Går det att torka köttfärs i gasugn?

Börjar bli lite trött på att åka över till morsan för att torka köttfärsen så jag funderar på att testa hemma i gasugnen. Tänkte bryna köttfärsen två gånger innan det skall in i ugnen.

Men nu är det så att ugnjäveln går inte att ställa in på under 150 grader.

Någon som har provat om det fungerar. Kanske om man har luckan helt öppen?
 
crazy; sa:
Börjar bli lite trött på att åka över till morsan för att torka köttfärsen så jag funderar på att testa hemma i gasugnen. Tänkte bryna köttfärsen två gånger innan det skall in i ugnen.

Men nu är det så att ugnjäveln går inte att ställa in på under 150 grader.

Någon som har provat om det fungerar. Kanske om man har luckan helt öppen?

Jag tänkte prova,men kom överens med mig själv om att det inte skulle fungera.Det blir för varmt ändå,iaf med den gas-spisen jag hade.Det som funkar,dessutom väldigt bra om du vill kunna torka hemma är att bygga en själv.Det som behövs är en Kupe' värmare,kartong och lite hönsnät.Det finns beskrivet lite överallt på nätet,sök och du skall finna.


peter
 
Vi har redan en avfuktningsmakin i våra hem.
Det glömmer vi oftast bort.
Nu pratar jag om kylskåpet.

Jag brukar marinera köttbitar i 2-3 dygn.
Ibland så röker jag dom i tältkåtans rököpppning.
Sedan torkar jag dom några timmar i ugnen på 75c med luckan på glänt (träslev i mellan).

Slutligen får köttbitarna ligga på en bricka i kylskåpet och sluttorka.

Kylen är grym som avfuktare.
Om jag glömmer bort att kött ligger på tork så blir det helt genomtort och svårätet. (mumievarning) :)

Så jag föreslår att du brer ut din brynta färs på en bricka i kylen och låter den torka sig lagom för dina äventyr.

Lev väl!
Patrik
 
chinerunner; sa:
Så jag föreslår att du brer ut din brynta färs på en bricka i kylen och låter den torka sig lagom för dina äventyr.

Lev väl!
Patrik

Tyvärr så jag ett sånt där minikylskåp. Planen nu är att köra i gasugnen med öppen lucka och en fläkt utanför som blåser ut varmluften. Men det få bli en svalare dag än idag. :)
 
Jag körde i ugnen typ 5 timmar med värme på där temperaturen var ganska låg med luckan öppen och fläkt. Sen lät jag den stå i ugnen i två omgångar med värmen avstängd och glippa i ugnen i kanske 10-15 timmar sammanlagt.

Köttfärsen verkade bli torr och krispig trots den korta tiden. Jag stekte den två gånger och finfördela den till små korn eftersom.

Löken å andra sidan blev inte klar. Den är forfarande segt mjuk.

Tror ni löken kan orsaka problem med magen?

Jag plockade bort de största bitarna och har lagt det i frysen. Bakterier borde väl trots allt inte vara stormförtjusta i fräst lök som torkats i 15 timmar.

Sammanlagt var det +2 kg köttfärs, tomatpure och lök som torkades ned till 500 gram. De torde knappast vara mycket vatten kvar.
 
Jag har samma problem som du; min ugn levererar som minst en värme på 150 grader. Mina försök att torka just köttfärs förra sommaren gick inget vidare. Köttet blev "tillagat" snarare än torkat och fick en pikat bränd smak.
Har du smakat på ditt kött?

/Henrik
 
plattfot; sa:
Jag har samma problem som du; min ugn levererar som minst en värme på 150 grader. Mina försök att torka just köttfärs förra sommaren gick inget vidare. Köttet blev "tillagat" snarare än torkat och fick en pikat bränd smak.
Har du smakat på ditt kött?

/Henrik

Jora. Jag provade igår med pasta. Det fungera bra.

Det var bara ljumet i ugnen längst upp.
 
Liknande trådar
Trådstartare Titel Forum Svar Datum
Skogskungen Går det bra att torka nötfärs ävrn fast den varit frusen? Friluftsmat 3
Tetraone Hur mycket snabbkaffe går det åt...? (Och finns det någon mindre dålig variant?) Friluftsmat 63
tsebring Går det att köpa nötter i bulk? Friluftsmat 9
HELLRIK Frystorkat på KALLT vatten? Går det är äta? Friluftsmat 19
el_duderino Torka stekt korv Friluftsmat 8
magnusk750-2 Torka köttgryta? Friluftsmat 7
Nosse Torka konserverad majs? Friluftsmat 12
statemachine Torka bär/göra bärpulver Friluftsmat 7
nordängen Torka kassler Friluftsmat 9
seasteel Torka hemmalagat potatismos? Friluftsmat 9
Virrhönan Torka fläskfilé Friluftsmat 6
lokatten Torka fetaost, fråga Friluftsmat 3
lokatten Torka kött, fråga Friluftsmat 25
Immo Torka kött temperatur? Friluftsmat 13
danordgren Att torka flera saker samtidigt? Friluftsmat 1
magnusk750-2 Torka sylt? Friluftsmat 25
Gusram Behöver man torka frystorkade ärter? Friluftsmat 10
josia Torka kokt kött Friluftsmat 7
Darkblack Torka djupfrysta kantareller? Friluftsmat 8
everest4ever torka mat Friluftsmat 12
Henkes torka vildsvinsfärs? Friluftsmat 16
josia Torka djupfrysta grönsaker Friluftsmat 8
fjallenv34 Torka kött Friluftsmat 10
grodanbolle Torka skinka? Friluftsmat 11
hallonraden torka avocado Friluftsmat 4
MarcusPantani Torka mat med Evermat Friluftsmat 3
Lasse Åbom Torka mat i varmluftsugn Friluftsmat 3
Mjateznik Torka hemma "how-to" Friluftsmat 10
hannulan Torka mat som innehåller mjölkprodukter Friluftsmat 5
Beat it Torka räkor? Friluftsmat 16
Tobias.Åsman Torka kött Friluftsmat 3
macher Torka blodpudding Friluftsmat 9
Rayban Torka lever till hundsnacks Friluftsmat 4
Ewerhof Torka i microvågsugnen? Friluftsmat 13
JenniferS Torka ajvar relish? Friluftsmat 6
Gorica Torka tomatsoppa och dylikt? Friluftsmat 7
Melker63 Torka dina grönsaker Friluftsmat 10
Wolf25 Torka sås? Friluftsmat 9
mipert Torka mat i eldriven kylväska? Friluftsmat 7
Trilla Torka renkött Friluftsmat 39
oskarlin Torka spenat? Friluftsmat 12
marcusleyon Torka utan fläkt & värme? Friluftsmat 1
Pialin Torka lax? Friluftsmat 4
Virrhönan Torka quorn?? Friluftsmat 7
tbergman Real-torka Friluftsmat 16
Jonik Torka mat Friluftsmat 793
Solstråle torka krossade tomater?? Friluftsmat 4
anton_karlsson_78_yahoo.se Torka creme fresh, bad idea? Friluftsmat 9
affischa Torka tonfisk Friluftsmat 11
Torka kokad pasta Friluftsmat 9

Liknande trådar


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.