Torkat rökt renkött/hjärta?

Lästips

Helgelandskusten – Tio äventyr längs Norges dolda pärla

Helgelandskusten räknas till världens främsta destinationer för havskajak. Här är tio höjdpunkter för dig som vill utforska den norska kustskatten.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Månadens fråga: Värmebölja under vandringen - hur gör du?

Hur tänker du om höga temperaturer väntar under din planerade långtur: genomför vandringen, planerar om – eller ställer in?

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.
Rökt renhjärta ska inte kosta mer än 200:-/kilot, torkat renhjärta kostar minst det dubbla.
Torrkött (dvs torkad renbog) har tyvärr skenat i pris det senaste året...
Vissa "viltbutiker" erbjuder lådor med färdiga bitar i lagom storlek att torka själv och då kan man halvera kilopriset.
Brukar göra det själv, tyvärr blir kostnaden för en årsförbrukning torrkött större på detta sätt då jag äter minst dubbelt så mycket! ;-)
 
Renhjärta är verkligen inte prisvärd idag som det var förut, vad som däremot är det är hjorthjärta. Rökt o torkad så känner du ingen skillnad på dem, vadå bog ?! man torkar ju det som finns tillgängligt att torka, ingen mening heller o baxa runt på ben.(om vi nu pratar utemat?)
Köp en stek i stället o bena ur den, skär i lämpliga storlekar, salta o häng upp dem antingen ute som brukligt är eller inomhus typ i pannrum eller så.
 
Det är väl inte direkt ovanligt att det torrkött man köper kommer från bogen (även om handlaren gärna hävdar nåt annat)?
Och vadå bena ur en stek? Det gällde väl färdigt kött?
 
Renhjärta är verkligen inte prisvärd idag som det var förut, vad som däremot är det är hjorthjärta. Rökt o torkad så känner du ingen skillnad på dem, vadå bog ?! man torkar ju det som finns tillgängligt att torka, ingen mening heller o baxa runt på ben.(om vi nu pratar utemat?)
Köp en stek i stället o bena ur den, skär i lämpliga storlekar, salta o häng upp dem antingen ute som brukligt är eller inomhus typ i pannrum eller så.


mmm det uppskattas säkert av övriga i bostadsrättsföreningen..
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips