Eriks utflykter och äventyr

Naturskådning och friluftsliv i stillsamt format. Har alltid varit ute i olika former, mest i hemmamarkerna vid Bottenvikskusten. Fotar och dokumenterar gärna mina små äventyr.

Användarnamn: scandiaca

Intressen:

Mer på profilsidan


Gör filmer av dina utflykter och äventyr

Jag gillar att titta på folks utefilmer på nätet, och även att filma själv. Den som har läst nåt av mina tidigare blogginlägg har nog märkt att jag ofta har en film från mina turer. Jag vill uppmuntra folk att filma själva, och att göra mer av det än bara enstaka klipp. Här följer en liten sammanfattning av mina egna erfarenheter, kanske något tips, från en glad amatör till en annan.

Jag ska dock börja med att säga att det är ganska mycket jobb med att filma, och nog kräver att man har ett visst intresse för filmning rent allmänt för att det verkligen ska bli av. Men det är kul när man på allvar ger sig in i det. Och skildringar i rörlig bild blir ju så mycket mer levande jämfört med stillbilder.

Tarradalen, vårvintertur

Mot slutet av påsklovsveckan såg det ut att bli kallare och mer stabilt väder. Jag packade i ordning grejorna som nu legat framme i över en vecka i väntan på rätt tillfälle. Målet var "Porten till Sarek", nedre Rapadalen via Tjaktjajaure. Men vägen vidare upp från Seitevaredammen såg ut så här:


Sova ute en natt i månaden

Anna och Anna har hittat det bästa ”lifehacket” någonsin – och upptäckt många naturreservat i sömnen.