Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Torka i microvågsugnen?
- Trådstartare Ewerhof
- Start datum
Borde ju funka men gäller nog att verkligen passa innehållet i mikron under tiden.
Har sett och luktat på resultatet av en spaghetti med köttfärssås som gick från "torr" till "brandrök", inklusive utryckning av räddningstjänsten.
(Kollega skulle tina en frusen portion, men körde typ 20 minuter på full effekt.)
Har sett och luktat på resultatet av en spaghetti med köttfärssås som gick från "torr" till "brandrök", inklusive utryckning av räddningstjänsten.
(Kollega skulle tina en frusen portion, men körde typ 20 minuter på full effekt.)
Lästips
ANNONS
Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken
STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.
Gränsen mellan "torkat" och "rökt" i mikron är ganska hårfin...
I våras fick vi utrymma min arbetsplats när någon upptäckte att en småfralla snabbt passerar gränserna varm - torr - förkolnad
Edit: Jag ser att jag inte är ensam om den erfarenheten.
För övrigt har jag svårt att se varför vitaminerna skulle förstöras mer i mikron. (Även om det inte går till brandrök.) Värme som värme...
I våras fick vi utrymma min arbetsplats när någon upptäckte att en småfralla snabbt passerar gränserna varm - torr - förkolnad
Edit: Jag ser att jag inte är ensam om den erfarenheten.
För övrigt har jag svårt att se varför vitaminerna skulle förstöras mer i mikron. (Även om det inte går till brandrök.) Värme som värme...
Senast ändrad:
Svårt med regleringen?
Problemet är nog att få till så exakt effekt att vattnet dunstar snabbt utan att det börjar koka. Jag har sett resultatet i ugnen om temperaturen blir lite för hög (upp mot 100 grader) och köttet blir grått och kokt istället för bara torkat. I ugnen är ju idealtemperaturen gissningsvis runt 35-50 grader medan mikrovågsugnen (i alla fall den vi har) kan värma upp t.ex. bröd betydligt mer än så även när man bara tinar det (på lägsta effekt).
Problemet är nog att få till så exakt effekt att vattnet dunstar snabbt utan att det börjar koka. Jag har sett resultatet i ugnen om temperaturen blir lite för hög (upp mot 100 grader) och köttet blir grått och kokt istället för bara torkat. I ugnen är ju idealtemperaturen gissningsvis runt 35-50 grader medan mikrovågsugnen (i alla fall den vi har) kan värma upp t.ex. bröd betydligt mer än så även när man bara tinar det (på lägsta effekt).
Är det någon som provat att torka finfördelad mat i micron någon gång?
Rent teoretiskt så borde det ju gå för om man 'glömmer' något eller micrar lite för länge så blir det ju torrt.
Eller förstörs vitaminerna i micron, tro?
Ja! Micron förstör vitaminerna i maten.
Ur ren hälso-synpunkt så är det värdelöst att tillaga/värma maten i micron just pga detta. Det är mer än bara vitaminer som förstörs.
//Peter
Kan du utveckla dessa påståenden? Gärna med hänvisning till källor.Ja! Micron förstör vitaminerna i maten.
Ur ren hälso-synpunkt så är det värdelöst att tillaga/värma maten i micron just pga detta. Det är mer än bara vitaminer som förstörs.
Googlar man på "vitaminer mikrovågsugn" så får man bland de första träffarna bland annat dessa två:
http://www.primavi.se/matlagning/artikel.cfm?newsID=364&Mikrovågsugnen
http://www.vof.se/visa-ehdin-lakar1
Den senare av dem pekar ju på varifrån missförståndet kan komma.
http://www.primavi.se/matlagning/artikel.cfm?newsID=364&Mikrovågsugnen
http://www.vof.se/visa-ehdin-lakar1
Den senare av dem pekar ju på varifrån missförståndet kan komma.
Googlar man på "vitaminer mikrovågsugn" så får man bland de första träffarna bland annat dessa två:
http://www.primavi.se/matlagning/artikel.cfm?newsID=364&Mikrovågsugnen
http://www.vof.se/visa-ehdin-lakar1
Den senare av dem pekar ju på varifrån missförståndet kan komma.
Vad tråkigt att detta från länk 2 inte är sant!
man kan minska i vikt genom att tänka mer - vid full aktivitet förbränner hjärnan hela 40 procent av blodsockret
Fast man vet ju inte, nördar och professorer ser nästan alltid ut som benrangel och de som tränar på gym är ofta lönnfeta och verkar inte tänka så mycket
Här finns marknad för nya gym, tänk bara, shackbräde i stället för träningsmaskiner!
Paneldebatter i stället för gruppträning!
Detta måste revolutionera fitness- industrin.
Kan man lita på en länk som heter vof? Risk för skäll.
Kan man lita på en länk som heter vof? Risk för skäll.
De ger i alla fall ordentliga orginalreferenser till sina fakta.
Detta måste revolutionera fitness- industrin.
Ja men det ligger säkert lite sanning bakom. Folk som sitter i soffan och glor på sport är väl ofta lönnfeta? Men folk som sitter vid datorn och spelar dataspel är taniga? För dataspel kräver mer tänkande!
Liknande trådar
- Svar
- 2
- Visningar
- 1 K
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg