Min blogg handlar om allt som har med friluftsliv att göra. Det lär bli mestadels om fiske men även lite olika projekt, foto samt lättpackning.

Gillar uteliv på alla sätt och vis och är alltid nyfiken på nya upplevelser. Ägnar en hel del utetid i min hängmatta. Gillar all typ av vandring men Muddus är en personlig favorit.

Har egen webshop där jag säljer bl.a paracord.
www.paracordshop.se

Användarnamn: peter1969

Intressen: Expeditioner, Fiske, Vandring, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Sover gärna i hängmattan. Gillar att elda.

Mer på profilsidan


Årets fisketur avklarad!

Så var årets fisketur över (tyvärr...). Jag skulle gärna åka iväg på ännu en tur men tiden räcker tyvärr inte till. Kanske en helgtur kan hinnas med men det återstår att se.

Nåväl, årets tur gick till Arjeplogsfjällen och Skellefteälvens källflöden. Med på resan var även min sambo Jeanette och kompisarna Svante och Christer. Jag ska direkt erkänna att fiskelyckan var det inget vidare med men vi fick i alla fall äta lite fisk så helt misslyckat var det inte.

Resans höjdpunkter var istället den fantastiska naturen och det fantastiska vädret. Tältplatsen vi valt för den andra och tredje natten måste vara en av de vackraste jag nånsin tältat på i hela mitt liv. Jokken gjorde en krök och vi tältade ute på "udden" och utsikten i väste bestod av ett brett trappstegsfall och fina fjäll i fonden:

Jokken var i övriga delar som vi såg väldigt fin med en hel del fors och fall och fina pooler. Det var dock jökelvatten så det var väldigt dålig sikt i vattnet vilket kanske förklarar den skrala fiskelyckan eller så berodde det på för soligt väder, för mycket vatten, för lite insekter, att månen var i fel fas eller några andra klassiska ursäkter. Att det skulle bero eventuella brister i vår kompetens ansåg vi vara uteslutet:).

Under fredagen och lördagen var det otroligt fint väder med klarblå himmel och en lätt bris som höll myggorna på avstånd. Eftersom vi under lördagen redan konstaterat att det var meningslöst att ens försöka fiska under dagtid så blev det en del solande istället. Jag lyckade ju naturligtvis somna i solen så nu är jag lite lätt röd i skinnet på ryggen......

Sammanfattning av fiskeresan; Vacker natur, vackert väder, trevliga kamrater, mindre bra fiske. Men 3 av 4 får väl anses bra?

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2008-07-28 22:19   Öhrnell
Vilken fantastisk utsikt! Du ska inte vara ledsen över fisket. Fiskarna gömde sig nog bara för att växa på sig lite till nästa år, då ni kan åka tillbaka och ta dem.
 
2008-07-29 09:59   brigas
OK,jag hade tyckt det varit en toppentur,fisket har underordnad betydelse för mej.Bara man får äta nån firre är jag nöjd.Väder och utsikt känns viktigast.
Men som redan sagts,firrarna växer till sej till nästa gång.
 

Läs mer i bloggen

Väl begagnad Segebaden pulka inköpt, behöver tips!

Idag köpte jag en väl begagnad Segebaden träpulka på blocket. I köpet ingick även moderna skaklar med sele. Skaklarna är nästan oanvända, i glasfiber med förstärkningar av metall och bara det gjorde köpet väl värt.

Pulkan är inte alltför sliten men den har ett par ganska rejäla sprickor i botten.
Nu är jag ju ingen pulkexpert men behövcer man åtgärda dessa sprickor eller kan man använda den som den är? Naturligtvis kommer jag att tjära in den, precis som med Tegsnäsarna, men räcker det?

Vinterplanering!

I februari bär det iväg till Muddus. Äntligen!

Jag har länge längtat att göra en vintertripp till Muddus och i mitten av februari bär det äntligen av. Jag har hittills lyckats locka 3 andra hängmattesovare att göra mig sällskap.

Projekt Stigfinnare!

Jag älskar stigar! Punkt!

Men det är ju inte alltid så lätt att hitta stigar och många av dom ser man inte heller på kartor.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.