Bloggar > thomasvandraren > Muddus - resan startar på ...

thomasvandraren

Här finns vandringar jag gjort i Sverige. Jag bor i Stockholm och vandrar gärna i de svenska fjällen.

Muddus - resan startar på tåget

På kvällen den 9 september satt Johan och jag på våra platser i sittvagnen som skulle ta oss till Gällivare. Jag hade tänkt att vi skulle åka lite billigare...så det blev sittvagn. Jag hade nog glömt bort att vi bokat sittvagn, för jag blev lite överraskad måste jag erkänna.

Tåget avgick i tid och rullade norrut. Vi hade handlat på COOP vid Centralstationen innan, lite till frukost. Hellre COOP än SJs restaurangvagn tänkte vi.

På kvällen pratade vi om allt möjligt. Jag berättade om min galna dag, eller dagar. Dagen innan, dvs den 8 september arrangerade jag och en annan kompis en cykeltävling, och det hade varit fullt fokus på den tävlingen, så packning och förberedelser till Muddusvandringen blev inte optimal. Den 9 september var jag också på anställningsintervju (kan nu nämna att jag fick jobbet).
Nåja, åter till tåget.Tåget passerade Uppsalaslätten, där det var dimmigt. Det påminde om någon engelsk hed, och jag fantiserade om någon typ av ondska som fanns i dimman. 

Vi gick lite senare till restaurangvagnen för att köpa fika i alla fall...natten skulle bli lång.

Under kvällen klev folk på och av. Till slut fanns det plats för mig att lägga mig på våra två säten...kunde slumra mig genom natten. Johan hade en slumrig natt också, men mer sittandes upp.

Nu var vi på väg mot Gällivare.

Muddus, here we come!

Inlagt 2019-10-20 22:37 | Läst 777 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2019-10-21 00:43   fowwe
Ser fram emot att ni vaknar upp ur fåtöljerna. Muddus låter som ett äventyr, det ska bli fint att läsa om er färd.
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar

 

Logga in