Torka kokt kött

Finns det några stora nackdelar med att torka kött som kokats? De flesta föreskriver att t.ex. kyckling ska stekas i tunna skivor, men jag tycker inte att de bitarna som får stekyta blir så goda. Så jag tänkte koka kyckling fileer som sedan torkas skurna eller rivna i bitar. Är det någon som har erfarenhet av detta? Kan smaker kokas in?
 
Bilr en teoretisk fundering från min sida.
Att koka innebär att man kokar ur skaker så jag skulle lägga köttet i en stekpåse. Ev. med lite smaker typ finrivna grönsaker o kryddor. Ut med all luft och koka sakta.

Jag har provat att ugnssteka fläskfilé (inte så mycket stekyta) för att sedan frysa den, Låta den halvtina i kylen och sedan skära i mycket tunna skivor. Torka i ugnen KLART

Ska prova stekpåsetrixet i helgen ;-)
 

Lästips

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

De liftar och ploggar igenom Europa: ”Alla hjälpsamma får oss att orka”

Utsidan mötte upp Michaela och Jiří Dolan under deras Stockholmsbesök, och plockade skräp på ett lite annorlunda sätt – från kajak.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.
du får gärna berätta hur det går med stekpåsen!

men ingen som har provat att koka nötrulle/jtýcklingfilé och sen torka den i skivor? inte ens johanna? :)
 
...inte ens johanna? :)
Joanna äter huvudsakligen vegetariskt, om hon får välja själv :).
Jag har uteslutande torkat "kokt" kött i form av hela grytor, och då tar man ju vara på det som kokar ur. Köttfärsgrytor är enklast.
Kyckling hr jag lagat "kokt" i thaigrytor till vardags, men tror inte att jag nånsin torkat, har hört att den blir seg om man inte har kokat den i tryckkokare. Någon duktigare på kött får rätta mig om jag har fel.
 
Jag brukar göra köttgrytor som jag sen torkar. Jag har torkat både älggryta, rådjursgryta och nötköttsgryta. Det har gått alldeles utmärkt. Jag låter köttet koka superlänge tills det faller isär, sen brer jag ut det tunt på bakplåtspapper och torkar i ugnen. Blir både smarrigt och hållbart.

Jag skriver en massa om vandrarmat och torkning om på min blogg:

http://denperfektavandringen.blogspot.se/

Köttgrytan här:

http://denperfektavandringen.blogspot.se/2012/07/alggryta-for-torkning-vandrarmat-recept.html

Köttfärssås här:

http://denperfektavandringen.blogspot.se/2011/12/torka-kottfarssas-for-fjallvandring.html
 
Jag ser spontant inte varför kokning skulle vara en nackdel, tillagningen är ju bara för att det inte ska vara en massa otyg som förstör köttet innan det torkat klart.
 
Rapport från en stekpåse

I helgen testade jag med en kycklingfilé i en stekpåse, skivade och torkade. Sedan la jag kycklingskivorna i vatten en timme, kokade i några minuter.
resultatet är helt OK. Jag kan ändå inte tycka annat än att kyckling är usch som utemat, trist smak tråkig konsistent och framförallt det finns så mycket roligare saker att laga, med det är en anna sak.
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips