Torkning av mat?

Pga barn så vill jag inte prova ugnstorkning, så därför undrar jag om det finns något vettigt alternativ?
Obs, jag bor i lägenhet så några stora hemsnickrade lösningar är inga lösningar.

mvh
/Richard
 

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Har sett den

Jorå, den har jag sett. Tyvärr faller den under begreppet "för stor".
Tack ändå.

/Richard
 
Varför är barn ett hinder?

Är det pga värmen som du inte vill torka mat i ugnen? Eftersom ungsluckan är på glänt - ingen barnsäkring?
Det går väl att fixa med lite snöre. Dessutom är väl 30-50 grader inde direkt farliga temperaturer. Stäng dörren till köket. Torka på kvällem-natten när barnet sover. Rör om innan du kojar in. Sedan är det i princip färdigt på morgonen.

Jag torkade mat i köket när min dotter var 1 år. Det var inga problem. Om man lär dom att inte röra ugnen och håller lite koll på dom fungerar det aldeles utmärkt.

Grönsaker och frukt kan du torka på torkollor (träram med nätbotten) i solen eller vanlig rumstemperatur. Se till att alla ytor får luft att det inte ruttnar/möglar. Man kan torka början i ugnen så att ytan blir torr och sedan i rumstemperatur. Jag gjorde mina torkollor så att de passar på hög (4 st) i ugnen.

Det finns torkmaskiner att köpa för ca 1500 kr av bordsmodell. Då skall man torka en hel del innan den tjänat in sig.

Lycka till
Anders V
 
Fläkt funkar bra, t.ex. kupevärmare

Jag har provat fläktmodellen, och det funkar jättebra, fort går det också, fortare än i ugnen. Man behöver ju inte ha så stor låda om man har ont om plats. Som fläkt använde jag en kupevärmare.

Lådan kan vara en enkel pappkartong, som slänges när torkningen är klar.
[Ändrat av brittajohansson 2001-01-12 kl 16:00]
 
Torkad mat!

Det finns vissa speciella torkare att köpa i en vanlig butik. De är inte stora men mycket praktiska och lätta att använda. Deras ursprungsuppgift är att torka kryddor men passar utmärkt att användas att torka t.ex. malet kött.
 
Torka smått

Efter ett försök att vara vitsig skall jag förklara mig. Det går alldeles utmärkt att torka mat i den microvågsugn du förmodligen har stående på en bänk i köket. Har på detta sätt torkat både kött och grönsaker med gott (!) resultat. Torka i omgångar och låt ligga på papper mellan varven.
 
Nu börjar det likna något

Se där!
Klart man har en mikro.
Mer info önskas tack!!!
Att ta det hela i små omgångar är absolut inga problem.

/Richard
 
Ovanpå köksfläkten

Om du har en köksfläkt med plan ovansida som blir varm av att du tänder fläktens lampa kan du torka strimlade grönsaker på den!

Hälsningar,
Lotta
 
Torkning

Varför har ingen nämt torkskåpet
Bygga en trä ställning med x antal list sektioner. Därefter bygger man en träram med myggnät Jag har tio sektioner i mitt skåp.
 
Torkning

Den tomma gästgarderoben förses med lister, 1/4 stav och lämpliga ollor snickras, med en kupefläckt i botten och en låg investringskostnad har du en härligt stor tork med underbar kapasitet.
 
Frågan är bara om vad "gästen" säger om köttslamsor på sina fin skjortor :)

Ingen som har någon koll på någon bra websida som tar upp torkning av mat, hållbarhet etc?
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips