Du använder en föråldrig webbläsare. Det får inte visa dessa eller andra webbplatser korrekt.
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Du bör uppgradera eller använda en alternativ webbläsare .
Torkning av mat?
- Trådstartare Ras
- Start datum
lågbudget
En lågbudget "prova på" lösning finns beskriven i utsidans kokbok. Den fungerar. Om den sen är liten eller barnsäker är väl en annan fråga... http://www.utsidan.se/mat/kokbok/tork.html
En lågbudget "prova på" lösning finns beskriven i utsidans kokbok. Den fungerar. Om den sen är liten eller barnsäker är väl en annan fråga... http://www.utsidan.se/mat/kokbok/tork.html
Lästips
ANNONS
Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro
Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...
Varför är barn ett hinder?
Är det pga värmen som du inte vill torka mat i ugnen? Eftersom ungsluckan är på glänt - ingen barnsäkring?
Det går väl att fixa med lite snöre. Dessutom är väl 30-50 grader inde direkt farliga temperaturer. Stäng dörren till köket. Torka på kvällem-natten när barnet sover. Rör om innan du kojar in. Sedan är det i princip färdigt på morgonen.
Jag torkade mat i köket när min dotter var 1 år. Det var inga problem. Om man lär dom att inte röra ugnen och håller lite koll på dom fungerar det aldeles utmärkt.
Grönsaker och frukt kan du torka på torkollor (träram med nätbotten) i solen eller vanlig rumstemperatur. Se till att alla ytor får luft att det inte ruttnar/möglar. Man kan torka början i ugnen så att ytan blir torr och sedan i rumstemperatur. Jag gjorde mina torkollor så att de passar på hög (4 st) i ugnen.
Det finns torkmaskiner att köpa för ca 1500 kr av bordsmodell. Då skall man torka en hel del innan den tjänat in sig.
Lycka till
Anders V
Är det pga värmen som du inte vill torka mat i ugnen? Eftersom ungsluckan är på glänt - ingen barnsäkring?
Det går väl att fixa med lite snöre. Dessutom är väl 30-50 grader inde direkt farliga temperaturer. Stäng dörren till köket. Torka på kvällem-natten när barnet sover. Rör om innan du kojar in. Sedan är det i princip färdigt på morgonen.
Jag torkade mat i köket när min dotter var 1 år. Det var inga problem. Om man lär dom att inte röra ugnen och håller lite koll på dom fungerar det aldeles utmärkt.
Grönsaker och frukt kan du torka på torkollor (träram med nätbotten) i solen eller vanlig rumstemperatur. Se till att alla ytor får luft att det inte ruttnar/möglar. Man kan torka början i ugnen så att ytan blir torr och sedan i rumstemperatur. Jag gjorde mina torkollor så att de passar på hög (4 st) i ugnen.
Det finns torkmaskiner att köpa för ca 1500 kr av bordsmodell. Då skall man torka en hel del innan den tjänat in sig.
Lycka till
Anders V
Fläkt funkar bra, t.ex. kupevärmare
Jag har provat fläktmodellen, och det funkar jättebra, fort går det också, fortare än i ugnen. Man behöver ju inte ha så stor låda om man har ont om plats. Som fläkt använde jag en kupevärmare.
Lådan kan vara en enkel pappkartong, som slänges när torkningen är klar.
[Ändrat av brittajohansson 2001-01-12 kl 16:00]
Jag har provat fläktmodellen, och det funkar jättebra, fort går det också, fortare än i ugnen. Man behöver ju inte ha så stor låda om man har ont om plats. Som fläkt använde jag en kupevärmare.
Lådan kan vara en enkel pappkartong, som slänges när torkningen är klar.
[Ändrat av brittajohansson 2001-01-12 kl 16:00]
Torkad mat!
Det finns vissa speciella torkare att köpa i en vanlig butik. De är inte stora men mycket praktiska och lätta att använda. Deras ursprungsuppgift är att torka kryddor men passar utmärkt att användas att torka t.ex. malet kött.
Det finns vissa speciella torkare att köpa i en vanlig butik. De är inte stora men mycket praktiska och lätta att använda. Deras ursprungsuppgift är att torka kryddor men passar utmärkt att användas att torka t.ex. malet kött.
Torka smått
Efter ett försök att vara vitsig skall jag förklara mig. Det går alldeles utmärkt att torka mat i den microvågsugn du förmodligen har stående på en bänk i köket. Har på detta sätt torkat både kött och grönsaker med gott (!) resultat. Torka i omgångar och låt ligga på papper mellan varven.
Efter ett försök att vara vitsig skall jag förklara mig. Det går alldeles utmärkt att torka mat i den microvågsugn du förmodligen har stående på en bänk i köket. Har på detta sätt torkat både kött och grönsaker med gott (!) resultat. Torka i omgångar och låt ligga på papper mellan varven.
Torkning
Den tomma gästgarderoben förses med lister, 1/4 stav och lämpliga ollor snickras, med en kupefläckt i botten och en låg investringskostnad har du en härligt stor tork med underbar kapasitet.
Den tomma gästgarderoben förses med lister, 1/4 stav och lämpliga ollor snickras, med en kupefläckt i botten och en låg investringskostnad har du en härligt stor tork med underbar kapasitet.
Frågan är bara om vad "gästen" säger om köttslamsor på sina fin skjortor 
Ingen som har någon koll på någon bra websida som tar upp torkning av mat, hållbarhet etc?
Ingen som har någon koll på någon bra websida som tar upp torkning av mat, hållbarhet etc?
Liknande trådar
- Svar
- 3
- Visningar
- 721
Få Utsidans nyhetsbrev
- Redaktionens lästips
- Populära trådar
- Aktuella pristävlingar
- Direkt i din inkorg