Finns det några stora nackdelar med att torka kött som kokats? De flesta föreskriver att t.ex. kyckling ska stekas i tunna skivor, men jag tycker inte att de bitarna som får stekyta blir så goda. Så jag tänkte koka kyckling fileer som sedan torkas skurna eller rivna i bitar. Är det någon som har erfarenhet av detta? Kan smaker kokas in?
Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Torka kokt kött
- Trådstartare josia
- Start datum
Bilr en teoretisk fundering från min sida.
Att koka innebär att man kokar ur skaker så jag skulle lägga köttet i en stekpåse. Ev. med lite smaker typ finrivna grönsaker o kryddor. Ut med all luft och koka sakta.
Jag har provat att ugnssteka fläskfilé (inte så mycket stekyta) för att sedan frysa den, Låta den halvtina i kylen och sedan skära i mycket tunna skivor. Torka i ugnen KLART
Ska prova stekpåsetrixet i helgen ;-)
Att koka innebär att man kokar ur skaker så jag skulle lägga köttet i en stekpåse. Ev. med lite smaker typ finrivna grönsaker o kryddor. Ut med all luft och koka sakta.
Jag har provat att ugnssteka fläskfilé (inte så mycket stekyta) för att sedan frysa den, Låta den halvtina i kylen och sedan skära i mycket tunna skivor. Torka i ugnen KLART
Ska prova stekpåsetrixet i helgen ;-)
Lästips
ANNONS
Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken
STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.
Joanna äter huvudsakligen vegetariskt, om hon får välja själv...inte ens johanna?![]()
Jag har uteslutande torkat "kokt" kött i form av hela grytor, och då tar man ju vara på det som kokar ur. Köttfärsgrytor är enklast.
Kyckling hr jag lagat "kokt" i thaigrytor till vardags, men tror inte att jag nånsin torkat, har hört att den blir seg om man inte har kokat den i tryckkokare. Någon duktigare på kött får rätta mig om jag har fel.
Jag brukar göra köttgrytor som jag sen torkar. Jag har torkat både älggryta, rådjursgryta och nötköttsgryta. Det har gått alldeles utmärkt. Jag låter köttet koka superlänge tills det faller isär, sen brer jag ut det tunt på bakplåtspapper och torkar i ugnen. Blir både smarrigt och hållbart.
Jag skriver en massa om vandrarmat och torkning om på min blogg:
http://denperfektavandringen.blogspot.se/
Köttgrytan här:
http://denperfektavandringen.blogspot.se/2012/07/alggryta-for-torkning-vandrarmat-recept.html
Köttfärssås här:
http://denperfektavandringen.blogspot.se/2011/12/torka-kottfarssas-for-fjallvandring.html
Jag skriver en massa om vandrarmat och torkning om på min blogg:
http://denperfektavandringen.blogspot.se/
Köttgrytan här:
http://denperfektavandringen.blogspot.se/2012/07/alggryta-for-torkning-vandrarmat-recept.html
Köttfärssås här:
http://denperfektavandringen.blogspot.se/2011/12/torka-kottfarssas-for-fjallvandring.html
Rapport från en stekpåse
I helgen testade jag med en kycklingfilé i en stekpåse, skivade och torkade. Sedan la jag kycklingskivorna i vatten en timme, kokade i några minuter.
resultatet är helt OK. Jag kan ändå inte tycka annat än att kyckling är usch som utemat, trist smak tråkig konsistent och framförallt det finns så mycket roligare saker att laga, med det är en anna sak.
I helgen testade jag med en kycklingfilé i en stekpåse, skivade och torkade. Sedan la jag kycklingskivorna i vatten en timme, kokade i några minuter.
resultatet är helt OK. Jag kan ändå inte tycka annat än att kyckling är usch som utemat, trist smak tråkig konsistent och framförallt det finns så mycket roligare saker att laga, med det är en anna sak.
Liknande trådar
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg