Min blogg handlar om allt som har med friluftsliv att göra. Det lär bli mestadels om fiske men även lite olika projekt, foto samt lättpackning.

Gillar uteliv på alla sätt och vis och är alltid nyfiken på nya upplevelser. Ägnar en hel del utetid i min hängmatta. Gillar all typ av vandring men Muddus är en personlig favorit.

Har egen webshop där jag säljer bl.a paracord.
www.paracordshop.se

Användarnamn: peter1969

Intressen: Expeditioner, Fiske, Vandring, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Sover gärna i hängmattan. Gillar att elda.

Mer på profilsidan


Rackelhane i Malå!

Idag, när jag var ute på lunchen, så såg jag en mysko fågel på en snödriva vid ett av Malås bostadsområden. På håll tyckte jag först att det var en tjäder men när jag kom närmare såg det mera ut som en väldigt fet orre.

Enligt den lokala expertisen så rör det sig om den ovanliga Rackelhanen. Som tur var hade jag med mig kameran så att jag både kunde fota och filma.

Jag satt och filmade i drygt 8 minuter och tog en hoper av kort innan jag kände att jag skulle låta fågeln vara ifred. Fågeln verkade dock inte bry sig nämnvärt utan satt i godan ro uppe på snödrivan.

En tanke som slog mig när jag såg den var att den inte verkade må riktigt bra men jag har ju aldrig sett nån sån där tidigare så det kanske bara är dess "naturliga" look.

En bild:

Dessutom har jag lagt upp en film på Youtube i HD-format. Lite tråkig och enahanda eftersom fågeln nästan bara sitter stilla men kameran rör i alla fall på sig till en början.

http://www.youtube.com/watch?v=aAmjPQeuP9M

Ha det!

 

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2010-01-13 13:03   Staffan Andersson
Jag såg en skvader en gång, men den fastnade tyvärr inte på bild ;)
 
Svar 2010-01-13 14:09   peter1969
Om jag såg en Skvader skulle jag nog inte berätta det.....
Det är då man får en sån där fin vit tröja med väldigt långa ärmar!
 
2010-01-14 08:05   Öhrnell
Men du! Den påminner ju om sådana där stiliserade tavlor med tecknade feta djur som man kan se i barer. Tavlorna alltså, inte djuren. Häftigt att du fick se en, och fick en så bra bild av den.
 
Svar 2010-01-14 10:45   peter1969
Vilka skumma barer brukar du vara på?
Jag har nog aldrig sett en tavla när jag varit på baren förutom reklamtavlor för öl och sprit.
Men å andra sidan har jag aldrig varit på en bar och varit nykter.....
 

Läs mer i bloggen

Väl begagnad Segebaden pulka inköpt, behöver tips!

Idag köpte jag en väl begagnad Segebaden träpulka på blocket. I köpet ingick även moderna skaklar med sele. Skaklarna är nästan oanvända, i glasfiber med förstärkningar av metall och bara det gjorde köpet väl värt.

Pulkan är inte alltför sliten men den har ett par ganska rejäla sprickor i botten.
Nu är jag ju ingen pulkexpert men behövcer man åtgärda dessa sprickor eller kan man använda den som den är? Naturligtvis kommer jag att tjära in den, precis som med Tegsnäsarna, men räcker det?

Vinterplanering!

I februari bär det iväg till Muddus. Äntligen!

Jag har länge längtat att göra en vintertripp till Muddus och i mitten av februari bär det äntligen av. Jag har hittills lyckats locka 3 andra hängmattesovare att göra mig sällskap.

Projekt Stigfinnare!

Jag älskar stigar! Punkt!

Men det är ju inte alltid så lätt att hitta stigar och många av dom ser man inte heller på kartor.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.