Min blogg handlar om allt som har med friluftsliv att göra. Det lär bli mestadels om fiske men även lite olika projekt, foto samt lättpackning.

Gillar uteliv på alla sätt och vis och är alltid nyfiken på nya upplevelser. Ägnar en hel del utetid i min hängmatta. Gillar all typ av vandring men Muddus är en personlig favorit.

Har egen webshop där jag säljer bl.a paracord.
www.paracordshop.se

Användarnamn: peter1969

Intressen: Expeditioner, Fiske, Vandring, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Sover gärna i hängmattan. Gillar att elda.

Mer på profilsidan


Ryggsäckstest och årets första skidtur!

Planerna var ju att gå en testtur med min hemmagjorda ryggsäck idag med normal packning men i och med att det snöat rejält i två dagar så blev det en skidtur med min nya ryggsäck istället. Det var nog lika bra för hade jag mött någon efter landsvägen med ryggsäcken hade jag väl definivt fått nördstämpeln på mig.

Nåväl, skidtur blev det istället och det var riktigt kul. 3 dm lössnö gjorde att det inte blev någon jättelång tur (ca: 45 min). Att åka skidor i lössnö är jobbigt eftersom skidorna går till botten och så här tidigt på säsongen innebär det ju direkt på marken. Knöligt och jobbigt men kul i alla fall.

Ryggsäcken fungerade som det var tänkt men lite justeringar blir det. Avbärarbältet fungerade riktigt bra vilket var skönt, det var den delen jag var mest nervös över.

Rullstängningen ska jag göra om litegrann även om den höll tätt (det snöade ganska mycket). Efter tips från seobserver ska jag göra om den litegrann så att säcken går att komprimera allteftersom man äter upp maten under turerna. Eftersom säcken går att lossa så lossar man bara de översta fästena och rullar lite mer på rullstängningen så blir säcken mindre. Återstår lite tekniskt grubblande innan jag sätter igång med det.

Bröstrem hade jag glömt att sätta dit så det ska också göras. Axelremmarna är ju mest bara till för att hålla säcken på plats men utan bröstrem så glider axelremmarna hit och dit.

Till kameran ska jag göra ett fäste så att den inte gungar. Den hänger ju i kameraremmen som hängts fast på ryggsäcksramen men den gungar ändå lite när man färdas. Det blir någon form av snöre/rem med enkelt spänne till axelremmarna.

Dagarna är korta och nu när klockan är strax efter tre är det redan mörkt ute. Ingen kul årstid för uteliv mao men den tiden kommer ju snart. Så fort julen och nyåret är överstökat ljusnar det snabbt och dagarna börjar på att bli längre och längre.

I år blir det dessutom långledigt över jul och nyår. Sista arbetsdag för julen är den 19:e december och sen börjar jag om den 7:e januari. Skulle vara kul att hinna med en övernattning i det fria under denna kalla och mörka årstid. Förhoppningsvis kan det bli av bara vädret är det rätta.

Ha det!

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2008-12-02 22:49   Öhrnell
Det känns tryggt att du utvärderar systemet och hittar lösningar innan jag ska ge mig på att sy en egen! Skönt att höra att avbärarbältet fungerade så bra. Jag kan tänka mig att det utsattes för en del påfrestningar när du banade väg genom nysnön.
 

Läs mer i bloggen

Väl begagnad Segebaden pulka inköpt, behöver tips!

Idag köpte jag en väl begagnad Segebaden träpulka på blocket. I köpet ingick även moderna skaklar med sele. Skaklarna är nästan oanvända, i glasfiber med förstärkningar av metall och bara det gjorde köpet väl värt.

Pulkan är inte alltför sliten men den har ett par ganska rejäla sprickor i botten.
Nu är jag ju ingen pulkexpert men behövcer man åtgärda dessa sprickor eller kan man använda den som den är? Naturligtvis kommer jag att tjära in den, precis som med Tegsnäsarna, men räcker det?

Vinterplanering!

I februari bär det iväg till Muddus. Äntligen!

Jag har länge längtat att göra en vintertripp till Muddus och i mitten av februari bär det äntligen av. Jag har hittills lyckats locka 3 andra hängmattesovare att göra mig sällskap.

Projekt Stigfinnare!

Jag älskar stigar! Punkt!

Men det är ju inte alltid så lätt att hitta stigar och många av dom ser man inte heller på kartor.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.