Bloggar > thomasvandraren

thomasvandraren

Här finns vandringar jag gjort i Sverige. Jag bor i Stockholm och vandrar gärna i de svenska fjällen.

13 juli Resan bokad

Nattåget till Storlien har man hört talas om. På söndag kväll åker jag detta tåg. Byte i Duved, och framme i Storlien på måndag förmiddag.

Det ser ut att komma lite regn i början av veckan...hoppas såklart på fint väder på vandringen. Börjar bli hög tid att ta fram prylarna jag ska ha med mig.

Hmm, vindskydd till köket...det har jag inte fixat...

Nåja, jag planerar vidare...

Postat 2017-07-13 16:23 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

11 juli Provvandring

Någonting jag lärt mig med tiden är att förbereda mig, ibland väl och ibland lite mindre väl vilket man sedan fått äta upp. Nu ska jag till Jämtlandsfjällen och kom på att jag inte gått Jämtlandstriangeln i sin helhet någon gång. Det kommer jag inte göra nu heller, då det blir lite för kort denna gång.

Jag tänkte starta vid Storlien...vandra lite lagom lång om dagen och avsluta vid någon helt annan plats. Jag var inne på Storulvån, Vålådalen, Kläppen...

Jag tror att jag har bestämt mig för en tur. Idag packade jag ryggsäcken med 15 liter vatten, tältet och liggunderlaget och gick en sväng, för att känna efter hur allt kändes. Det blev även provvandring med byxorna, denna gång som shorts.

Kängorna kändes bra, men jag kommer att ha pelottsulorna i nästa gång jag ska provvandra hemmavid...dvs imorgon.

Shortsen kändes väldigt bra och luftiga. Nöjd!

Ryggsäcken satt som en smäck. Jag bar med höften och hade lagom med vikt på axlarna. Mycket nöjd med köpet!

Det blev 11 km...kändes väldigt bra. Ska bli minst 12 km i morgon.

Dagen trevligaste överraskning var alla blåbär som ropade: "Kom och ät upp oss!". Det blev lagom paus från vandringen.

Jag konstaterade att jag gick lite drygt 4 km/h, vilket stämmer med vad jag brukar gå i fjällen...3-4 km/h.

Förutom att gå/träna under veckan kommer jag att skaffa mat...bryr mig inte om att torka maten själv denna gång. Jo, kanske köttfärs...kanske...Å kanske något annat...kanske...

Jag har några, typ tillräckligt många PowerBar Energize Bar Bella Italia som jag tänkte ha på vandringen. Jag tyckte att den var ok, medans andra ansåg att den smakade [email protected]!!, och alltså inte var ätbar. Visst är den ät(bar)...där fick jag till det :-)

That´s all folks!

Postat 2017-07-11 17:18 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

10 juli

Har fått lite uppgifter om att det är mycket snö och blött i fjällen så jag ändrar mina planer till att vandra i Jämtlandsfjällen istället.

Har sprungit mellan stugor, cyklat mellan stugor och vandrat i Sylarnaområdet. Nu blir det en solovandring...lite sugen på att gå till Storerikvollen i Norge.

Då det blev lite spontant nu så gör jag det lite enkelt och kör så enkelt jag kan med maten. Egentorkad mat...det får jag experimentera med senare.

fina fjällen

Nu är planeringen i full gång, eller rättare sagt så är funderingarna i full gång. Hur ska jag gå? Viktigaste frågan är såklart: Vad vill jag uppleva?

Siktar på att åka upp någon gång efter den 16 juli. Start på ett ställe och avslut på en annan plats fungerar bra. Tåg och buss får det bli.

Postat 2017-07-10 13:09 | Permalink | Kommentarer (0) | Kommentera

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook