Min blogg handlar om allt som har med friluftsliv att göra. Det lär bli mestadels om fiske men även lite olika projekt, foto samt lättpackning.

Gillar uteliv på alla sätt och vis och är alltid nyfiken på nya upplevelser. Ägnar en hel del utetid i min hängmatta. Gillar all typ av vandring men Muddus är en personlig favorit.

Har egen webshop där jag säljer bl.a paracord.
www.paracordshop.se

Användarnamn: peter1969

Intressen: Expeditioner, Fiske, Vandring, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Sover gärna i hängmattan. Gillar att elda.

Mer på profilsidan


Bautabacken!

Det blev sovmorgon i morse efter den hårda hockeydagen igår (både för spelare och åskådare). Jag klev upp först strax efter åtta och jag hann bara vare nere en kvart innan Nadja (6 år) kom ner och frågade om vi kunde gå ut och åka skidor. Hon ville så gärna åka i Bautabacken som vi åkte i förra helgen. Jag fick förklara att jag först skulle ut och skotta snö, att vi skulle äta frukost och att jag skulle kasta in snö men sen skulle vi ut och åka. Hon tog beskedet med ganska bra fattning bara jag skulle se till att skynda mig.

Klockan tio var jag klar med mina sysslor och då var även storebror beredd på en skidtur. Det hade kommit en del snö sedan senast så jag fick åka först och spåra. Elias hade tagit sina vanliga längdåkningsskidor eftersom dom gick fortare och eftersom det var Bautabacken som gällde för dagen så var det ju fart som räknades.

Framme vid backen fick jag åka ner först för att göra skidspåret åkbart för deras kortare och smalare skidor. Nadja först och därefter Elias och huga vad fort det gick. Rena fartfantomerna nedför skidspåret och roligt hade dom.

Det känns faktiskt som att jag är på väg att lyckas forma mina två yngsta barn till att bli friluftsmänniskor. Men det är fortfarande lång väg att vandra!

Lite bilder från dagens skidtur:

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2009-01-25 15:03   Annicas fjällängtan
Ja det gäller att så frön i tidig ålder. Jag tror att det är glädjen i det man gör som är smittsamm!!!
 
2009-01-25 16:54   BrittMarie
Härligt att dina barn vill åka skidor!
 
2009-01-25 18:04   brigas
Det där lät kul,för er alla,skidintresse och uteliv ska lekas fram.
 

Läs mer i bloggen

Väl begagnad Segebaden pulka inköpt, behöver tips!

Idag köpte jag en väl begagnad Segebaden träpulka på blocket. I köpet ingick även moderna skaklar med sele. Skaklarna är nästan oanvända, i glasfiber med förstärkningar av metall och bara det gjorde köpet väl värt.

Pulkan är inte alltför sliten men den har ett par ganska rejäla sprickor i botten.
Nu är jag ju ingen pulkexpert men behövcer man åtgärda dessa sprickor eller kan man använda den som den är? Naturligtvis kommer jag att tjära in den, precis som med Tegsnäsarna, men räcker det?

Vinterplanering!

I februari bär det iväg till Muddus. Äntligen!

Jag har länge längtat att göra en vintertripp till Muddus och i mitten av februari bär det äntligen av. Jag har hittills lyckats locka 3 andra hängmattesovare att göra mig sällskap.

Projekt Stigfinnare!

Jag älskar stigar! Punkt!

Men det är ju inte alltid så lätt att hitta stigar och många av dom ser man inte heller på kartor.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.