Min blogg handlar om allt som har med friluftsliv att göra. Det lär bli mestadels om fiske men även lite olika projekt, foto samt lättpackning.

Gillar uteliv på alla sätt och vis och är alltid nyfiken på nya upplevelser. Ägnar en hel del utetid i min hängmatta. Gillar all typ av vandring men Muddus är en personlig favorit.

Har egen webshop där jag säljer bl.a paracord.
www.paracordshop.se

Användarnamn: peter1969

Intressen: Expeditioner, Fiske, Vandring, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Sover gärna i hängmattan. Gillar att elda.

Mer på profilsidan


En liten film....

Gjorde en liten film om spritbrännaren jag byggt av bottnarna från 2 läskedrycksburkar, hållare av botten på en konservburk, 3 bultar med muttrar, brickor och gem samt ett vindskydd av det som blev över av läskedrycksburkarna. Den här versionen väger 62 gram men då ingår myntet som täcker hålen där jag häller rödspriten. Om man vill kan man skippa myntet, då brinner det även i mitten av brännaren.

Jag förvärmer genom att hälla rödsprit på bottenplattan som jag tänder på efter att jag ställt brännaren på plats. Tack vare gemen så blir det en luftspalt mellan bottenplattan och brännaren så att rödspriten inte stängs in under brännaren.

Jag har även testat att överfylla brännaren och tända på uppifrån men jag då tog det betydligt längre tid innan det började brinna ordentligt ur hålen där rödspritsgasen kommer ut.

 

Eftersom den är otroligt billig att tillverka och kräver få verktyg så är ju detta definitivt något för den som inte har råd med den senaste high-tech-utrustningen.

Sen så är det ju himla kul att trixa och testa nya grejer.

Hur man gör själva brännaren kan ni se på detta Youtube-klipp (som inte är mitt). Jag tycker att denna beskrivning är väldigt bra:

 

Testa gärna själv!

Ha det!

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2011-02-12 23:47   Minnatur
KUl ide`

Berätta gärna för mig hur du lägger in Youtubeklippen i din blogg... Jag får bara in länken till mina...
 
Svar 2011-02-13 09:06   peter1969
Inne på youtube trycker jag på knappen "Bädda in". Då får jag fram koden till filmen. Sen går jag in på utsidan igen och mitt påbörjade blogginlägg. Där trycker jag på "HTML" och klistrar in koden. Där kan jag även ändra storlek på bilden (det finns 2 siffror att ändra, den första är bredden och den andra är längden).

Det finns ju en Youtube-knapp i bloggen men den får jag inte till att fungera, tyvärr!
 
2011-02-13 17:32   äventyrssugen
Det känns verkligen som minimalism, men det är klart man kan dricka kaffet kallt också:-)
Kul att det går att bräcka de stora företagen med eget hopknåp. Det är viktigt inte minst för att man verkligen börjar ifrågasätta deras grejor på ett annat sätt.Fortsätt gärna.

Tack också för beskrivningen på hur man infogar youtubeklipp. Om man nu skulle få till lite rörliga bilder nån gång.
 
Svar 2011-02-13 20:11   peter1969
Det är väl inte helt nödvändigt med en sån där brännare men det är som sagt var kul att göra. En vanlig Trangiabrännare är ju dessutom inte så värst dyr heller. Men det kan ju om inte annat vara bra att veta hur man gör en brännare om man hamnar i en överlevnadssituation, hittar en dunk med rödsprit och 2 tomma läskedrycksburkar.....:)
 

Läs mer i bloggen

Väl begagnad Segebaden pulka inköpt, behöver tips!

Idag köpte jag en väl begagnad Segebaden träpulka på blocket. I köpet ingick även moderna skaklar med sele. Skaklarna är nästan oanvända, i glasfiber med förstärkningar av metall och bara det gjorde köpet väl värt.

Pulkan är inte alltför sliten men den har ett par ganska rejäla sprickor i botten.
Nu är jag ju ingen pulkexpert men behövcer man åtgärda dessa sprickor eller kan man använda den som den är? Naturligtvis kommer jag att tjära in den, precis som med Tegsnäsarna, men räcker det?

Vinterplanering!

I februari bär det iväg till Muddus. Äntligen!

Jag har länge längtat att göra en vintertripp till Muddus och i mitten av februari bär det äntligen av. Jag har hittills lyckats locka 3 andra hängmattesovare att göra mig sällskap.

Projekt Stigfinnare!

Jag älskar stigar! Punkt!

Men det är ju inte alltid så lätt att hitta stigar och många av dom ser man inte heller på kartor.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.