En 22årig tjej som har myror i brallan och svårt att sitta still, ser det mesta som att det går att göra till ett äventyr och tycker det är otroligt roligt att lära känna nya människor.

Hallådär, här är en 24 årig pratglad, utåtriktad och energisk tjej som pluggat Vildmark & Äventyrsguide i Åre och numera är utbildad fjälledare & guide. Testar gärna mina egna gränser och har väldigt mycket myror i brallan så sitter helst inte still för länge innan jag hittar på något. Befinner mig i Jostedal på somrarna och just nu i Björkliden vintertid.

Sover hellre utomhus än inne.

Användarnamn: duracellkanin

Intressen: Alpinism, Klättring, Friluftsmat, Expeditioner, Vandring, Turskidåkning, Navigering, Mountainbike, Multisport, Paddling, Foto, Löpning, Utförsåkning, Resor

Mer på profilsidan


Hoppas på midnattssol

Imorse tog jag mig till Abisko efter att mitt kök strulade när jag skulle äta middag bortanför Tornehamn så jag fick vända eftersom jag inte kunde äta middag eller frukost och jag var tvungen att ta reda på vilket fel det var. Visade sig vara gasen det var fel på tack och lov.

Har hängt här hela dagen, besökt Naturrum och grottat ner mig i diverse fakta. Pratat med många väldigt trevliga människor och sitter i matsalen med en kvinna och en tjej och ser solen går upp över berget och kommer fram. Så nu bestämmer jag mig för att försöka se midnattssolen, sprang ut och packade ihop lägret och dra redan klockan 21. Destination Abiskojaure, når jag inte dit slår jag camp på vägen om jag inte orkar men jag känner att jag måste testa att cykla nattetid. 

I Abisko, nu är det dags!

Nu har jag lämnat in min stora väska och cykelväska på STF här i Abisko som ska transporteras till Nikkaloukta och fått fin hjälp. Äntligen är det snart dags för avfärd för min första etapp ett till Riksgränsen på Rallarvägen som är runt 38 km men inte speciellt avancerat så det borde inte vara några större problem. Smått trött är jag eftersom jag inte alltid har lätt för att sova på dessa tåg, men det är lugnt. Just nu är det molnigt men regnar inte. 

På lördag bär det av!

Jag förstår inte riktigt än att det är dags att uppfylla en av barndrömmarna jag haft på lördag, då åker jag nämligen nattåg upp till Abisko. Där kommer jag att först göra mitt projektarbete på cirka tre veckor som innebär MTB och trailrun innan praktiken börjar. Först tar jag mig bort till Riksgränsen på Rallarvägen för att sedan ta mig tillbaka till Abisko och påbörja Kungsleden ner till Nikkaloukta på cykel med Osprey Kyte 36 på ryggen. Det kommer antagligen vara vissa sträckor jag kan behöva dra cykeln men jag känner att det kommer vara lagom utmanande då jag är relativt ny på stigcykling. Cykeln lämnar jag antingen i Nikkaloukta eller i Kebnekaise och tar på mig löpar ryggsäcken (Salomon Agile 17) för att ta mig runt om i området kring Kebnekaise under lite mer än en vecka. Mycket fokus kommer dessutom vara på att ta det lugnt och slappna av, inte stressa och njuta av vackra vyer. Sträckorna kommer vara mellan 10-20 km om dagen löpmässigt och mellan 20-25 km cykelmässigt och jag kommer nog att testa att cykla och springa nattetid också eftersom det kommer vara stora delar av tiden, vilket blir spännande att se hur man påverkas av.

I sommar kommer mitt hem vara portabelt, dvs tält, det kommer att vara Hilleberg Akto som jag lånat av skolan och jag är enormt taggad på att testa solotält för det har jag inte gjort förut.


Fjälledarens tips: Så packar du lätt och når längre

Ibland får man ut mer av naturupplevelser när man tar ut svängarna. Fjälledaren Oskar berättar hur han hittar en större frihetskänsla utomhus.