Min blogg handlar om allt som har med friluftsliv att göra. Det lär bli mestadels om fiske men även lite olika projekt, foto samt lättpackning.

Gillar uteliv på alla sätt och vis och är alltid nyfiken på nya upplevelser. Ägnar en hel del utetid i min hängmatta. Gillar all typ av vandring men Muddus är en personlig favorit.

Har egen webshop där jag säljer bl.a paracord.
www.paracordshop.se

Användarnamn: peter1969

Intressen: Expeditioner, Fiske, Vandring, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Sover gärna i hängmattan. Gillar att elda.

Mer på profilsidan


Kort sportlovsdagbok!

Snart är sportlovet och pappaledigheten till ända så jag tänkte göra en kort summering av händelserna.

Fredag 27/2
Åkte med Elias till Lycksele för att kolla öronen. Jag, gumman och Nadja följde med. Det slutade med att han fick en remiss för att operera bort halsmandlarna (inget fel på öronen i alla fall). Så kan det gå. Passade på att köpa en massa godis på marknaden.

Lördag 28/2
Ishockeycup för Elias i Norsjö. Hans lag vann hela cupen efter tre vinster och en förlust. Otroligt kul att se dom små kämparna åka omkring och spela. Efteråt åkte jag och Elias till farmor och farfar för att hälsa på övrig släkt i ett par dagar.

Söndag 1/3
Nadja och gumman kom också till farmor och farfar och idag åkte vi skidbingo. Efteråt blev det prisutdelning med priser till alla 22 deltagarna. 3 barn hann gråta under prisutdelningen.....

Måndag 2/3
Fiskade lite på Laggträsket men det var riktigt trögt. När vi kom tillbaks hade en del av barnen ordnat en skidtävling. Efteråt var det trötta barn men det blev ändå kvällsdisco.

Tisdag 3/3
Nästan alla åkte till Laggträsket för att fiska och framförallt äta pannkaka med fläsk. En del åkte bil och en del skoter men fram kom vi allihop. Härligt med en utedag även om en del började frysa så allt eftersom började folk troppa av och i slutet var det bara några vuxna samt de tre minsta barnen kvar. Nadja 6 år och Hjalmar och Signe 4 år höll ut längst. Tappra små barn!

Onsdag 4/3
Släkten åkte hem och det gjorde vi också. Innan vi åkte hem hann vi åka lite pulka. Nadja är en tapper tjej som trots gipsad arm åkte pulka ståendes i pulkan. Tur att mamma inte såg på.

Torsdag 5/3
Nathalie åkte slalom med en kompis medans jag, Nadja och Elias åkte längdskidor. Det gick riktigt bra men Nadja klagade på att hennes skidor gick så trögt. Måste köpa nya skidor åt henne, hon har växt för fort och barnskidorna räcker inte.

Fredag 6/3 (idag)
Jag, Nadja och Elias har varit ute i skogen och åkt skidor samt eldat och grillat korv. Nu sitter vi inne och har det bra. Nathalie är med en kusin i Arjeplog och åker slalom. Emelie är kvar hos farmor och farfar. I morgon ska vi åka dit och på vägen plocka upp Nathalie som skulle sova över hos kusinen i Adak.

 

Inga längre resor men vi har i alla fall haft kul och fått lite frisk luft. Vädret kunde varit bättre men samtidigt betydligt sämre. Vi har i alla fall inte frusit när vi varit ute.

 

Ha det!

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2009-03-06 14:33   greenjuice
Låter som ett bra sportlov! Själv har jag suttit mycket vid laptopen och skrivit på arbetet....
 
2009-03-06 14:54   Jockemeister
Det är så ett sportlov skall vara....
 
2009-03-06 17:17   Islusen
Borde inte sportlov vara obligatoriskt även för vuxna? Man kanske ska starta ett uppror...? Tänk vad skönt med en veckas betald ledighet varje år, som ges på villkor att man är ute och frilufsar hela veckan.
 
2009-03-06 18:57   Thomas Traneving
Håller med Katarina. Vem skall jag skylla februariledigheten på när alla barn har flyttat hemifrån? Panik!!!!
Tur att den minsta nog bor hemma minst 8 år till!!!! Phuuuuuuuu
 
2009-03-06 20:30   brigas
Avundsjuk!Hela dagarna ute,en annan får sportlova efter jobbet.Eller offra en "dyrbar" sommarvecka.
Visst är arbete bra,men det kunde få vara mer sällan och kortare tid..
 
2009-03-08 12:50   Öhrnell
Det låter härligt med fiske. Hoppas att isarna ligger kvar till påsk, då vi har tid att ge oss ut. Vilken uppsamlingsdag ni fick på lördagen...
 

Läs mer i bloggen

Väl begagnad Segebaden pulka inköpt, behöver tips!

Idag köpte jag en väl begagnad Segebaden träpulka på blocket. I köpet ingick även moderna skaklar med sele. Skaklarna är nästan oanvända, i glasfiber med förstärkningar av metall och bara det gjorde köpet väl värt.

Pulkan är inte alltför sliten men den har ett par ganska rejäla sprickor i botten.
Nu är jag ju ingen pulkexpert men behövcer man åtgärda dessa sprickor eller kan man använda den som den är? Naturligtvis kommer jag att tjära in den, precis som med Tegsnäsarna, men räcker det?

Vinterplanering!

I februari bär det iväg till Muddus. Äntligen!

Jag har länge längtat att göra en vintertripp till Muddus och i mitten av februari bär det äntligen av. Jag har hittills lyckats locka 3 andra hängmattesovare att göra mig sällskap.

Projekt Stigfinnare!

Jag älskar stigar! Punkt!

Men det är ju inte alltid så lätt att hitta stigar och många av dom ser man inte heller på kartor.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.