Torkat rökt renkött/hjärta?

Rökt renhjärta ska inte kosta mer än 200:-/kilot, torkat renhjärta kostar minst det dubbla.
Torrkött (dvs torkad renbog) har tyvärr skenat i pris det senaste året...
Vissa "viltbutiker" erbjuder lådor med färdiga bitar i lagom storlek att torka själv och då kan man halvera kilopriset.
Brukar göra det själv, tyvärr blir kostnaden för en årsförbrukning torrkött större på detta sätt då jag äter minst dubbelt så mycket! ;-)
 
Renhjärta är verkligen inte prisvärd idag som det var förut, vad som däremot är det är hjorthjärta. Rökt o torkad så känner du ingen skillnad på dem, vadå bog ?! man torkar ju det som finns tillgängligt att torka, ingen mening heller o baxa runt på ben.(om vi nu pratar utemat?)
Köp en stek i stället o bena ur den, skär i lämpliga storlekar, salta o häng upp dem antingen ute som brukligt är eller inomhus typ i pannrum eller så.
 

Aktuellt

På turskidor mellan stugor – ny bok guidar till svenska fjällen

I över 30 år har Oskar Karlin skidat mellan stugor i den svenska fjällvärlden. Nu har han samlat kunskaper, råd och tips i en 400 sidor tjock bok.

Ryggsäcken för långa fjällturer – testa deuters toppmodell Aircontact Pro

Aircontact Pro är byggd för ambitiösa vandringar med tung packning och varierad terräng. Slitstark, bekväm och genomtänkt in i minsta detalj. ...

Vinn ”Turskidåkning” av Oskar Karlin!

Med sin nya bok vill Oskar Karlin inspirera fler att upptäcka den svenska fjällvärlden på turskidor. Här har du chansen att vinna boken!

”När isen ligger i skärgården släpper jag allt”

I mitten av november lade sig de första skridskoisarna i Stockholm. Vi har pratat med Pamina Falck, kommunikationsansvarig på SSSK, om säsongstarten.
Det är väl inte direkt ovanligt att det torrkött man köper kommer från bogen (även om handlaren gärna hävdar nåt annat)?
Och vadå bena ur en stek? Det gällde väl färdigt kött?
 
Renhjärta är verkligen inte prisvärd idag som det var förut, vad som däremot är det är hjorthjärta. Rökt o torkad så känner du ingen skillnad på dem, vadå bog ?! man torkar ju det som finns tillgängligt att torka, ingen mening heller o baxa runt på ben.(om vi nu pratar utemat?)
Köp en stek i stället o bena ur den, skär i lämpliga storlekar, salta o häng upp dem antingen ute som brukligt är eller inomhus typ i pannrum eller så.


mmm det uppskattas säkert av övriga i bostadsrättsföreningen..
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips