Torka blodpudding

Någon som testat? Är själv sugen på att prova, men skulle vara bra att veta ifall någon gjort det tidigare och i så fall vet om det över huvudtaget går och i vilken form det det funkar bärst (tärnat, tunna skivor, rivet)...

Recept är mycket välkommen det med!
 

Lästips

Europas okända pärlor – 10 vandringar bortom turiststråken

Sugen på att packa väskan och vandra utanför Sverige? Då är den här listan för dig!

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.

Prisade prylar: här är vinnarna av Scandinavian Outdoor Award

Bland de vinnande produkterna finns bland annat en slittålig lättviktsryggsäck och en designklassiker i rostfritt stål.
Det är väl inte direkt samma sak, men när jag läste frågan tänkte jag bara "Varför torka blodpudding när det finns färdigtorkat blodbröd"...
 
Och ironiskt nog görs ju blodpuddingen i allmänhet på torkat blod! Men sean är ju frågan hur du tänker tillreda den torkade blodpuddingen?
 
Jag har torkat det för jycken. Jag skar det i 2x2 cm bitar ca 7mm tjocka och torkade de sakta i varmluftsugn. Luktade så där under tiden, de blev sega. Jycken älskade det dock... Hann inte bli gamla så jag vet inget om hållbarheten.
 
Under sina studentdagar gjorde flickvännen blodpudding stroganoff vid två(!) tillfällen. Det var ingen höjdare alls. Blodpuddingen upplöstes i korniga, slemmiga klumpar i såsen. Gick inte ens att rädda med den mest kreativa kryddning.

Men testa själv, föralldel. :)

"If you never try a new thing, how can you tell what it's like? It's men such as you that hamper the world's progress. Think of the man who first tried German sausage!"

(Guldstjärna till den som kan källan till citatet utan att googla.)
 
Jag skulle inte torka blodpudding för att äta den själv. Hundarna gillar det däremot.

Blodpudding innehåller en hel del fett och det är fettet som härsknar och gör en torkad produkt dålig. Är det inte så lång tid från det man torkar den till den ska ätas hinner inte fettet bli dåligt.
Dessutom måste man blötlägga torkad mat för att få den ätbar och det innebär ungefär att göra gryta av den vilket jag inte kan tänka mig att blir bra.
Det enda jag skulel kunna tänka mig är som ersättning till torkat kött, men... nä...

Välj hellre att torka sånt som inte är halv-/helfabrikat, kött med minsta möjlig fett är att föredra.

/Ulf
 
Jag är löjligt förtjust i just blodpudding och funderade på ifall det gick att äta det i fält utan att ta med det i vanlig form. Men just biten att blöta upp det är det stora problemet... och blodpudding stroganoff verkar inte speciellt lockande... Och det där med fettet lägger ju även det till ett stort minus.

Jag tror jag får glömma blodpudding men visst hade det varit skönt att slippa släpa med sig förpackningen upp på fjället. Jag har tyvärr ingen hund heller...
 
Du kan väl unna dig att ta med färsk blodpudding om du äter den första dagen? Tycker att det vore trist och tråkigt att inte ta med den om du nu är så löjligt förtjust i den.
 
Vi har inte provat blodpudding, men eftersom vår familj är försedd med en helknasig mamma (mig) har vi travat runt och ätit torkad falukorv till och från... Den är supergod! Blötlägg inte, utan stek den innan torkning så kan Du säkert få till dundergoda blodpuddingschips. Det ska jag också prova i sommar, låter gott! Tunna stavar är vår favoritform, torrmat blir lite mäktig i hela skivor. Anna
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips