Wok och tre stenar.

Enklaste tänkbara köket är att bära med sig en wokpanna. Denna ställer man på tre stenar. Bränslet är då oftast en torr gren/kvist som lätt att hitta.
 

Bilagor

  • wokstenar1.jpg
    wokstenar1.jpg
    82.2 KB · Visningar: 1,016
Matlagning

Värmen från den först brinnande och sedan glödande grenen räcker till att laga mat.
 

Bilagor

  • wokstenar2.jpg
    wokstenar2.jpg
    179.6 KB · Visningar: 987

Aktuellt

Härlig låglandsvandring: 10 nya svenska leder att utforska

Varje år tillkommer vandringsleder runt om i landet – med nya vyer och äventyr. Här är tio favoriter utanför fjällvärlden!

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.
Aska.

Lite vit aska är det enda som blir kvar efter matpausen. Stenarna räcker många år.
 

Bilagor

  • wokstenar3.jpg
    wokstenar3.jpg
    80.3 KB · Visningar: 914
Sköldpadda

Ett Trangia + en drivmedelsflaska är inte så lätt heller. Detta skall då packas i ryggsäcken. Wokpannan placeras som ett sköldpaddsskal utanpå säcken.
 

Bilagor

  • sköldwok.jpg
    sköldwok.jpg
    64.3 KB · Visningar: 801

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips