Wok och tre stenar.

Enklaste tänkbara köket är att bära med sig en wokpanna. Denna ställer man på tre stenar. Bränslet är då oftast en torr gren/kvist som lätt att hitta.
 

Bilagor

  • wokstenar1.jpg
    wokstenar1.jpg
    82.2 KB · Visningar: 1,019
Matlagning

Värmen från den först brinnande och sedan glödande grenen räcker till att laga mat.
 

Bilagor

  • wokstenar2.jpg
    wokstenar2.jpg
    179.6 KB · Visningar: 995
Aska.

Lite vit aska är det enda som blir kvar efter matpausen. Stenarna räcker många år.
 

Bilagor

  • wokstenar3.jpg
    wokstenar3.jpg
    80.3 KB · Visningar: 920

Aktuellt

Månadens fråga: Hösten är här – vad lockar mest?

Är hösten en tid för svampplockning runt knuten – eller lockar äventyren? Vi tar pulsen på Friluftssverige hösten 2025.

Upplev Halmstads kust: Vandra Prins Bertils stig

Leden som på 18 kilometer förenar stadspuls, rogivande natur och slående vyer över havet.

”I nivå med luften vid flerfiliga motorvägar”

Ny forskning visar att klätterskornas skosulor släpper ut riskfyllda kemikalier i luften när de nöts. Nu växer trycket på branschen att agera.

På två hjul genom Karelen: Grusvägar, bastur och möten för livet

Två irländska cyklister reser till finska Karelen för att utforska områdets “grå guld” – alla övergivna, slingrande grusvägar.
Sköldpadda

Ett Trangia + en drivmedelsflaska är inte så lätt heller. Detta skall då packas i ryggsäcken. Wokpannan placeras som ett sköldpaddsskal utanpå säcken.
 

Bilagor

  • sköldwok.jpg
    sköldwok.jpg
    64.3 KB · Visningar: 805

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips