Torka sylt?

Gröten blir ju så mycket godare med en dutt sylt i. Men, är det ens någon idé att jag börjar lägga tid på att försöka torka sylt? Blir det bara en tuggummiliknande klump som inte gör nån glad på fjället?
 
Gröten blir ju så mycket godare med en dutt sylt i. Men, är det ens någon idé att jag börjar lägga tid på att försöka torka sylt? Blir det bara en tuggummiliknande klump som inte gör nån glad på fjället?

Mountain House säljer frystorkade jordgubbar och hallon, väger nästan ingenting och kan blandas i gröten elle muslin och ger en söt och frisk smak.

/ Erik.
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Ja, pulverkräm har jag kört med (men jag har för mig läste att pulverkrämerna är på väg att försvinna?).

Jag packade om till mindre "portionsförpackningar" och provade mig fram till lagom mängd vatten (lite mindre vatten än enligt anvisningen).
 
Det är klart att det går att torka sylt! Koka lite sylt på bär och socker på svag värme tills det har blivit väldigt tjockt (är kladdigt). När den ska ätas tillför du bara lite vatten, dvs ner i grötkoket och anpassa med en liten extra skvätt vatten. Eftersom det inte är nåt fett i så håller den länge.
 
tips tips

ja kör en grötvarians me torkad banan och en med torkade äpple å kanel å russin.
se mina tork bilder :)
hade turen i höstas att kunna plocka fina blåbär vid mitt läger som åkte ned i gröten. blev mums!
god spis!!!
 
Vad gäller torkad sylt...vad är det för fel på frystorkade bär uppblötta i lite vatten+strösocker?
 

avslutad210712

Gäst
Jag kör med torkade bär och/eller russin tillsammans med socker och salt i havregrynen. Kanske inte lika skoj som riktig sylt men på fjället är jag inte lika kräsen. Känner man för att bära finns det sqeeze-flaskor (stavningen........) men som sagt då blir det tungt.
 
Tack för inputar allihopa. Torkade bär, ska prova att hitta, kanske finns överallt i Sverige. Jag är i Estland just nu med lite sämre utbud av en massa saker. Turen går till jämtlandsfjällen. Russin i gröt...hu...näst efter lever är nog russin i gröt det sista jag stoppar i munnen, men jag vet att det finns dom som gillar det...
 
Haha! Russin som är så gott?!

Annars är det ju en klassiker att blanda blåbärssoppe-pulver med råg- eller havregryn. Det blir energirikt och rätt så gott.

God tur!
 
Ska man inte vara vandra i veckor borde det inte vara något problem med att ta med sig precis så mycket sylt som går åt. 1-2 matskedar sylt per portion kanske går åt.
Men visst det väger liter mer naturligtvis än om man kan torka det, men väger allt mindre för varje dag. Och har man fått ner vikten bra på allt annat kanske det inte är hela världen. Eller så får man välja bort något annat. En chokladkaka mindre kanske. Eller så tänker man över behovet, kanske behöver man inte ha sylt på gröten varje morgon.. Varannan? Vips försvann halva mängden.

Ibland brukar man få portionsförpackad sylt och marmelad på hotellfrukosten. Något att hålla utkik efter mellan turerna om man är syltberoende.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips