Eriks utflykter och äventyr

Naturskådning och friluftsliv i stillsamt format. Har alltid varit ute i olika former, mest i hemmamarkerna vid Bottenvikskusten. Fotar och dokumenterar gärna mina små äventyr.

Användarnamn: scandiaca

Intressen:

Mer på profilsidan


Dagstur i senhöstskogen

Efter en oktober dominerad av förkylningar och jobb var det befriande att till slut få en dag ute i den fria naturen. I vackert frostig senhöstskog. Senhösten är rogivande vacker, om man bara hinner ut dom korta ljusa timmar som är. En promenad med kaffekok över öppen eld i skogarna runt Skellefteå har blivit standard när jag vill ut och andas, må bra och ibland kanske testa nån friluftspryl.

Svårt att misslyckas med tjärved

___

Just elden är viktig. Den ger anledning att stanna upp lite längre, och liksom en närkontakt med jorden. Och kokkaffet. Kaffe i termos är bekvämt, men det blir aldrig samma sak, och inte i närheten lika gott.

Elden för trivsel och kaffemak

___

Det är bara en minusgrad, men ovanan gör att det ändå känns lite kyligt, och jag är glad över min nya 400 grams ullfrottéjacka under skalet.

___

Alltid när jag fikar ute så lämnar jag något gott åt småfolket. Eller lavskrikorna, talltitorna och sorkarna, om man så vill. Det känns naturligt, som ett slags tack för att jag fick sitta här och ha en fin stund i deras skog.

Korv åt de små!

___

Länk till video från turen:

https://youtu.be/YL0rXdOLOcw

/EN

Logga in för att kommentera
Bli medlem
Glömt namn/lösen?
2015-11-06 13:33   äventyrssugen
Trevligt att det finns utrymme här att blogga även om mindre turer. Vad vore livet utan en sån där liten eftermiddagstur någon gång ibland? Var lavskrikan så där olidligt nyfiken och orädd som man kan se dem ibland eller är det bara vissa individer som blir sådana?
 
Svar 2015-11-06 19:08   scandiaca
Den var närgången och nyfiken, men om det gäller alla törs jag inte säga. Det varierar nog mycket med årstid också. Ja dom små enkla vardagsturerna är kanske dom viktigaste!
 
2015-11-06 23:15   viktorpettersson
Kul med film, jag tycker det alltid ger lite mer med både ljud och bild. Ska även ta med mig ditt tips med mat åt småfolket, man måst va snäll när man är stor :)
 
Svar 2015-11-07 10:53   scandiaca
Ljudet ger en extra dimension och liv åt det hela. Och kul att pyssla med filmandet i fält och sedan redigerandet hemma. Ja småfolket ska man hålla sig väl med!
 

Läs mer i bloggen

Porten till Sarek - Ett Soloäventyr i Nedre Rapadalen

Tjaktjajavrre, degraderat till vattenmagasin, och såhär strax innan vårfloden helt tömt på vatten. Isen ligger vrapperad över sjöbottnen. Ingen uppmuntrande syn. Snön är isigt hård och skidåkningen går snabbt den dryga milen upp till magasinets nordvästra hörn. Där viker jag in i skogen mot skoterspåret längs ”cykelstigen” till Laidaure.

Bygga egen fjärilshåv

Småkryp har alltid fascinerat mig, men det har tilltagit på senare år. Som med allt annat i livet så växer ett intresse ju mer man lär sig om ämnet. Den enorma mångfald och variation som dessa utgör är imponerande! Och skönheten hos de flesta gör dom dessutom till lockande motiv för den som likt mig har ett stort fotointresse.

Ruonekvagge - 5 dagar i blomster och fjärilseldorado

Ruonekvagge. Om dalen verkligen heter så vet jag inte, på kartan har den inget namn, men jåkken heter Ruonekjåhkå, så med enkel logik så får det bli Ruonekvagge! Platsen ligger i Arjeplogsfjällen strax väst Vuoggatjålme och nordväst Sädvajaure, där jag tillbragte fem fina och varma dagar i början av juli detta år. Lättåtkomligt från väg 95 aka Silvervägen.


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.