• Vi har ju bytt forum och det finns säkert en del att förbättra. Har du problem? Titta först i forumet Felrapporter om felet redan är känt. Om inte så kan du starta en ny tråd där. Har du förslag på förbättringar eller andra synpunkter så passar ett inlägg i Funktionsförslag bättre.

Torka kokt kött

Finns det några stora nackdelar med att torka kött som kokats? De flesta föreskriver att t.ex. kyckling ska stekas i tunna skivor, men jag tycker inte att de bitarna som får stekyta blir så goda. Så jag tänkte koka kyckling fileer som sedan torkas skurna eller rivna i bitar. Är det någon som har erfarenhet av detta? Kan smaker kokas in?
 
Bilr en teoretisk fundering från min sida.
Att koka innebär att man kokar ur skaker så jag skulle lägga köttet i en stekpåse. Ev. med lite smaker typ finrivna grönsaker o kryddor. Ut med all luft och koka sakta.

Jag har provat att ugnssteka fläskfilé (inte så mycket stekyta) för att sedan frysa den, Låta den halvtina i kylen och sedan skära i mycket tunna skivor. Torka i ugnen KLART

Ska prova stekpåsetrixet i helgen ;-)
 
du får gärna berätta hur det går med stekpåsen!

men ingen som har provat att koka nötrulle/jtýcklingfilé och sen torka den i skivor? inte ens johanna? :)
 
...inte ens johanna? :)
Joanna äter huvudsakligen vegetariskt, om hon får välja själv :).
Jag har uteslutande torkat "kokt" kött i form av hela grytor, och då tar man ju vara på det som kokar ur. Köttfärsgrytor är enklast.
Kyckling hr jag lagat "kokt" i thaigrytor till vardags, men tror inte att jag nånsin torkat, har hört att den blir seg om man inte har kokat den i tryckkokare. Någon duktigare på kött får rätta mig om jag har fel.
 
Jag brukar göra köttgrytor som jag sen torkar. Jag har torkat både älggryta, rådjursgryta och nötköttsgryta. Det har gått alldeles utmärkt. Jag låter köttet koka superlänge tills det faller isär, sen brer jag ut det tunt på bakplåtspapper och torkar i ugnen. Blir både smarrigt och hållbart.

Jag skriver en massa om vandrarmat och torkning om på min blogg:

http://denperfektavandringen.blogspot.se/

Köttgrytan här:

http://denperfektavandringen.blogspot.se/2012/07/alggryta-for-torkning-vandrarmat-recept.html

Köttfärssås här:

http://denperfektavandringen.blogspot.se/2011/12/torka-kottfarssas-for-fjallvandring.html
 
Jag ser spontant inte varför kokning skulle vara en nackdel, tillagningen är ju bara för att det inte ska vara en massa otyg som förstör köttet innan det torkat klart.
 
Rapport från en stekpåse

I helgen testade jag med en kycklingfilé i en stekpåse, skivade och torkade. Sedan la jag kycklingskivorna i vatten en timme, kokade i några minuter.
resultatet är helt OK. Jag kan ändå inte tycka annat än att kyckling är usch som utemat, trist smak tråkig konsistent och framförallt det finns så mycket roligare saker att laga, med det är en anna sak.
 
Trådstartare Liknande trådar Forum Inlägg Startad
vincentt Torkad frukt, bär, etc... som inte ser ut som "torkat". Friluftsmat 4
Nosse Torka konserverad majs? Friluftsmat 12
Leya Köpa torkad mat i lösvikt Friluftsmat 8
statemachine Torka bär/göra bärpulver Friluftsmat 7
Brankenfnatt Recept på torkad middagsmat Friluftsmat 4
såg Var är det som är dyrast frystorkat eller det man torkar själv? Friluftsmat 28
skutviken Torka kassler Friluftsmat 9
Skogskungen Går det bra att torka nötfärs ävrn fast den varit frusen? Friluftsmat 3
Askel Hållbarhet på torkad, vakuumförpackad och sedan fryst Friluftsmat 6
seasteel Torka hemmalagat potatismos? Friluftsmat 9
Caminista Proteinrik torkad mat? Friluftsmat 32
Virrhönan Torka fläskfilé Friluftsmat 6
lokatten Torka fetaost, fråga Friluftsmat 3
lokatten Torka kött, fråga Friluftsmat 25
pysen78 Tips: Torkade sojaprodukter Friluftsmat 3
tlundberg Stycktorkade ingredienser vs torkade färdiga måltider Friluftsmat 12
Arnout Återfukta torkad mat. Tips? Friluftsmat 8
KLAGER FDA varna för torkat kött till husdjur Friluftsmat 3
Immo Torka kött temperatur? Friluftsmat 13
danordgren Att torka flera saker samtidigt? Friluftsmat 1
Lasse Be Torkad mat och vikt Friluftsmat 3
magnusk750-2 Torka sylt? Friluftsmat 25
Gusram Behöver man torka frystorkade ärter? Friluftsmat 10
Darkblack Torka djupfrysta kantareller? Friluftsmat 8
everest4ever torka mat Friluftsmat 12
Henkes torka vildsvinsfärs? Friluftsmat 16
josia Torka djupfrysta grönsaker Friluftsmat 8
Lasse Be Torkat Friluftsmat 3
fjallenv34 Torka kött Friluftsmat 10
Polarnatt Uppblötning av torkad mat Friluftsmat 12
RBG Hållbarhet på torkad köttfärs? Friluftsmat 17
sofiah torkad Quorn? Friluftsmat 8
grodanbolle Torka skinka? Friluftsmat 11
Kroppefjäll Torkad mat från 1985 Friluftsmat 40
hallonraden torka avocado Friluftsmat 4
Lennyosd Torkad köttfärs Friluftsmat 30
MarcusPantani Torka mat med Evermat Friluftsmat 3
Lasse Åbom Torka mat i varmluftsugn Friluftsmat 3
Mjateznik Torka hemma "how-to" Friluftsmat 10
hannulan Torka mat som innehåller mjölkprodukter Friluftsmat 5
pajaro Torkad mat? Friluftsmat 29
Beat it Torka räkor? Friluftsmat 16
Mattias1981 Torkat kött småprickigt?? Friluftsmat 18
Tobias.Åsman Torka kött Friluftsmat 3
hannulan Näringsinnehåll i torkad mat Friluftsmat 2
macher Torka blodpudding Friluftsmat 9
grodanbolle Torkat rökt renkött/hjärta? Friluftsmat 8
Rayban Torka lever till hundsnacks Friluftsmat 4
Ewerhof Torka i microvågsugnen? Friluftsmat 13
JenniferS Torka ajvar relish? Friluftsmat 6

Liknande trådar

Logga in

Tips!