torkning (nötkött) ? I en bok jag har står det att man ska steka köttet efter marineringen innan man torkar det. Sen hittade jag ett annat recept på nätet där man inte behöver steka det utan kan torka det direkt efter marineringen. Nån som vet bad som är bäst?
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Torka kött, fråga
- Trådstartare lokatten
- Start datum
Lästips
ANNONS
Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken
STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.
Beror på vad du tänker göra med det.
Vi torkade nötkött i ugn (50 grader, luckan öppnad en glipa i diverse timmar) efter marinering, sedan tillagade vi köttet mer eller mindre som vanligt.
På senare år har jag mest gjort souvas på renkött (en natt i saltlag, rökning och sedan torkning). Det äter vi som det är.
Vi torkade nötkött i ugn (50 grader, luckan öppnad en glipa i diverse timmar) efter marinering, sedan tillagade vi köttet mer eller mindre som vanligt.
På senare år har jag mest gjort souvas på renkött (en natt i saltlag, rökning och sedan torkning). Det äter vi som det är.
Köttfärsen bör stekas först så att den är färdig innan torkningen. Stek utan fett, men gärna med peppar och eventuellt timjan eller andra kryddor som tål/mår bra av värme under längre tid.
Hur steker man köttfärs utan fett så att det inte bränns vid?
Funderar på det där Till Topps-receptet och torka kanske 2 kg till helgen. Hur förvarar man det bäst? Planen är att ta med upp till fjällen där jag ska vara en månad, kylmöjligheter finns men jag kommer i alla fall att vara i rörelse utan kyl i två dygn, och kunna bjuda flickvännen när hon kommer den 25:e. Skulle ju vara väldigt trist om man blir magsjuk minst sagt så jag är lite fundersam... 
Såg en film i Tuben.Om man inte vill se hela filmen men strax innan 7:00 börjar ett sätt att torka kött o vakumpacka det .
Är det någon som har provat metoden som finns i filmen.
https://www.youtube.com/watch?annot...&feature=iv&src_vid=UUZS_sOp9BI&v=QKAOLZHcRT8
Är det någon som har provat metoden som finns i filmen.
https://www.youtube.com/watch?annot...&feature=iv&src_vid=UUZS_sOp9BI&v=QKAOLZHcRT8
Många ingredienser, bla koriander som är en höjdare i korv. Hörde inte riktigt vad det var han doppade/sköljde bitarna i mot slutet (1 tsk bikarbonat och olivolja?).Såg en film i Tuben.Om man inte vill se hela filmen men strax innan 7:00 börjar ett sätt att torka kött o vakumpacka det .
Är det någon som har provat metoden som finns i filmen.
https://www.youtube.com/watch?annot...&feature=iv&src_vid=UUZS_sOp9BI&v=QKAOLZHcRT8
Lär väl bli sk beef jerky, och det kan ju inte gå fel =)
Skickat från min GT-I9305 via Tapatalk
Många ingredienser, bla koriander som är en höjdare i korv. Hörde inte riktigt vad det var han doppade/sköljde bitarna i mot slutet (1 tsk bikarbonat och olivolja?).
Lär väl bli sk beef jerky, och det kan ju inte gå fel =)
Skickat från min GT-I9305 via Tapatalk
Youtube-länken visar recept på biltong (just koriander och de tjockare köttbitarna är typiskt), inte beef jerky!
http://en.wikipedia.org/wiki/Biltong#Comparison_to_jerky
Bikarbonaten är för att förhindra mögelpåväxt på ytan
Då fick man lära sig något nytt
Skickat från min GT-I9305 via Tapatalk
Skickat från min GT-I9305 via Tapatalk
Liknande trådar
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg