• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Torka blodpudding

Någon som testat? Är själv sugen på att prova, men skulle vara bra att veta ifall någon gjort det tidigare och i så fall vet om det över huvudtaget går och i vilken form det det funkar bärst (tärnat, tunna skivor, rivet)...

Recept är mycket välkommen det med!
 
Det är väl inte direkt samma sak, men när jag läste frågan tänkte jag bara "Varför torka blodpudding när det finns färdigtorkat blodbröd"...
 
Och ironiskt nog görs ju blodpuddingen i allmänhet på torkat blod! Men sean är ju frågan hur du tänker tillreda den torkade blodpuddingen?
 
Jag har torkat det för jycken. Jag skar det i 2x2 cm bitar ca 7mm tjocka och torkade de sakta i varmluftsugn. Luktade så där under tiden, de blev sega. Jycken älskade det dock... Hann inte bli gamla så jag vet inget om hållbarheten.
 
Under sina studentdagar gjorde flickvännen blodpudding stroganoff vid två(!) tillfällen. Det var ingen höjdare alls. Blodpuddingen upplöstes i korniga, slemmiga klumpar i såsen. Gick inte ens att rädda med den mest kreativa kryddning.

Men testa själv, föralldel. :)

"If you never try a new thing, how can you tell what it's like? It's men such as you that hamper the world's progress. Think of the man who first tried German sausage!"
(Guldstjärna till den som kan källan till citatet utan att googla.)
 
Jag skulle inte torka blodpudding för att äta den själv. Hundarna gillar det däremot.

Blodpudding innehåller en hel del fett och det är fettet som härsknar och gör en torkad produkt dålig. Är det inte så lång tid från det man torkar den till den ska ätas hinner inte fettet bli dåligt.
Dessutom måste man blötlägga torkad mat för att få den ätbar och det innebär ungefär att göra gryta av den vilket jag inte kan tänka mig att blir bra.
Det enda jag skulel kunna tänka mig är som ersättning till torkat kött, men... nä...

Välj hellre att torka sånt som inte är halv-/helfabrikat, kött med minsta möjlig fett är att föredra.

/Ulf
 
Jag är löjligt förtjust i just blodpudding och funderade på ifall det gick att äta det i fält utan att ta med det i vanlig form. Men just biten att blöta upp det är det stora problemet... och blodpudding stroganoff verkar inte speciellt lockande... Och det där med fettet lägger ju även det till ett stort minus.

Jag tror jag får glömma blodpudding men visst hade det varit skönt att slippa släpa med sig förpackningen upp på fjället. Jag har tyvärr ingen hund heller...
 
Du kan väl unna dig att ta med färsk blodpudding om du äter den första dagen? Tycker att det vore trist och tråkigt att inte ta med den om du nu är så löjligt förtjust i den.
 
Vi har inte provat blodpudding, men eftersom vår familj är försedd med en helknasig mamma (mig) har vi travat runt och ätit torkad falukorv till och från... Den är supergod! Blötlägg inte, utan stek den innan torkning så kan Du säkert få till dundergoda blodpuddingschips. Det ska jag också prova i sommar, låter gott! Tunna stavar är vår favoritform, torrmat blir lite mäktig i hela skivor. Anna
 
Trådstartare Liknande trådar Forum Inlägg Startad
vincentt Torkad frukt, bär, etc... som inte ser ut som "torkat". Friluftsmat 4
Nosse Torka konserverad majs? Friluftsmat 12
Leya Köpa torkad mat i lösvikt Friluftsmat 8
statemachine Torka bär/göra bärpulver Friluftsmat 7
Brankenfnatt Recept på torkad middagsmat Friluftsmat 4
såg Var är det som är dyrast frystorkat eller det man torkar själv? Friluftsmat 28
skutviken Torka kassler Friluftsmat 9
Skogskungen Går det bra att torka nötfärs ävrn fast den varit frusen? Friluftsmat 3
Askel Hållbarhet på torkad, vakuumförpackad och sedan fryst Friluftsmat 6
seasteel Torka hemmalagat potatismos? Friluftsmat 9
Caminista Proteinrik torkad mat? Friluftsmat 32
Virrhönan Torka fläskfilé Friluftsmat 6
lokatten Torka fetaost, fråga Friluftsmat 3
lokatten Torka kött, fråga Friluftsmat 25
pysen78 Tips: Torkade sojaprodukter Friluftsmat 3
tlundberg Stycktorkade ingredienser vs torkade färdiga måltider Friluftsmat 12
Arnout Återfukta torkad mat. Tips? Friluftsmat 8
KLAGER FDA varna för torkat kött till husdjur Friluftsmat 3
Immo Torka kött temperatur? Friluftsmat 13
danordgren Att torka flera saker samtidigt? Friluftsmat 1
Lasse Be Torkad mat och vikt Friluftsmat 3
magnusk750-2 Torka sylt? Friluftsmat 25
Gusram Behöver man torka frystorkade ärter? Friluftsmat 10
josia Torka kokt kött Friluftsmat 7
Darkblack Torka djupfrysta kantareller? Friluftsmat 8
everest4ever torka mat Friluftsmat 12
Henkes torka vildsvinsfärs? Friluftsmat 16
josia Torka djupfrysta grönsaker Friluftsmat 8
Lasse Be Torkat Friluftsmat 3
fjallenv34 Torka kött Friluftsmat 10
Polarnatt Uppblötning av torkad mat Friluftsmat 12
RBG Hållbarhet på torkad köttfärs? Friluftsmat 17
sofiah torkad Quorn? Friluftsmat 8
grodanbolle Torka skinka? Friluftsmat 11
Kroppefjäll Torkad mat från 1985 Friluftsmat 40
hallonraden torka avocado Friluftsmat 4
Lennyosd Torkad köttfärs Friluftsmat 30
MarcusPantani Torka mat med Evermat Friluftsmat 3
Lasse Åbom Torka mat i varmluftsugn Friluftsmat 3
Mjateznik Torka hemma "how-to" Friluftsmat 10
hannulan Torka mat som innehåller mjölkprodukter Friluftsmat 5
pajaro Torkad mat? Friluftsmat 29
Beat it Torka räkor? Friluftsmat 16
Mattias1981 Torkat kött småprickigt?? Friluftsmat 18
Tobias.Åsman Torka kött Friluftsmat 3
hannulan Näringsinnehåll i torkad mat Friluftsmat 2
grodanbolle Torkat rökt renkött/hjärta? Friluftsmat 8
Rayban Torka lever till hundsnacks Friluftsmat 4
Ewerhof Torka i microvågsugnen? Friluftsmat 13
JenniferS Torka ajvar relish? Friluftsmat 6

Liknande trådar

Logga in