Min blogg handlar om allt som har med friluftsliv att göra. Det lär bli mestadels om fiske men även lite olika projekt, foto samt lättpackning.

Gillar uteliv på alla sätt och vis och är alltid nyfiken på nya upplevelser. Ägnar en hel del utetid i min hängmatta. Gillar all typ av vandring men Muddus är en personlig favorit.

Har egen webshop där jag säljer bl.a paracord.
www.paracordshop.se

Användarnamn: peter1969

Intressen: Expeditioner, Fiske, Vandring, Turskidåkning, Litteratur, Navigering, Bär & svamp, Paddling, Foto, Sover gärna i hängmattan. Gillar att elda.

Mer på profilsidan


Prioritera min fritid?

Jag har insett att jag måste prioritera min fritid. Som det är nu så hinner jag inte med det jag vill göra och det jag måste göra.

Det jag vill:
Fiska, fjällvandra, fota (helst med familjen så mycket som möjligt)

Det jag måste göra:
Sköta om huset och allt runtomkring

Inget av detta känns som att det går att prioritera bort. Att flytta till en lägenhet för att slippa husunderhåll känns inte heller aktuellt. Att skippa friluftslivet är definitivt inte aktuellt.

Vad återstår då att plocka bort för att hinna med ovanstående?

Det jag så smått börjat inse är att jag lägger ner massor av tid och energi på idéellt arbete i de två föreningar där jag sitter med i styrelsen. Intresseföreningen där jag är kassör och ansvarig för det fiskevatten vi driver samt fotbollsföreningen där jag sitter med i styrelsen och är tränare för flickorna. Visst det är rätt så kul men det tar ju en hel del av mitt lilla fritidskonto och till vad för nytta egentligen?

Den enda nytta det fyller (om man ska se krasst på saken) är att jag underlättar för andras fritid. Genom att jag lägger ner en massa arbete så slipper andra undan och får göra det dom tycker är kul. Personligen har jag ingen nytta av mitt idéella arbete.

Så varför helt enkelt inte sluta med allt idéellt arbete då? Jag tror att det har med mitt samvete att göra, om jag slutar så är det tveksamt att någon tar vid och då läggs det ner. Men ska jag behöva bry mig om det egentligen? Ska man inte kunna göra som man vill och bara ägna sig åt det som ger mest för en själv och ens familj? Varför skulle inte jag kunna vara egoistisk när nästan alla andra bara tänker på sitt?

Jag får nog lov att grubbla vidare på detta, det känns dock som att jag är inne på rätt spår. Skulle vara skönt att slippa allt extra gratisjobb och bara ägna sig åt sitt eget.

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2008-06-12 11:24   Staffan Andersson
Ideellt arbete ska man inte göra hela tiden. Var aktiv några år, vila från det några år. Annars blir det bara tråkigt till slut och dessutom kanske de andra i föreningen kanske vill jobba mer också?
 
2008-06-12 11:25   Punkarn
Det där låter som en beskrivning av mitt liv. Jag har ändå bara ett styrelseuppdrag och är inte sugen på fler. Friluftslivet har legat i malpåse sedan september -06, men i helgen ska lillgrabben få sina första nätter i kåtan. :-)
 
2008-06-12 12:33   brigas
Enda område som bör prioriteras är familjen och dess väl och ve.
Till det behövs oftast prio-området "inkomstbringande arbete".
Resten är valfritt.
 
2008-06-12 13:01   Tranan
*s* de där funderingarna känns igen! Jag valde att avsäga mig alla uppdrag - och insåg sedan att jag inte trivdes längre i den föreningen jag hade jobbat med/i i åtta år...och på något sätt rök vännerna i föreningen jag omgicks med samtidigt.... Tja, var det värt det? Svårt att säga.....men jag HAR mer tid för hus och familj nu, jo....Staffan är på rätt spår. Plus en sak till: trappa ner, gör bara och bara det du tycker verkligen är givande i föreningen, inte mer! Inget "jag gör det om ingen annan...". För det blir ingen annan då!
 
2008-06-12 16:31   Öhrnell
Kanske var sak har sin tid i livet? Just småbarnsåren då båda jobbar heltid och man har ett hus att sköta och dessutom andra intressen så har helt enkelt dygnet för få timmar. Eller veckan för få dagar. Jag inbillar mig att det kan vara lättare att lägga tid på ideella föreningar när barnen blir så stora att de klarar sig själva.
 
2008-06-12 21:54   Annicas fjällängtan
Jag tror man verkligen måste ställa sig fråga vad jag vill göra.VAd tycker jag om att göra. Och se till att man får göra det .För man kan påverka sitt liv.Jag tycker att det här med att ha hus som ses häri Norrland som något helt nödvändigt . Men jag ifrågasätter om alla verkligen gör ett aktivt val.Är något av dina barn inblandat i fotbollen? Det gör kanske det svårare att välja bort ,
 
2008-06-13 10:51   BrittMarie
Jag begriper mej inte på fotboll för fem öre så för mej är det ett solklart råd: Lägg ner fotbollen!
 

Läs mer i bloggen

Väl begagnad Segebaden pulka inköpt, behöver tips!

Idag köpte jag en väl begagnad Segebaden träpulka på blocket. I köpet ingick även moderna skaklar med sele. Skaklarna är nästan oanvända, i glasfiber med förstärkningar av metall och bara det gjorde köpet väl värt.

Pulkan är inte alltför sliten men den har ett par ganska rejäla sprickor i botten.
Nu är jag ju ingen pulkexpert men behövcer man åtgärda dessa sprickor eller kan man använda den som den är? Naturligtvis kommer jag att tjära in den, precis som med Tegsnäsarna, men räcker det?

Vinterplanering!

I februari bär det iväg till Muddus. Äntligen!

Jag har länge längtat att göra en vintertripp till Muddus och i mitten av februari bär det äntligen av. Jag har hittills lyckats locka 3 andra hängmattesovare att göra mig sällskap.

Projekt Stigfinnare!

Jag älskar stigar! Punkt!

Men det är ju inte alltid så lätt att hitta stigar och många av dom ser man inte heller på kartor.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.