Bloggar > thomasvandraren > 21 juni - Sarekfunderingar

thomasvandraren

Här finns vandringar jag gjort i Sverige. Jag bor i Stockholm och vandrar gärna i de svenska fjällen.

21 juni - Sarekfunderingar

Alkavare kapell. Har tänkt mig ett besök här, och funderar på om bron över Miellädno är intakt. Den är NV om kapellet. Nåja, har hela juli på mig att försöka ta reda på det.

Hundhandduk, jamenvisst. Fleece som fleece. Funkar den som handduk för en hund så kan jag också använda en sådan. Därför har jag sedan flera år en lite lagom stor handduk, tänkt för hundar. Voff :-) Den är lätt, tar liten plats och torkar snabbt.

Det var nya saker jag köpte förra året. En sak sak jag inte ville maximera, eller minimera vikten på, var min ryggsäck. Måhända att en 88 liters Osprey inte är den lättaste, eller minsta...men jag får ta mig tusan plats med allt jag vill ha för en vecka eller två i fjällen. Supernöjd med köpet förra året.

Maten har jag funderingar på, men det får bli gröt till frukost. Torrmjölken åker i gröten direkt.

Då det kommer att bli njutningsvandring blir det säkert något lagat till lunch också, förutom middagen såklart.

Det börjar bli hög tid att planera maten, då det tar tid att torka maten innan det förpackas. Mer kryddor, mer salt. Chokladpuddingpulver nämndes, ok då :-)

Skönt att ryggsäcksträningen börjar efter midsommar. Jag ska träna många kilometer...som jag brukar iofs.

Inlagt 2018-06-21 20:56 | Läst 3038 ggr. | Permalink
Logga in för att kommentera
 Glömt namn/lösen?
2018-06-22 10:40   Swift
Trevligt att ta del av dina funderingar. Instämmer i tankarna kring ryggsäckens storlek. Det är lika bra att ha rejält med utrymme så slipper man precisionspacka varje morgon.

Även jag planerar att passera Álggajávrre i sommar. Har därför frågat Laponia om kyrkans båtar finns på plats vid utloppet. Jag ska få svar på detta i samband med att broarna i området kollas må-ti efter midsommar. Jag skriver en rad på Forum när jag får besked. Bron över Miellädno är brukbar, men i dåligt skick och överfart sker på egen risk. Inget för mig.........

Hälsn Pelle
 
» Visa även betygsättningar utan kommentar