Min blogg handlar om allt som har med friluftsliv att göra. Det lär bli mestadels om fiske men även lite olika projekt, foto samt lättpackning.

Gillar uteliv på alla sätt och vis och är alltid nyfiken på nya upplevelser. Ägnar en hel del utetid i min hängmatta. Gillar all typ av vandring men Muddus är en personlig favorit.

Har egen webshop där jag säljer bl.a paracord.
www.paracordshop.se

Användarnamn: peter1969

Intressen: Expeditioner, Fiske, Vandring, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Sover gärna i hängmattan. Gillar att elda.

Mer på profilsidan


Hårda Ballar och Balla Brudar!

Så, nu var helgens SwampSoccer-äventyr över och som vanligt var det otroligt kul men även fruktansvärt jobbigt. Vi spelade 2 gruppspelsmatcher på fredag kväll och 2 matcher på lördag.

Första matchen vann vi med 2-1 mot Ring Ambulansen. Vi gjorde ingen bra match, kom tidigt i underläge 0-1 men lyckades vända till 2-1 utan att direkt imponera.

Den andra matchen var mot träskets riktiga fyllegäng FC Skål. Matchen liknade mest gyttjebrottning och trots att vi började med vita tröjor och dom svarta var det i slutet svårt att se vem som hörde till vilket lag. Inte så konstigt att domaren lämnade in fel resultat (2-1 till oss) så på lördagen fick vi lov att lämna in en protest och i samråd med motståndarlaget ändrades resultatet till 3-0.

Tidigare på fredagskvällen hade VM i SwampBiathlon avgjorts (alltså Träsk Skidskytte). I damklassen var den regerande världsmästarinnan Jannike Tjärnlund (min brorsdotter) direktkvalificerad till finalen där hon fick möta sin lillasyster Sabina. Hur det gick kan ni se på det här YouTube-klippet: http://www.youtube.com/watch?v=M-GFoeSptmI

På lördagen spelade vi match mot Röträsk United, en match som vi vann med 2-1 efter att ha haft ledningen med 2-0 i paus. Lite bättre spel av oss i denna matchen även om vi inte imponerade. Även här ett YouTube-klipp, notera speciellt när jag sänker en tjej i gyttjan efter 58 sekunder.......
http://www.youtube.com/watch?v=rJ0mOht7R5A

Så blev det då dagens sista gruppspelsmatch, en ren seriefinal där vi var tvungna att få minst oavgjort för att bli gruppetta och därigenom vara säkra att gå till slutspel. Nu gjorde vi ett riktigt bottennapp, både spelmässigt och planmässigt när vi spelade på plan 3 (den absolut geggigaste) mot Blubb Blubb Fiskarna. Vi förlorade med 2-1 men vi var egentligen inte nära att vinna. Trots förlusten så gick vi vidare som bästa 2:a och skulle i kvartsfinalen få möta laget Diversus.

Strax innan vi börjat vår sista gruppspelsmatch hade SwampJump börjat dvs Längdhopp i Träsk. Flera spelare ur vårt lag hann iväg för att hoppa några hopp efter matchen och det gick så bra att min dotter Nathalie blev svensk ungdomsmästarinna i SwampJump. Dessutom blev brorsans extrabarn Zackarias svensk ungdomsmästare. Inte illa!

Vår kvartsfinal startade kl 17 och tyvärr på plan 3 där det mesta av konstruktivt spel gick om intet. Istället blev det slumpen som avgjorde efter 2 mål av vardera målvakt direkt på utspark och ett självmål. Tyvärr var det vårt lag som gjorde självmålet vilket innebar att vi var utslagna. Trots att det var slumpen som avgjorde så förlorade vi mot ett bättre lag, ett lag som visade sig vara så bra att dom gick och vann finalen.

Hur som helst en otroligt rolig helg, med en delad 5:e-plats i SwampSoccer, 2 SM-guld i SwampJump samt 1 VM-guld i SwampBiathlon. Man får väl vara nöjd å familjens vägnar!

Ha det!

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2010-07-11 20:11   BrittMarie
Grattis till hela familjen...tänk att det är så kul att gegga ner sej emellanåt!
 
Svar 2010-07-12 11:19   peter1969
Tack! Jo, gegga är lika kul nu som när man var liten. Men det räcker med en helg om året nuförtiden.....
 
2010-07-11 23:30   BeatriceK
Haha det ser ju helt galet ut. Grattis till er allihop.
 
Svar 2010-07-12 11:20   peter1969
Tackar! Jo, det är helt galet och det hjälper om man är lite galen själv också. Man hamnar liksom i rätt nivå på en gång...
 
2010-07-15 08:47   Håkan Friberg
: - )
: - )
 

Läs mer i bloggen

Väl begagnad Segebaden pulka inköpt, behöver tips!

Idag köpte jag en väl begagnad Segebaden träpulka på blocket. I köpet ingick även moderna skaklar med sele. Skaklarna är nästan oanvända, i glasfiber med förstärkningar av metall och bara det gjorde köpet väl värt.

Pulkan är inte alltför sliten men den har ett par ganska rejäla sprickor i botten.
Nu är jag ju ingen pulkexpert men behövcer man åtgärda dessa sprickor eller kan man använda den som den är? Naturligtvis kommer jag att tjära in den, precis som med Tegsnäsarna, men räcker det?

Vinterplanering!

I februari bär det iväg till Muddus. Äntligen!

Jag har länge längtat att göra en vintertripp till Muddus och i mitten av februari bär det äntligen av. Jag har hittills lyckats locka 3 andra hängmattesovare att göra mig sällskap.

Projekt Stigfinnare!

Jag älskar stigar! Punkt!

Men det är ju inte alltid så lätt att hitta stigar och många av dom ser man inte heller på kartor.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.