Min blogg handlar om allt som har med friluftsliv att göra. Det lär bli mestadels om fiske men även lite olika projekt, foto samt lättpackning.

Gillar uteliv på alla sätt och vis och är alltid nyfiken på nya upplevelser. Ägnar en hel del utetid i min hängmatta. Gillar all typ av vandring men Muddus är en personlig favorit.

Har egen webshop där jag säljer bl.a paracord.
www.paracordshop.se

Användarnamn: peter1969

Intressen: Expeditioner, Fiske, Vandring, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Sover gärna i hängmattan. Gillar att elda.

Mer på profilsidan


Utedag med barnen

Kanske det är att ta i med att det var en utedag men eftersom det är så korta dagar nu och barnen är så trötta på morgonen så räcker det med två timmar innan det är dags att åka hem innan det blir mörkt.

Jag hade ju lovat barnen att åka skidor idag samt att dom skulle få testa sina nya knivar som dom fick i julklapp. Nåväl, vi packade ryggsäcken med korv, ketchup, liggunderlag, spade, tändstickor och knivar och begav oss ut i skogen med skidorna.

Kort skidtur till en lämplig del av skogen där det finns gamla träd och gott om ved. Vi grävde en liten grop och minstingen Nadja fick äran att tända elden. Det gick bra på andra försöket, den första slocknade tyvärr.

Att elda är alltid kul och mina små pyromanbarn älskar att elda men det gör väl å andra sidan alla barn?

Efter att elden brann ordentligt och att sittplatsen var fixad blev det dags för dagens höjdpunkt; snickrandet. Men först lite säkerhetsinstruktioner dvs gör si och inte så, vifta inte med kniven, det är ingen leksak och ajabaja..........

Dagens snickeriuppgift blev det var människa behöver kunna snickra för sin överlevnad nämligtvis en grillpinne! Ganska snart hade dom kommit på trixet och jag tror faktiskt att Nadja verkade ha lite bättre handlag med kniven, åtminstone gick det bättre för henne men det kan ju ha berott på råmaterialet också. Koncentrerade på uppgiften var dom dock vilket kanske syns på bilden:

När pinnarna var klara blev det naturligtvis korvgrillning och efter allt hårt arbete var vargarna vrålhungriga så pappa fick nöja sig med en liten korvrumpa. Att två så små barn kan rymma så mycket korv i magen är obegripligt.

Efter korvgrillning och lite extra eldande bar det iväg till hemmets lugna vrå. Där blev vi så småningom bjudna på pizza av äldsta dottern.

Med andra ord en riktigt bra dag i Peter Tjärnlunds liv!

 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2008-12-29 20:29   Annicas fjällängtan
Låter som en bra dag som innehöll något av det bästa som man kan få uppleva.
 
2008-12-29 21:00   greenjuice
Härlig dag med barnen! Så ska det vara! Lära dem utelivet, tälja trä, äta massa korvar!! Sådana tilfällen får många barn inte uppleva...
 
2008-12-29 21:17   BrittMarie
Även så stora barn som jag älskar att elda! En utflykt med eldning är nästan alltid bättre än en utan. Bra att du du lär dina barn både att elda och hantera kniv!
 
2008-12-29 23:34   Staffan Andersson
Schysst med korvbrasa!
 
2008-12-30 08:00   brigas
Att ha eld och korv som mål är nog ett bra sätt att få skidturen att bli av för många barn.
 
2008-12-30 08:11   kamera
Häftig dag det är det barn gillar att få vara med föräldrar på ett enkelt sätt. Kul att fler lär sina barn hantera kniv tidigt. Det är ju trotts allt ett verktyg. Det är väl inte bara små barn som gillar att vara ute i skogen och grilla korv.
Björn.
 
2008-12-30 15:04   päeng
Håller på och försöker trumma ihop mina 4 barn till något liknande, fast dom är inte lika små, yngsta är 16 och äldsta 26. Ju äldre dom blir desto svårare är det att få alla att kunna/vilja samtidigt.
Pär
 
2008-12-30 15:24   peter1969
Håller med om att det blir svårare när dom är större. Jag har två barn till som är 12 och 14. 12-åringen går att lura ut ibland men 14-åringen är det hopplöst att få ut. Förhoppningen är att dom här två ska tycka att det är så himla kul att dom fortsätter även när dom blir större.
 
2008-12-31 18:00   Öhrnell
Härlig dag! Det var också roligt att se hur du lyckades fånga båda barnen med samma vinkel på huvudet och koncentrationen på helspänn. Bra att få en spark i baken. Jag känner att jag har legat lite på latsidan med mina barns täljande i år. Och att kunna göra upp eld kan ju faktiskt vara en livsnödvändig kunskap, så det är ju bara dumheter att inte lära ut sådant så fort det bara går.
 

Läs mer i bloggen

Väl begagnad Segebaden pulka inköpt, behöver tips!

Idag köpte jag en väl begagnad Segebaden träpulka på blocket. I köpet ingick även moderna skaklar med sele. Skaklarna är nästan oanvända, i glasfiber med förstärkningar av metall och bara det gjorde köpet väl värt.

Pulkan är inte alltför sliten men den har ett par ganska rejäla sprickor i botten.
Nu är jag ju ingen pulkexpert men behövcer man åtgärda dessa sprickor eller kan man använda den som den är? Naturligtvis kommer jag att tjära in den, precis som med Tegsnäsarna, men räcker det?

Vinterplanering!

I februari bär det iväg till Muddus. Äntligen!

Jag har länge längtat att göra en vintertripp till Muddus och i mitten av februari bär det äntligen av. Jag har hittills lyckats locka 3 andra hängmattesovare att göra mig sällskap.

Projekt Stigfinnare!

Jag älskar stigar! Punkt!

Men det är ju inte alltid så lätt att hitta stigar och många av dom ser man inte heller på kartor.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.