Rockar livet i Annelistyle.

Användarnamn: Anneli

Intressen:

Mer på profilsidan


Anneli föreläser i Göteborg 13 maj

JAAAA, DAGS FÖR FÖRELÄSNING!!!!!

Jag trodde inte jag skulle kunna få in det innan Pakistan nu i maj men det är så många som har frågat så då måste det naturligtvis bli så, allt går om man vill!


Foto Nicke Johansson

13 maj blir det event med föreläsning, mingel och snack och goa gubbar, en picknickpåse med prova på min äventyrsmat, glass så klart, känn och kläm på min utrustning, testa min träning med min tränare Niclas Oppäng med ett prova-på-pass Military Fitness, you name it!

 

Just det, you name it! Föreläsningen har ju kommit till för att ni har bett om det. Nu blir det ju ett helt event så ni kan ju komma med mer idéer. Vad vill ni ha?? You name it! Bäst att är skicka din idé på sms för jag är ute och fixar hela hela helgen. 073-84 62 752 och ja, kom igen, inte fega!! =:)

Det blir en lite uppiffad version av den absolut mest populära föreläsningen, om min mycket speciella historia och varför jag håller på med det här med äventyren. Föreläsningen brukar upplevas mycket inspirerande och jag delar med mig av mina knep om hur jag försöker ratta livet och tillvaron på äventyren, trots mina hinder, och det går att tillämpa av alla. Föreläsningen kan bli lite väl tuff för barnen så vi kör med 15 årsgräns.

Det är dagen efter Göteborgsvarvet så några kommer kanske att vara lite wobbliga i benen men det är lugnt, träningspasset är ett prova-på-pass och övningarna kommer att vara fokuserade till överkroppen så alla kan vara med. Inte mycket löpning alls utan konditionsträningen sker på en plats efter ork och styrkeövningarna sker med den egna kroppen som belastning.

Skatås i Göteborg is the place to be och shit vad kul!
Boka här!!! Faktura kommer med posten.

Ni som har biljetter till föreläsningar, japp, de gäller för hela eventet! Anmäl er via länken och skicka mig ett meddelande eller sms att ni komer med biljett och namn, så ser jag till att det inte kommer någon faktura. Glöm inte ta med biljetten!

5:ans spårvagn mot Torp, hållpats Wealndergatan. Gå över ronden, fortsätt mot skogen och uppför en najs backe, 5 min. Parkering finns. Följ skyltar mot Lisebergsbyn och precis innan ni svänger in på campingen så fortsätter ni rakt fram och uppför backen istället.

Jag lägger in min facebook här så kan ni tjuvkika härifrån på eventuellt skvaller om eventet. Här är min hemsida som vanligt. 

Här på utsidan har ni bara sett mina skrivna ord - här har ni mig i Go'kväll i SvT 1 den 2 maj. Dels en intervju men också slutet då jag äter hamburgare så det står häriga till!!

 

Anneli i P4 Extra

Ska det vara så ska det vara rejält. I alla fall ibland. Första radiointervjun blev en halvtimme lång i P4 Extra, dessutom i direktsändning. Tja, det gick vl bra med tanke på att det var första gången, då får man vara lite ödmjuk mot sig själv. De vill att jag kommer tillbaka och ja, det var ju kul så det kan väl bli mer av det här framöver. Håll tillgodo!

Till radiointervjun här!

Vill man veta mer om min livsresa så rekommenderar jag magasinet Filter som är ute i handeln nu. Där beskrivs mitt liv in på bara skinnet i en 7-sidig artikel. En hardcore-artikel.
Woop - här är artikeln på nätet!!  

Få ditt namn tryckt på 8 000 metersbrallorna!!

Bestämt! Vilka byxor jag ska ha när jag ska försöka tälta på toppen av Gasherbrum II (8 036 m) i Pakistan nästa månad. Nu ska det tryckas loggor på dem, de ska bli minst lika najsa som mina jeans som jag hade när jag var på Vildmarksmässan och tog emot utmärkelsen årets äventyrare. Jag älskar dem för de är lite kaxiga. Precis som jag. =:)Nu ska jag försöka få till mina skalbrallor lika kaxiga.

Min tränare Niclas Oppäng  är ju den som så att säga bygger upp mig, och shit, faktiskt, det börjar bli muskler. Eller vågor som jag kallar det. Så Niclas äger min bakdel även på skalbrallorna.

Men på benen, där får det plats lite av varje. Jag tänkte att om någon vill så varför inte låta er hänga med. Ja för tusan, nu kör vi en byxspecialare!Jag ”säljer” ju Gasherbrum II’s alla metrar för 10 kr metern. Alla får sina egna numrerade metrar och på metrarna lottas det ut grejer och service och alltmöjligt från mina sponsorer. Det är verkligen allt möjligt, värstingbehandlingar  hos min hårfrissa Hair, träning av olika slag hs Military Fitness, träningströjor, spabehandlingar hos datorer från DataNova, termosar från Primus, t.o.m. tatueringar från min tatueringssponsor Gothia Ink Tattoo. Det trillar in nytt hela tiden och dels lottas det ut grejer var tusende meter så desto tidigare man är med desto fler lotterier är man med i, och dels ett stort lotteri på äventyrshelgen när jag kommer hem. Det kommer snart mer info om äventyrshelgen men kan redan nu säga att den blir första helgen i september så paxa den helgen i kalendern redan nu!!

Sponsrar man med 25 meter så får man dessutom ett tackkort. Hjälper man till med 50 metrar så är tackkortet förhoppningsvis taget på just de metrarna, plus en poster, och 100 meter, ja, då kommer det med två föreläsningsbiljetter också.  

Äventyr och media

Haha, hur man än gör så har man i alla fall änden bak. Jag har ju i många år legat lågt med media. Jag vet ju att min historia passar utmärkt i media och ibland har media fått nys om den men i alla år har jag sagt nej. Ibland nja, men det har alltid slutat med nej. Som tur är. Några grejer var på gång men urk, det hade inte blivit varken bra eller konstruktivt. Med hjälp av goda vänners råd så blev det nej.

Jag har inte haft för avsikt att ta min historia med mig i graven men jag har ingen anledning att ha bråttom. Så det har varit många nej genom åren. Det finns naturligtvis en tanke bakom. Efter förra årets världsrekord var en polare på mig och sa att jag var tvungen att skicka ut pressmedelande. Haha, sa jag, nej, det är inte min grej. Hon var på och till slut blev det ett som gick ut till några tidningar. Det blev ett porträtt i Outside och japp, sen var bollen i rullning.

Så nu har jag börjat säga ja, och tänkte att det kan bli några ja till framöver. Och jodå, fortfarande mycket nej. Sans och balans. Men nu finns det tre artiklar på Ica samtidigt. Radion står på tur nästa vecka, har för mig det är på lördag kl. 13.30 i P1, TV ringde i går, lustigt nog när jag satt i en massagestol och fick be dem återkomma - haha, glassigt värre! Och utlandet har börjat hojta. Jag är rent av lite småhet. Men jag tar det lite lagom. Man kan väl säga att jag ligger i mediaträning. Inte helt lätt och lite nervöst. Och själva media ska ju också hanteras. Sannerligen inte lätt det heller. Framöver tänker jag mig väl hellre kvalitet än kvantitet. 
  

                       
Så nu börjar det komma reaktioner. Jag var lite nervös för hur jag skulle reagera på det här, om jag skulle bli alldeles för stressad, rent av må dåligt osv. Men det går bra än så länge, ta i trä. Verkar ha intagit en ganska avslappnad relation till det hela.

Det mesta är ju naturligtvis positivt och är reaktioner på själva artiklarna. Framför allt artikeln i magasinet Filter som är ute nu har gett mycket reaktioner. Sen finns det andra sorters reaktioner. Roligast är folk som ska analysera varför man gör det ena med det tredje. Det här är intressant. Hjälp vad mycket det går att ha åsikter om. Hjälp vad det går att mala på. Och hjälp vad man kan vara ute och cykla. Hahaha! Ja, ibland kan jag inte låta bli att skratta. Inte bara åt själva kommentarerna, utan mest åt hur vi människor är. Antar att det kommer en dag då skrattet förvandlas till gråt och hur jag förmår hanterar det får jag se då.


Undrar vem som vet bäst om varför jag gör det jag gör och varför jag gillar det jag gillar och vad sjutton det går ut på. En sak är då säker, ibland är saker och ting på ett sätt som man inte har tänkt på.

Jag gör så att jag samlar på reaktionerna. Då tänker jag inte främst på sånt jag får mig tillsänt i mejl eller som kommentarer till min blogg eller artiklar, utan främst sånt som jag bara råkar snubbla över på internet eller what ever. Jag sitter inte och letar men när jag ser något som är lite extra på nåt vänster så försöker jag spara det och så kanske det kan bli en kul bok eller nåt av det framöver. Jag antar att boken kommer att kunna delas in i olika kapitel, ett om varför jag håller på med äventyr, ett om hur jag är, osv. Kan bli hur kul som helst.

Så ser du något extra kul, eller för all del okul också, så skicka det gärna till mig. För att det här inte ska bli en anslagstavla för dråpliga analyser så skicka det som meddelande eller mejl, lägg helst inte upp länkar här, snälla, respekt för varandra rules!
________________________
För er som undrar vem jag är, här finns en fantastiskt välskriven artikeln om min bakgrund i det ansedda Magasinet Filter. Jag måste varna, det är starkt!

Här har ni min engelska facebooksida
Här är min privata svenska facebook, där går det bra att följa mig.  
Och här har ni min hemsida. Där kommer snart nytt, heja!
________________________  

Det har sitt pris

Jag får frågor om mina händer. Om vilka problem de innebär. Men de innebär inte så värst mycket problem. Det finns rent av vissa fördelar. När det är riktigt kallt och man fryser om händerna, var fryser man då? Om fingertopparna. Så har man inga fingertoppar så slipper man frysa om dem. Jo faktiskt, min lilla hand är inte alls dum när det är kallt i bergen, den klarar värstingkylan bättre.

Men du kan ju inte göra si eller så! Javisst, det är möjligt, men vi snackade om problem. Är det ett problem om jag inte kan göra si eller så? Väldigt sällan. Man kan ju ofta göra på annat sätt. Eller så kanske man inte måste göra allt.

Hur ofta har du funderat på allt du hade kunnat göra om du hade tre armar och femton fingrar? Än mindre har du deppat för allt du inte kan göra för att du inte har tre armar och femton fingrar antar jag. Är det ett problem för att du inte kan göra allt du hade kunnat göra om du hade tre armar och femton fingrar?


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.