Min blogg handlar om allt som har med friluftsliv att göra. Det lär bli mestadels om fiske men även lite olika projekt, foto samt lättpackning.

Gillar uteliv på alla sätt och vis och är alltid nyfiken på nya upplevelser. Ägnar en hel del utetid i min hängmatta. Gillar all typ av vandring men Muddus är en personlig favorit.

Har egen webshop där jag säljer bl.a paracord.
www.paracordshop.se

Användarnamn: peter1969

Intressen: Expeditioner, Fiske, Vandring, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Sover gärna i hängmattan. Gillar att elda.

Mer på profilsidan


Påsksol och skattjakt!

Onsdag 15 april
Jag, Elias och Nadja åkte ut till en sjö i närheten för ett par timmars lugn och ro. Vädret var kanonfint med stålande sol och en lätt västlig fläkt. Vi hittade dock en skyddad vik där det inte blåste alls. Härligt!

Vi fiskade ett par minuter men ingen av oss har det där som krävs för att pimpelfisket ska bli bra. Istället åt vi mat, tog det lugnt och hade det skönt i vårsolen.

Till lunch blev det stekt fläsk och pannkaka (favorit) och till efterrätt blev det grillad banan med choklad (ännu en favorit). Fyra timmar ute i solen räckte för oss idag, därefter åkte vi hem och la oss inomhus och vilade. Man blir ju så trött när man är ledig.......

 

Torsdag 16 april
Vi vaknade till en igenkorkad himmel och då kändes inte riktigt dagens inplanerade fisketur lika angelägen. Det blev istället ändrade planer med skattjakt på schemat. Eftersom det inte finns några skatter att hitta hemmavid (utom mina egna) så blev det till att sätta sig i bilen.

Vi packade matsäck och gav oss iväg. Jag, Nadja och Elias (vem annars?) studsade iväg längs vår numera sönderkörda grusväg. Väl inne på asfalten gick det bättre att köra och precis när ungarna var less att åka bil kom vi fram till den första skatten. Den låg lämpligt nog vid en rastplats så det blev naturligtvis lite fika.

Nästa skatt låg bara någon kilometer därifrån så den bilturen hann ungarna inte bli less. Kort promenad från bilen (ca: 150 meter) och skatt nummer 2 för dagen var bärgad. Passade på att leka PUH-pinnar eftersom skatten var vid en bro över en mindre bäck.

Nu blev det en liten biltur till och en längre promenad (ca:400 meter) samt, för mig, lite spännande klättring innan skatt nummer 3 var hittad. Den låg under en gammal bro, den var ganska lätt att hitta och eftersom jag är så fruktansvärt spänstig var det lätt att klättra och hämta den;). Ny fikapaus vid denna bro. Man kan aldrig ta för många fikapauser!

På hemvägen tog vi skatt nummer 4. Inga bilder därifrån eftersom den låg mitt inne i ett samhälle. Vi fick dessutom plumsa i djupsnö så efter att snabbt ha loggat gick vi därifrån så att inte alltför många skulle se tokstollarna som gick i djupsnön.

2 roliga och intressanta pappadagar. Visst är det sånt här som pappaledigheten är till för?

Ha det!

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2009-04-16 19:17   Islusen
Låter ju kanonmysigt! Tack för inspirationen, jag ska genast ta och fixa till en chokladbanan. Med glass!!!
 
2009-04-16 19:24   Öhrnell
Vi MÅSTE skaffa GPS snart. Jag vill också ut på skattjakt!
 

Läs mer i bloggen

Väl begagnad Segebaden pulka inköpt, behöver tips!

Idag köpte jag en väl begagnad Segebaden träpulka på blocket. I köpet ingick även moderna skaklar med sele. Skaklarna är nästan oanvända, i glasfiber med förstärkningar av metall och bara det gjorde köpet väl värt.

Pulkan är inte alltför sliten men den har ett par ganska rejäla sprickor i botten.
Nu är jag ju ingen pulkexpert men behövcer man åtgärda dessa sprickor eller kan man använda den som den är? Naturligtvis kommer jag att tjära in den, precis som med Tegsnäsarna, men räcker det?

Vinterplanering!

I februari bär det iväg till Muddus. Äntligen!

Jag har länge längtat att göra en vintertripp till Muddus och i mitten av februari bär det äntligen av. Jag har hittills lyckats locka 3 andra hängmattesovare att göra mig sällskap.

Projekt Stigfinnare!

Jag älskar stigar! Punkt!

Men det är ju inte alltid så lätt att hitta stigar och många av dom ser man inte heller på kartor.


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.