Torka kött, fråga

Måste man tillreda köttet innan man torkar det- eller räcker det med 1-2 dygns marinering i kyl innan torkning (nötkött) ? I en bok jag har står det att man ska steka köttet efter marineringen innan man torkar det. Sen hittade jag ett annat recept på nätet där man inte behöver steka det utan kan torka det direkt efter marineringen. Nån som vet bad som är bäst?
 
Det kött jag har torkat har bara legat i saltlag i ca två dygn men jag skulle inte försöka torka under rötmånad utan antingen ute under vårvintern eller innomhus på ett torrt och svalt ställe övriga året(förutom nu).
 
Beror på vad du tänker göra med det.

Vi torkade nötkött i ugn (50 grader, luckan öppnad en glipa i diverse timmar) efter marinering, sedan tillagade vi köttet mer eller mindre som vanligt.

På senare år har jag mest gjort souvas på renkött (en natt i saltlag, rökning och sedan torkning). Det äter vi som det är.
 
Jag ska fjällvandra nästa vecka och började lite sent med att torka mat.. Ska ha köttet tillsammans med annan mat jag torkat- potatis, morötter och lök och laga till på trangiaköket. Har tänkt torka köttfärs också och fler grönsaker.
 
Köttfärsen bör stekas först så att den är färdig innan torkningen. Stek utan fett, men gärna med peppar och eventuellt timjan eller andra kryddor som tål/mår bra av värme under längre tid.
 

Aktuellt

Vinn Haglöfs Breeze Mimic Hood!

Nu har du chansen att vinna vinterns nya favoritjacka från Haglöfs. Vi tävlar ut en vardera av dam- och herrmodellen i valfri färg och storlek!

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

20 år av diskussioner om torkad mat – och 10 tips!

I år har en av Utsidans populäraste forumtrådar, "Torka mat", varit aktiv i 20 år. Här bjuder vi på tips till dig som vill börja torka egen utemat!

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.
Prova såhär!

Jag har använt en s.k. teflonpanna och startat med
medelvärme. Det har funkat.
Har använt mig av Till topps recept på köttfärssås, kanon!
Lycka till!
Yvonne.
 
Funderar på det där Till Topps-receptet och torka kanske 2 kg till helgen. Hur förvarar man det bäst? Planen är att ta med upp till fjällen där jag ska vara en månad, kylmöjligheter finns men jag kommer i alla fall att vara i rörelse utan kyl i två dygn, och kunna bjuda flickvännen när hon kommer den 25:e. Skulle ju vara väldigt trist om man blir magsjuk minst sagt så jag är lite fundersam... :)
 
Såg en film i Tuben.Om man inte vill se hela filmen men strax innan 7:00 börjar ett sätt att torka kött o vakumpacka det .
Är det någon som har provat metoden som finns i filmen.
https://www.youtube.com/watch?annot...&feature=iv&src_vid=UUZS_sOp9BI&v=QKAOLZHcRT8
Många ingredienser, bla koriander som är en höjdare i korv. Hörde inte riktigt vad det var han doppade/sköljde bitarna i mot slutet (1 tsk bikarbonat och olivolja?).
Lär väl bli sk beef jerky, och det kan ju inte gå fel =)

Skickat från min GT-I9305 via Tapatalk
 
Många ingredienser, bla koriander som är en höjdare i korv. Hörde inte riktigt vad det var han doppade/sköljde bitarna i mot slutet (1 tsk bikarbonat och olivolja?).
Lär väl bli sk beef jerky, och det kan ju inte gå fel =)

Skickat från min GT-I9305 via Tapatalk

Youtube-länken visar recept på biltong (just koriander och de tjockare köttbitarna är typiskt), inte beef jerky!

http://en.wikipedia.org/wiki/Biltong#Comparison_to_jerky

Bikarbonaten är för att förhindra mögelpåväxt på ytan
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips