Min blogg handlar om allt som har med friluftsliv att göra. Det lär bli mestadels om fiske men även lite olika projekt, foto samt lättpackning.

Gillar uteliv på alla sätt och vis och är alltid nyfiken på nya upplevelser. Ägnar en hel del utetid i min hängmatta. Gillar all typ av vandring men Muddus är en personlig favorit.

Har egen webshop där jag säljer bl.a paracord.
www.paracordshop.se

Användarnamn: peter1969

Intressen: Expeditioner, Fiske, Vandring, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Sover gärna i hängmattan. Gillar att elda.

Mer på profilsidan


Misstag av mig....

När jag skulle betala in medlemsavgiften så lyckades jag betala in för Bronsmedlem vilket innebar att mina bloggmöjligheter försvann. Det tog ett tag innan jag begrep vad jag gjort men tack vara hjälp från Christer på Utsidan.se så kan jag numera blogga igen.

Jag och dom 2 minsta barnen (Elias 9 och Nadja 7) har varit 4 dagar i Muddus (11-14 juni). Bilder och mer info om den resan kommer senare, när jag hunnit reflektera över allt och sorterat bilderna.

Under senhösten, mitten av september, är jag med och arrangerar en "hangout" dvs en hängmatteträff. Det är medlemmar på Hammock Forums som ska göra denna "hangout". Medlemmar från hela Skandinavien är välkomna. Hittills är vi bara 4 anmälda; Jag, en från Umeå, en från Stockholm och en från Danmark. Det ska bli kul att träffa likasinnade. Ni som läser detta och är intresserade får gärna höra av er om ni vill veta mer.

Snart står jag inför sommarens jobbigaste uppgift, jag ska delta i Lapland Ultra. Jag startar kl 18 på fredag den 2 juli och förhoppningsvis orkar jag hela vägen in i mål och är då där någon gång på lördag. Om det funkar som det ska så borde det ta omkring 16,5 timmar (10minuter/km). men det är mycket som ska klaffa för att det ska fungera hela vägen.

Helgen därefter är det swampsoccer i Storuman. Då ska jag vara med i ett lag som mestadels består av ungdomar. Det är otroligt kul men även jobbigt. Jag hoppas att Lapland Ultra inte gör att jag missar möjligheten att delta i träskfotbollen.

Vecka 28-30 blir det så äntligen semester. Förhoppningsvis kommer jag iväg på en fiskeresa men det beror litegrann på mina kamrater. det är svårt att pussla ihop allting. Annars blir det någon kortare tripp själv eller tillsammans med delar av familjen.

Vecka 34 har jag lagt in en extra semestervecka. Då bär det iväg alldeles själv. Arjeplogsfjällen, fiske och vandring står på schemat då. Ska försöka bestiga Fierras, se Laisälvens kanjon vid laisstugan, besöka Nasafjäll, titta på Laisdalens källflöde i Norge och fiska i Smoulejåkken och Ruonekjåkken.

Ha det!

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2010-06-17 10:40   asp
Vill gärna vet mer om hangouten. Är medlem i Yahoos hängmatteforum men ej i det du refererar till... Har använt hängmatta i 5-6 år nu.
/p-a

PS. Nu finns jag oxå på HF som sm4inv. DS.
 
Svar 2010-06-17 19:11   peter1969
Vi kommer att hålla till i mina hemtrakter (Laggträsket) eftersom jag var den ende norrlänningen som var aktiv från början. Alla andra ville till Norrland och det lät bra för mig. Killen från Umeå kommer att fylla sin bil med resenärer som kommer med flyg till Umeå och jag har lovat att hämta flygresenärer i Arvidsjaur. Du kan läsa mer på den här tråden (engelska): http://www.hammockforums.net/forum/showthread.php?t=18293&page=7

Du är hjärtligt välkommen!
 
2010-06-17 12:45   Minnatur
Låter som att sommaren blir god för herrn... Hoppas du får fatt i finfiskar!
 
Svar 2010-06-17 19:12   peter1969
Naturligtvis vill jag också få fina fiskar men huvudsaken är att man får komma ut under en längre sammanhängande period.
 
2010-06-18 18:58   Annicas fjällängtan
LÅter som en härlig sommar!
 
Svar 2010-06-19 07:28   peter1969
Jag hoppas att det blir det också. Bara det kommer lite sommarväder snart så löser sig nog det mesta till det bästa.
 
2010-06-26 23:00   Lajsan
Du råkar väl int vara en nära släkting till n'Rolf som håller i Schwopen?
 
Svar 2010-06-28 06:07   peter1969
Jäpp, det är min storebror. Jag ska spela i sommar igen....om jag överlever Ultran vill säga.....
 

Läs mer i bloggen

Väl begagnad Segebaden pulka inköpt, behöver tips!

Idag köpte jag en väl begagnad Segebaden träpulka på blocket. I köpet ingick även moderna skaklar med sele. Skaklarna är nästan oanvända, i glasfiber med förstärkningar av metall och bara det gjorde köpet väl värt.

Pulkan är inte alltför sliten men den har ett par ganska rejäla sprickor i botten.
Nu är jag ju ingen pulkexpert men behövcer man åtgärda dessa sprickor eller kan man använda den som den är? Naturligtvis kommer jag att tjära in den, precis som med Tegsnäsarna, men räcker det?

Vinterplanering!

I februari bär det iväg till Muddus. Äntligen!

Jag har länge längtat att göra en vintertripp till Muddus och i mitten av februari bär det äntligen av. Jag har hittills lyckats locka 3 andra hängmattesovare att göra mig sällskap.

Projekt Stigfinnare!

Jag älskar stigar! Punkt!

Men det är ju inte alltid så lätt att hitta stigar och många av dom ser man inte heller på kartor.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.