En 22årig tjej som har myror i brallan och svårt att sitta still, ser det mesta som att det går att göra till ett äventyr och tycker det är otroligt roligt att lära känna nya människor.

Hallådär, här är en 24 årig pratglad, utåtriktad och energisk tjej som pluggat Vildmark & Äventyrsguide i Åre och numera är utbildad fjälledare & guide. Testar gärna mina egna gränser och har väldigt mycket myror i brallan så sitter helst inte still för länge innan jag hittar på något. Befinner mig i Jostedal på somrarna och just nu i Björkliden vintertid.

Sover hellre utomhus än inne.

Användarnamn: duracellkanin

Intressen: Alpinism, Klättring, Friluftsmat, Expeditioner, Vandring, Turskidåkning, Navigering, Mountainbike, Multisport, Paddling, Foto, Löpning, Utförsåkning, Resor

Mer på profilsidan


Jag sover nästan bäst ute

Det där med spontana äventyr och aktiviteter har jag ju som redan tidigare nämnt att jag gillar. Det som man gör utöver det vardagliga och ibland bara ser chansen att NU ska jag iväg för vädret var fint efter jobbet/skolan eller innan skolan eller jobbet. Den senaste veckan har jag gjort just två sådana saker.

I måndags hade vi innedag, vilket gav mig lite myror i brallan eftersom det var väldigt fint väder ute. Så direkt efter skolans slut, som förövrigt var en föreläsning med Lars Larsson (National Geographic Explorer) och väldigt intressant och lärorikt, gjorde det mig ännu mer peppad på att sticka iväg vid femtiden även om solen inte skulle finnas kvar alltför länge till. Jag fick med mig Humlan och Andreas ner på Åresjön, solen var fortfarande kvar och vi paddlade över sjön och en bit ner mot Brattlands hållet för att se byn och skutan från en annan vinkel. Det var fortfarande relativt stilla och lugnt på sjön och solen försvann inte förrän efter en liten stund. Vi tog oss iland och lutade oss mot kajakerna under tiden som vi förberedde middagen och njöt av utsikten tills det var dags att resa tältet och Andreas paddlade tillbaka. Stjärnorna började dyka upp och vi satt där en bra stund innan det var dags att krypa ner i sovsäckarna. På morgonen när vi vaknade var det tjock dimma över sjön så det var mäktigt att öppna upp tältet, tyvärr hann vi inte iväg innan dimman släppt, det hade varit roligt att navigera i den. Istället sprack det upp åt Mullfjällshållet och vi fick en vacker paddling tillbaka. Det vart ett riktigt bra beslut.

Spontantripp

Vi bor så nära Norska gränsen men har aldrig varit i Norge under hela tiden som vi har bott här i Åre, så nu var det dags att ta tag i saken. Jag, Humlan och Mattias valde att dra en spontanare igår efter skolan och packade våra ryggsäckar. In i bilen och över gränsen utan att man knappt förstod att vi var i där, det kändes som att det blev skillnad i landskapet så fort vi korsade gränsen. Otroligt vackert må jag säga. Vi hade ingen vidare plan på vart vi skulle ta vägen för kvällen mer än att vi ville till havet, och slutligen hittade vi av en slump en väldigt fin strand utanför Trondheim och gjorde årets första strandtältning. Jag gillar när man inte alltid planerar vart man ska eller hur, det behöver inte vara så mycket förväntningar då och man blir glad på ett annat sätt. Att få somna till havets kluckande (som nästan hade nått upp till tältet under natten) är roande och mysigt. Vaknade av att det regnade, det tycker jag är lite härligt faktiskt. Trondheim var målet för dagen och där strosade vi runt i några timmar och tittade på fantastiskt fina Nidarosdomen, de gamla byggnaderna längs med vattnet och njöt av att vara i en större stad för en gångs skull. Det var en helt klart lyckad spontanutflykt, mer av sånna och mer av Norge känner jag. 


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.