Här finns vandringar jag gjort i Sverige. Jag bor i Stockholm och vandrar gärna i de svenska fjällen.

Jag älskar fjällen och försöker fjällvandra regelbundet. Mina fötter gillar obanat...pga Mortons neurom.

Användarnamn: Totteman

Intressen: Friluftsmat, Expeditioner, Vandring, Långfärdscykling, Turskidåkning, Långfärdsskridsko, Litteratur, Navigering, Mountainbike, Multisport, Bär & svamp, Orientering, Allt som tar tid och utmanar...

Mer på profilsidan


Kategorier:

Etiketter:

22 april Sarekplanering

Sedan ett antal år har jag tänkt att en "veckas vandring i fjällen" är precis det som behövs om man, som jag, behöver ladda batterierna ibland.

Fjälläventyren i Sarek är hittills två samt en vandring i Padjelanta. Har vandrat på andra ställen också, återkommer om det lite senare i bliggen.

Det var ett tag sedan jag var i Sarek...hög tid för ett att besök igen. Denna gång blir det en solovandring. 

Jag kommer att vandra under juli månad. Det jag funderar på nu är att vandra in i Sarek på ett ställe och vandra genom nationalparken, för att gå ur den på ett helt annat ställe. Kvikkjokk utesluter jag denna gång, då det inte riktigt lockar.

Sarek mm

Planeringen för tillfället är att börja vandringen i Sulitjelma och avsluta i Kebnats.

Jag håller på att skaffa mig lite lättare saker, men inte några extremt ultrasuperduperlätta saker. Snara lätta saker som funkar. Det är mer min melodi.

Sovsäck, ryggsäck och gasbrännare är de inköp som jag behöver göra för att uppgradera min utrustning. Brännaren kommer att bli en MSR Pocket Rocket 2. Ryggsäcken som jag har spanat i, liksom sovsäcken kommer jag återkomma om.

Ska fortsätta att skriva här, hur planeringen går.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2017-05-08 14:08   93443
Intressant att följa. Jag är nyfrälst inom området och förkovrar mig inom det mesta som jag kommer över gällande vandring. Lite frågor gällande ditt inlägg:

1. Ungefär hur långt har du planerat att gå totalt samt per dag(du kanske har tänkt ha vilodagar etc.)?
2. Du ska köpa lätta prylar, vad innebär "lätta"? Skriv gärna exempel på vikt för t.ex. tält, sovsäck och ryggsäck.
 
Svar 2017-05-08 20:52   Thomas Lummi
Tror det blir 18 mil på 14 dagar...typ. Det duger för grovplaneringen. Vad blir det per dag? Knappt 13 km, om jag inte tar någon vilodag.

För två år sedan, tror jag det var, gick jag drygt 30 km en dag...så visst kan man om man vill. Var ganska trött den kvällen, speciellt när ryggan var tung.

Vikt...ja, jag kommer nog inte att väga allt. Men jag kan berätta vad jag har...Har förresten bara badrumsvågen, lite grov kanske :-)
 

Läs mer i bloggen

4 september – till foten av Tjahkelij

Jag vaknade tidigt, somnade om. När jag väl steg upp var det till en strålande fin dag. Solen sken och jag med. Så skönt att starta dagen i kalasväder.

Jag tog det lugnt och skulle snart äta frukost. Lutade mig mot Litnokstugan och hade det bra.

3 september – Rapadalen och Litnokstugan

Natten måste ha varit bra då jag vaknade något senare än vanligt. Dagens mål var att ta sig till Litnokstugan och spana efter djur längs vägen.

Jag fixade frukost och tog det lugnt.

2 september – Sareks älgar

Jag sov bra och vaknade utvilad. Nu ville jag gå mot Rapadalen och drog inte ut på frukosten för länge, utan packade ihop tältet när jag hade ätit klart. Det var gott om blåbär, så frukostgröten blev extra god.


Glöm allt du lärt dig om vandringsskor

Sneakers och löparskor kan vara bekväma för enklare promenader, men de är inte designade för de utmaningar som vandring kan erbjuda. Ojämn terräng, ...