• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Torka sylt?

Gröten blir ju så mycket godare med en dutt sylt i. Men, är det ens någon idé att jag börjar lägga tid på att försöka torka sylt? Blir det bara en tuggummiliknande klump som inte gör nån glad på fjället?
 
Gröten blir ju så mycket godare med en dutt sylt i. Men, är det ens någon idé att jag börjar lägga tid på att försöka torka sylt? Blir det bara en tuggummiliknande klump som inte gör nån glad på fjället?
Mountain House säljer frystorkade jordgubbar och hallon, väger nästan ingenting och kan blandas i gröten elle muslin och ger en söt och frisk smak.

/ Erik.
 
Ja, pulverkräm har jag kört med (men jag har för mig läste att pulverkrämerna är på väg att försvinna?).

Jag packade om till mindre "portionsförpackningar" och provade mig fram till lagom mängd vatten (lite mindre vatten än enligt anvisningen).
 
Det är klart att det går att torka sylt! Koka lite sylt på bär och socker på svag värme tills det har blivit väldigt tjockt (är kladdigt). När den ska ätas tillför du bara lite vatten, dvs ner i grötkoket och anpassa med en liten extra skvätt vatten. Eftersom det inte är nåt fett i så håller den länge.
 
tips tips

ja kör en grötvarians me torkad banan och en med torkade äpple å kanel å russin.
se mina tork bilder :)
hade turen i höstas att kunna plocka fina blåbär vid mitt läger som åkte ned i gröten. blev mums!
god spis!!!
 
Vad gäller torkad sylt...vad är det för fel på frystorkade bär uppblötta i lite vatten+strösocker?
 
Jag kör med torkade bär och/eller russin tillsammans med socker och salt i havregrynen. Kanske inte lika skoj som riktig sylt men på fjället är jag inte lika kräsen. Känner man för att bära finns det sqeeze-flaskor (stavningen........) men som sagt då blir det tungt.
 
Tack för inputar allihopa. Torkade bär, ska prova att hitta, kanske finns överallt i Sverige. Jag är i Estland just nu med lite sämre utbud av en massa saker. Turen går till jämtlandsfjällen. Russin i gröt...hu...näst efter lever är nog russin i gröt det sista jag stoppar i munnen, men jag vet att det finns dom som gillar det...
 
Haha! Russin som är så gott?!

Annars är det ju en klassiker att blanda blåbärssoppe-pulver med råg- eller havregryn. Det blir energirikt och rätt så gott.

God tur!
 
Ska man inte vara vandra i veckor borde det inte vara något problem med att ta med sig precis så mycket sylt som går åt. 1-2 matskedar sylt per portion kanske går åt.
Men visst det väger liter mer naturligtvis än om man kan torka det, men väger allt mindre för varje dag. Och har man fått ner vikten bra på allt annat kanske det inte är hela världen. Eller så får man välja bort något annat. En chokladkaka mindre kanske. Eller så tänker man över behovet, kanske behöver man inte ha sylt på gröten varje morgon.. Varannan? Vips försvann halva mängden.

Ibland brukar man få portionsförpackad sylt och marmelad på hotellfrukosten. Något att hålla utkik efter mellan turerna om man är syltberoende.
 
Trådstartare Liknande trådar Forum Inlägg Startad
vincentt Torkad frukt, bär, etc... som inte ser ut som "torkat". Friluftsmat 4
Nosse Torka konserverad majs? Friluftsmat 12
Leya Köpa torkad mat i lösvikt Friluftsmat 8
statemachine Torka bär/göra bärpulver Friluftsmat 7
Brankenfnatt Recept på torkad middagsmat Friluftsmat 4
såg Var är det som är dyrast frystorkat eller det man torkar själv? Friluftsmat 28
skutviken Torka kassler Friluftsmat 9
Skogskungen Går det bra att torka nötfärs ävrn fast den varit frusen? Friluftsmat 3
Askel Hållbarhet på torkad, vakuumförpackad och sedan fryst Friluftsmat 6
seasteel Torka hemmalagat potatismos? Friluftsmat 9
Caminista Proteinrik torkad mat? Friluftsmat 32
Virrhönan Torka fläskfilé Friluftsmat 6
lokatten Torka fetaost, fråga Friluftsmat 3
lokatten Torka kött, fråga Friluftsmat 25
pysen78 Tips: Torkade sojaprodukter Friluftsmat 3
tlundberg Stycktorkade ingredienser vs torkade färdiga måltider Friluftsmat 12
Arnout Återfukta torkad mat. Tips? Friluftsmat 8
KLAGER FDA varna för torkat kött till husdjur Friluftsmat 3
Immo Torka kött temperatur? Friluftsmat 13
danordgren Att torka flera saker samtidigt? Friluftsmat 1
Lasse Be Torkad mat och vikt Friluftsmat 3
Gusram Behöver man torka frystorkade ärter? Friluftsmat 10
josia Torka kokt kött Friluftsmat 7
Darkblack Torka djupfrysta kantareller? Friluftsmat 8
everest4ever torka mat Friluftsmat 12
Henkes torka vildsvinsfärs? Friluftsmat 16
josia Torka djupfrysta grönsaker Friluftsmat 8
Lasse Be Torkat Friluftsmat 3
fjallenv34 Torka kött Friluftsmat 10
Polarnatt Uppblötning av torkad mat Friluftsmat 12
RBG Hållbarhet på torkad köttfärs? Friluftsmat 17
sofiah torkad Quorn? Friluftsmat 8
grodanbolle Torka skinka? Friluftsmat 11
Kroppefjäll Torkad mat från 1985 Friluftsmat 40
hallonraden torka avocado Friluftsmat 4
Lennyosd Torkad köttfärs Friluftsmat 30
MarcusPantani Torka mat med Evermat Friluftsmat 3
Lasse Åbom Torka mat i varmluftsugn Friluftsmat 3
Mjateznik Torka hemma "how-to" Friluftsmat 10
hannulan Torka mat som innehåller mjölkprodukter Friluftsmat 5
pajaro Torkad mat? Friluftsmat 29
Beat it Torka räkor? Friluftsmat 16
Mattias1981 Torkat kött småprickigt?? Friluftsmat 18
Tobias.Åsman Torka kött Friluftsmat 3
hannulan Näringsinnehåll i torkad mat Friluftsmat 2
macher Torka blodpudding Friluftsmat 9
grodanbolle Torkat rökt renkött/hjärta? Friluftsmat 8
Rayban Torka lever till hundsnacks Friluftsmat 4
Ewerhof Torka i microvågsugnen? Friluftsmat 13
JenniferS Torka ajvar relish? Friluftsmat 6

Liknande trådar

Logga in

Tips!