Torka köttfärs enl utsidan

Torkade tunna skivor av förstekt kycklingfile en gång. Det gör jag aldrig om. Tog en hel evighet och lite till innan det blev tuggbart igen.
Ja det är lite knepigt, men jag gör det ibland ändå för att det är så gott med kycklingcurry på fjället :)
Mitt knep är att smula kycklingskivorna när de torkat (bara för hand, inte finfördelat). När det sedan är matdags så låter jag kycklingen stå och svälla i grytan någon timme först, sedan i med ris, koka upp, puttra en liten stund och sedan grytmysa 10-15 minuter. Passar alltså inte bäst den dagen du kommer vrålhungrig till nattlägret :)

Kör samma metod för köttfärssåsen för övrigt, men den går lite snabbare.
 
Är man så lat och/eller så dålig på att laga kötträtter som jag, så kan man köpa djupfrysta färdiglagade kycklingkebab-flagor i storpack, t ex dessa. Torkar snabbt, jämnt och problemfritt, återvattnas direkt i uppkoket av övriga ingredienser (t ex bulgur+grönsaker), och är faktiskt gott att äta som snacks i torrt tillstånd.
Så jag känner inte alls igen problemen med att det blir knastrigt eller tar lång tid. Kan inte heller se några ingredienser i denna produkt som skulle förklara att den beter sig annorlunda; det 96% kycklingkött, i övrigt kryddor och en aning potatisstärkelse.
 

Aktuellt

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.
Jag har sett burkar med kycklingpulver att köpa, inte buljong då, utan torkad och mald kyckling. Vet inte vad de kostade men det hade man ju kunnat prova.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips