Torkat rökt renkött/hjärta?

Lästips

Paddla i sommar: Tips och inspiration från Utsidans medlemmar

Utsidans redaktion tipsar om fem bloggar och forumtrådar som får oss att längta efter att färdas fram på vattenytan.

Stabil sikt för skarpa naturupplevelser – Nikons nya kikare lyfter blicken

STABILIZED S ger stadig bild i varje ögonblick. Skarp optik, låg vikt och lång batteritid gör dig redo att se mer.

De liftar och ploggar igenom Europa: ”Alla hjälpsamma får oss att orka”

Utsidan mötte upp Michaela och Jiří Dolan under deras Stockholmsbesök, och plockade skräp på ett lite annorlunda sätt – från kajak.

Vinn skor och startplatser till Merrell Göteborg Trailrun för två!

Delta i Göteborgs stora trailfest den 6 september! Nu har du chansen att vinna både startplatser och nya MTL ADAPT från Merrell åt dig och en vän.
Rökt renhjärta ska inte kosta mer än 200:-/kilot, torkat renhjärta kostar minst det dubbla.
Torrkött (dvs torkad renbog) har tyvärr skenat i pris det senaste året...
Vissa "viltbutiker" erbjuder lådor med färdiga bitar i lagom storlek att torka själv och då kan man halvera kilopriset.
Brukar göra det själv, tyvärr blir kostnaden för en årsförbrukning torrkött större på detta sätt då jag äter minst dubbelt så mycket! ;-)
 
Renhjärta är verkligen inte prisvärd idag som det var förut, vad som däremot är det är hjorthjärta. Rökt o torkad så känner du ingen skillnad på dem, vadå bog ?! man torkar ju det som finns tillgängligt att torka, ingen mening heller o baxa runt på ben.(om vi nu pratar utemat?)
Köp en stek i stället o bena ur den, skär i lämpliga storlekar, salta o häng upp dem antingen ute som brukligt är eller inomhus typ i pannrum eller så.
 
Det är väl inte direkt ovanligt att det torrkött man köper kommer från bogen (även om handlaren gärna hävdar nåt annat)?
Och vadå bena ur en stek? Det gällde väl färdigt kött?
 
Renhjärta är verkligen inte prisvärd idag som det var förut, vad som däremot är det är hjorthjärta. Rökt o torkad så känner du ingen skillnad på dem, vadå bog ?! man torkar ju det som finns tillgängligt att torka, ingen mening heller o baxa runt på ben.(om vi nu pratar utemat?)
Köp en stek i stället o bena ur den, skär i lämpliga storlekar, salta o häng upp dem antingen ute som brukligt är eller inomhus typ i pannrum eller så.


mmm det uppskattas säkert av övriga i bostadsrättsföreningen..
 

Få Utsidans nyhetsbrev

  • Redaktionens lästips
  • Populära trådar
  • Aktuella pristävlingar
  • Direkt i din inkorg

Lästips