Min blogg handlar om allt som har med friluftsliv att göra. Det lär bli mestadels om fiske men även lite olika projekt, foto samt lättpackning.

Gillar uteliv på alla sätt och vis och är alltid nyfiken på nya upplevelser. Ägnar en hel del utetid i min hängmatta. Gillar all typ av vandring men Muddus är en personlig favorit.

Har egen webshop där jag säljer bl.a paracord.
www.paracordshop.se

Användarnamn: peter1969

Intressen: Expeditioner, Fiske, Vandring, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Sover gärna i hängmattan. Gillar att elda.

Mer på profilsidan


Kallt idag.....

Idag var det för kallt för att göra den planerade trippen till slalombacken. Åka skidor på längden går väl an när det är kallt men utför blir det alldeles för riskfyllt att skicka ut barnen i backen när det är -18. Så det blev en hemmadag i stället.

Så, då kan man utan dåligt samvete, trixa lite med utrustningen och nu när jag är inne på spritbrännare så gjorde jag en mindre variant av läskedrycksbrännaren. Denna är bara 25mm hög, vad den väger har jag inte kollat men det är antagligen försumbart. Vad den rymmer är däremot intressant.

Den rymmer 40ml rödsprit och då är det ett lager på någon millimeter som inte rinner ner i hålen. Denna vätska tänkte jag skulle få fungera som förvärmare.

Jag fyllde alltså brännaren med 40ml rödsprit, tände på och det tog lite drygt 2 minuter innan det började brinna ur hålen på sidorna. Total brinntid blev 7 minuter och 45 sekunder. Kastrullen kan jag ställa på direkt det börjar brinna men den riktiga effekten kommer inte förrän det börjar brinna på sidorna.

En fördel med detta arrangemang är att jag kan använda något annat som grytställning, jag behöver inte göra en platta med bultar. Men vad jag ska använda har jag inte riktigt kommit på ännu. Men jag hittade en intressant sida på nätet med massor av roliga varianter på grytställningar.

http://zenstoves.net/PotStands.htm

Om det blir något av dessa vet jag inte men det fanns en variant som vägde 4 gram........

Hmmm, man blir fort beroende av sånt här.........

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2011-02-13 17:46   äventyrssugen
Har du ingen snö att skotta? :-)
 
Svar 2011-02-13 20:11   peter1969
Den lilla snö som föll i natt skottade jag bort innan jag började leka:)
 
2011-02-13 19:25   Minnatur
Blir orolig... om du fortsätter med detta gramjagande kommer det en vacker dag att bära sig så illa att du flyger iväg som ett löv för vinden... :-)
 
Svar 2011-02-13 20:12   peter1969
Jag får väl se till att ankra fast mig ordentligt nästa gång jag ska gå ut. Den största viktminskningen skulle jag i och för sig kunna göra på mig själv:-)
 
2011-02-13 22:22   Thomas Traneving
Vad du fixar och trixar!!! Härligt! /H
 
Svar 2011-02-14 07:47   peter1969
Tackar! Gäller att försöka hitta glädjeämnen när det är för kallt för normalt uteliv.
 

Läs mer i bloggen

Väl begagnad Segebaden pulka inköpt, behöver tips!

Idag köpte jag en väl begagnad Segebaden träpulka på blocket. I köpet ingick även moderna skaklar med sele. Skaklarna är nästan oanvända, i glasfiber med förstärkningar av metall och bara det gjorde köpet väl värt.

Pulkan är inte alltför sliten men den har ett par ganska rejäla sprickor i botten.
Nu är jag ju ingen pulkexpert men behövcer man åtgärda dessa sprickor eller kan man använda den som den är? Naturligtvis kommer jag att tjära in den, precis som med Tegsnäsarna, men räcker det?

Vinterplanering!

I februari bär det iväg till Muddus. Äntligen!

Jag har länge längtat att göra en vintertripp till Muddus och i mitten av februari bär det äntligen av. Jag har hittills lyckats locka 3 andra hängmattesovare att göra mig sällskap.

Projekt Stigfinnare!

Jag älskar stigar! Punkt!

Men det är ju inte alltid så lätt att hitta stigar och många av dom ser man inte heller på kartor.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.