Min blogg handlar om allt som har med friluftsliv att göra. Det lär bli mestadels om fiske men även lite olika projekt, foto samt lättpackning.

Gillar uteliv på alla sätt och vis och är alltid nyfiken på nya upplevelser. Ägnar en hel del utetid i min hängmatta. Gillar all typ av vandring men Muddus är en personlig favorit.

Har egen webshop där jag säljer bl.a paracord.
www.paracordshop.se

Användarnamn: peter1969

Intressen: Expeditioner, Fiske, Vandring, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Sover gärna i hängmattan. Gillar att elda.

Mer på profilsidan


Fortsättningen på påskhelgen och början av påsklovet!

Annandag påsk
Annandag påsk bjöd på fortsatt fint väder så jag och Nadja gav oss ut på en kortare skidtur. Tyvärr håller skidföret på att försvinna så det gick bara att åka efter välpreparerade skoterleder. Vi började skidturen med att åka förbi min brors lagård och kela litegrann med killingarna som finns där.

Efter lite kelande fortsatte vi att åka skidor längs skoterleden. Turen blev inte så lång för vi kände ganska snabbt att orken inte riktigt fanns där. Vi valde att åka upp genom skogen i hopp om att få se rådjuren som bor där. Dom bor i skogen i närheten av min brors lagård eftersom dom upptäckt att det finns mycket mat att hämta där samt att det är en säker miljö eftersom ingen i byn har hund. Tyvärr fick vi inte se rådjuren, endast spåren av dom. Men vi hade i alla fall skönt väder.

 

Påsklovet dag 1
Idag har vi tvättat kläder, handlat och laddat batterierna. Det behövdes verkligen. Nästan alla kläder luktade lagård, maten här hemma var slut och vi kände oss riktigt spaka efter allt uteliv.

I morgon däremot ska vi bege oss ut igen. Fiske, stekt fläsk och grillade bananer står på morgondagens schema. Hoppas bara att vädret fortsätter att vara på vår sida.

Ha det!

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2009-04-14 19:09   Islusen
Påsklov.... säger samma som med sportlovet, det borde vara lagstadgat med påsklov även för alla vuxna!
 
2009-04-14 22:01   brigas
Så söta fotomodeller du har.
Att påsken alltid tenderar att infalla när skidföret ger vika,när man har så lust att vara ute på snön och njuta av värmen och solen.
 
2009-04-15 08:21   Öhrnell
Man ska vara tacksam så länge man har möjlighet att få lagårdslukt på kläderna. Snacka om att man saknar kon när båset är tomt!
 
2009-04-15 15:14   Thomas Traneving
Påsklov !!! Är urlycklig att jag fortfarande har barn som går i skolan. Vad skall jag göra när jag inte längre har dem att skylla min ledighet på.......... ;)
/H
 

Läs mer i bloggen

Väl begagnad Segebaden pulka inköpt, behöver tips!

Idag köpte jag en väl begagnad Segebaden träpulka på blocket. I köpet ingick även moderna skaklar med sele. Skaklarna är nästan oanvända, i glasfiber med förstärkningar av metall och bara det gjorde köpet väl värt.

Pulkan är inte alltför sliten men den har ett par ganska rejäla sprickor i botten.
Nu är jag ju ingen pulkexpert men behövcer man åtgärda dessa sprickor eller kan man använda den som den är? Naturligtvis kommer jag att tjära in den, precis som med Tegsnäsarna, men räcker det?

Vinterplanering!

I februari bär det iväg till Muddus. Äntligen!

Jag har länge längtat att göra en vintertripp till Muddus och i mitten av februari bär det äntligen av. Jag har hittills lyckats locka 3 andra hängmattesovare att göra mig sällskap.

Projekt Stigfinnare!

Jag älskar stigar! Punkt!

Men det är ju inte alltid så lätt att hitta stigar och många av dom ser man inte heller på kartor.


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.