Bloggar > äventyriallt

äventyriallt

En 22årig tjej som har myror i brallan och svårt att sitta still, ser det mesta som att det går att göra till ett äventyr och tycker det är otroligt roligt att lära känna nya människor.

Jag sover nästan bäst ute

Det där med spontana äventyr och aktiviteter har jag ju som redan tidigare nämnt att jag gillar. Det som man gör utöver det vardagliga och ibland bara ser chansen att NU ska jag iväg för vädret var fint efter jobbet/skolan eller innan skolan eller jobbet. Den senaste veckan har jag gjort just två sådana saker.

I måndags hade vi innedag, vilket gav mig lite myror i brallan eftersom det var väldigt fint väder ute. Så direkt efter skolans slut, som förövrigt var en föreläsning med Lars Larsson (National Geographic Explorer) och väldigt intressant och lärorikt, gjorde det mig ännu mer peppad på att sticka iväg vid femtiden även om solen inte skulle finnas kvar alltför länge till. Jag fick med mig Humlan och Andreas ner på Åresjön, solen var fortfarande kvar och vi paddlade över sjön och en bit ner mot Brattlands hållet för att se byn och skutan från en annan vinkel. Det var fortfarande relativt stilla och lugnt på sjön och solen försvann inte förrän efter en liten stund. Vi tog oss iland och lutade oss mot kajakerna under tiden som vi förberedde middagen och njöt av utsikten tills det var dags att resa tältet och Andreas paddlade tillbaka. Stjärnorna började dyka upp och vi satt där en bra stund innan det var dags att krypa ner i sovsäckarna. På morgonen när vi vaknade var det tjock dimma över sjön så det var mäktigt att öppna upp tältet, tyvärr hann vi inte iväg innan dimman släppt, det hade varit roligt att navigera i den. Istället sprack det upp åt Mullfjällshållet och vi fick en vacker paddling tillbaka. Det vart ett riktigt bra beslut.


otroligt kass kvalla men man får va snabb med Iphonen om man inte ska tappa den, hah.
Igår gjorde jag en liknande grej, efter att vi varit ute med en arkeolog som var inriktad på samernas kultur och historia i Storulvån bestämde jag mig för att sova ute på Totthummeln. Denna gång i min bivy cover. Sagt och gjort, solen hann precis gå ner när jag kom upp och det vart intensivt rött, gult och orange på himlen över Mullfjället och man såg konturerna av de flesta massiven här i närheten. Jag la ut liggunderlaget och slog på Lars Winnerbäck och fascinerades över himlen tills färgerna tog slut och det var dags att bädda ner sig och titta ut över natthimlen och stjärnorna. Imorse när jag vaknade var det istället soluppgång och frost på min bivy, jag måste erkänna att jag sover bättre utomhus. Det är så väldigt mysigt, och jag kunde inte fått en bättre start på dagen när jag vandrade ner en annan stig jag inte gått förut i takt med att solen steg.


Snacka om övermäktig himmel.


Bättre morgon.

Två andra spännanade saker som jag har varit med om, som varit lite mer planerade, den senaste tiden är för det första glaciärkurs i Norge, i området Krossbu där vi var i fyra dagar och det var en mäktig känsla och lärorikt. Jag vill helt klart se mer av glaciärer och lära mig mer.
Inte nog med det så stack merparten av oss i klassen på minisemester till Hoddevik som ligger några timmar därifrån på surf helg. Det var superkul, väldigt vackert och grymt styrt av Jocke. Blir bara än mer taggad på att bli bättre på att surfa efter all den stryk man fick ibland och kastades runt som en liten vante i en tvättmaskin. Men skam den som ger sig, jag kämpade på under alla dagarna och på lördagen var det nästan som högsommarvärme med mer än 20 grader. Tänk att ha både snö och is samt vatten och vågor på samma vecka, det var en bra kombo.  


Sista delen upp på toppen när vi front taggade med stegjärnen upp.

Postat 2016-10-06 09:55 | Permalink | Kommentarer (1) | Kommentera

Logga in


Glömt namn/lösenord? Logga in med Facebook

Tips!