Hej! Annonser är vår inkomstkälla för att kunna driva Utsidan. Om du inte vill slå av annons­blockering kan du istället stödja oss genom att teckna ett Plusmedlemskap - då kan du dölja alla annonser och slipper denna text!

Torka blodpudding

Någon som testat? Är själv sugen på att prova, men skulle vara bra att veta ifall någon gjort det tidigare och i så fall vet om det över huvudtaget går och i vilken form det det funkar bärst (tärnat, tunna skivor, rivet)...

Recept är mycket välkommen det med!
 
Det är väl inte direkt samma sak, men när jag läste frågan tänkte jag bara "Varför torka blodpudding när det finns färdigtorkat blodbröd"...
 
Och ironiskt nog görs ju blodpuddingen i allmänhet på torkat blod! Men sean är ju frågan hur du tänker tillreda den torkade blodpuddingen?
 
Jag har torkat det för jycken. Jag skar det i 2x2 cm bitar ca 7mm tjocka och torkade de sakta i varmluftsugn. Luktade så där under tiden, de blev sega. Jycken älskade det dock... Hann inte bli gamla så jag vet inget om hållbarheten.
 
Under sina studentdagar gjorde flickvännen blodpudding stroganoff vid två(!) tillfällen. Det var ingen höjdare alls. Blodpuddingen upplöstes i korniga, slemmiga klumpar i såsen. Gick inte ens att rädda med den mest kreativa kryddning.

Men testa själv, föralldel. :)

"If you never try a new thing, how can you tell what it's like? It's men such as you that hamper the world's progress. Think of the man who first tried German sausage!"

(Guldstjärna till den som kan källan till citatet utan att googla.)
 

Aktuellt

Springa, vandra, fascineras – redaktörens möte med platåberget

Utsidans redaktör Philipp spenderar en helg på Billingen, Västergötlands största platåberg och en av nyckelplatserna i Sveriges första UNESCO-geopark.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

Till minne: Lars Fält, överlevnadsexpert och författare

Lars Fält, en av Sveriges största profiler inom friluftslivet, har gått bort. Utsidans medarbetare Gabriel Arthur berättar om möten med författaren.

Vinn Haglöfs Breeze Mimic Hood!

Nu har du chansen att vinna vinterns nya favoritjacka från Haglöfs. Vi tävlar ut en vardera av dam- och herrmodellen i valfri färg och storlek!
Jag skulle inte torka blodpudding för att äta den själv. Hundarna gillar det däremot.

Blodpudding innehåller en hel del fett och det är fettet som härsknar och gör en torkad produkt dålig. Är det inte så lång tid från det man torkar den till den ska ätas hinner inte fettet bli dåligt.
Dessutom måste man blötlägga torkad mat för att få den ätbar och det innebär ungefär att göra gryta av den vilket jag inte kan tänka mig att blir bra.
Det enda jag skulel kunna tänka mig är som ersättning till torkat kött, men... nä...

Välj hellre att torka sånt som inte är halv-/helfabrikat, kött med minsta möjlig fett är att föredra.

/Ulf
 
Jag är löjligt förtjust i just blodpudding och funderade på ifall det gick att äta det i fält utan att ta med det i vanlig form. Men just biten att blöta upp det är det stora problemet... och blodpudding stroganoff verkar inte speciellt lockande... Och det där med fettet lägger ju även det till ett stort minus.

Jag tror jag får glömma blodpudding men visst hade det varit skönt att slippa släpa med sig förpackningen upp på fjället. Jag har tyvärr ingen hund heller...
 
Du kan väl unna dig att ta med färsk blodpudding om du äter den första dagen? Tycker att det vore trist och tråkigt att inte ta med den om du nu är så löjligt förtjust i den.
 
Vi har inte provat blodpudding, men eftersom vår familj är försedd med en helknasig mamma (mig) har vi travat runt och ätit torkad falukorv till och från... Den är supergod! Blötlägg inte, utan stek den innan torkning så kan Du säkert få till dundergoda blodpuddingschips. Det ska jag också prova i sommar, låter gott! Tunna stavar är vår favoritform, torrmat blir lite mäktig i hela skivor. Anna
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips